Борба за Београд - Швед на "Армију", Дончић пријети Атини!

Утакмицама ЦСКА – Химки и Панатинаикос – Реал Мадрид почиње плеј-оф Евролиге.

Кошарка 17.04.2018 | 14:15
Борба за Београд - Швед на "Армију", Дончић пријети Атини!
Осам најбољих тимова из регуларног дела такмичења бори се за четири места на Фајнал-фору који ће се одржати у Београду у мају.

Плеј-оф отвара први руски дуел у историји Евролиге у овој фази такмичења. ЦСКА и Химски играју од 19 часова.

ЦСКА је био најбољи у првој фази такмичења са 23 победе из 30 мечева, а у четвртфиналној серији га очекује руски окршај са Химкијем. 

Биће то први руски дуел у плеј-офу у историји Евролиге. У центру пажње свакако ће бити и дуел двојице понајбољих играча "Старог континента", лидера "Армејаца" Нанда де Колоа, те суперстара Химскија Алексеја Шведа. 

ЦСКА је ове сезоне био непобедив у међусобним сусретима, у ЕЛ је славио прво 79:68 код куће, а потом и убедљивих 90:73 у Подмосковљу. 

"Армејци" су оба пута били бољи и у регионалној ВТБ лиги, а укупно гледано ЦСКА је добио последњих 14 мечева против Химскија. 

Осим тога, у прилог ЦСКА иде и плеј-оф традиција, а то је серија од 18 узастопних победа код куће. С друге стране, Химки ће играти први пут у плеј-офу.

"Ово је као потпуно ново такмичење. Крећемо од 0-0. Концентрисали смо се на исправљање наших грешака из прошлости. Они су фаворити, али у кошарци је све могуће током 40 минута. Неће бити превише међусобних изненађење јер се одлично познајемо, играли смо четири пута ове сезоне. Све зависи од наступа на паркету. У оваквим утакмицама мораш да одиграш врхунски. Друга кључна ствар је борба", рекао је српски кошаркаш Стефан Марковић, плејмејкер Химкија. 

У другом мечу од 20:15 у Атини је на програму евролигашки класик. Шестоструки шампион Панатинаикос дочекује деветоструког првака Реал Мадрид. 

Упркос пребогатој историји у такмичењу ПАО и Реал ће први пут од увођења плеј-оф формата 2005. имати дуел у овој фази сезоне. 

Резултати и игра из регуларног дела сезона најављују изједначену и надасве узбудјиву серију. Оба тима су имала скро 19-11, али ће због бољег међусобног скора предност домаћег терена имати атински "зелени". 

И историја међусобних дуела је изједначена, оба тима имају по девет победа, а и ове сезоне је било 1-1, с тим што је ПАО имао бољи кош количник. 

У ОАКА арени ћемо гледати дуел треће најбоље одбране (ПАО) и другог најбољег напада (Реал) такмичења, а у центру пажње ће свакако бити највећа звезда ЕЛ, крило "краљевског" клуба Лука Дончић. 

Проблем за Реал је што ће серију пропустити најбољи асистент тима Факундо Кампацо, који је оперисао колено.

Евролига, плеј-оф:
19:00 ЦСКА – Химски
20:15 Панатинаикос – Реал Мадрид

Среда:
19:15 Фенербахче – Басконија
20:15 Олимпијакос – Жалгирис

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар