Витез бољи од Арсенала!

Ремијем против ГОШК-а протеклог викенда "витезови" надмашили лондонски Арсенал, бар када је 2018. у питању!

Фудбал 19.04.2018 | 10:00
Витез бољи од Арсенала!
Екипа Арсена Венгера ове године сваки пут се "празних кофера“ враћала на „Емирејтс“.

Славни Арсенал уписао је пет пораза на гостовањима у 2018. години и поставио својеврстан рекорд не освојивши ни бод.

На другој страни Европе, у Премијер лиги БиХ, пораз мање од Арсенала у гостима у овој години уписао је Фудбалски клуб Витез.

Ипак, неславни низ "витезова" је трајао далеко дуже, јер су рачунајући цијелу сезону били у серији од 13 пораза на гостовањима на исто толико мечева.

Све до протеклог викенда!

Витез је у недјељу ремизирао 1:1 са ГОШК-ом у Габели и тако освојио први бод у гостима ове сезоне!

До ремија, којим су надмашили Арсенал, бар када је учинак на гостовањима у 2018. у питању, "витезови“ су стигли поготком младог везисте Петра Боје.

„Нисам знао за тај податак и Арсенал“, почео је уз смијех разговор за МОНДО Петар Бојо, који је уједно дао и први гол Витеза у гостима у сезони 2017/2018.

"Драго ми је да сам постигао тај гол, први у гостима, јер мени као младом играчу један гол доста значи у каријери. Позитивно је то што смо дали гол у гостима и прекинули негативни рекорд, сви су само о њему писали. Драго ми је што сам управо ја постигао тај гол, искрено, лијепо је прочитати своје име, а млад сам играч и жељан сам доказивања“, рекао је двадесетогодишњи фудбалер, који је одлично реаговао након одбране голмана и новим ударцем затресао мрежу.

Његова екипа ове сезоне освојила је само девет бодова и већ испала из Премијер лиге БиХ.

У 27 одиграних кола Премијер лиге БиХ Витез је постигао уписао само једну побједу, уз шест ремија и 20 пораза, а посебно лош учинак „витезови“ су имали у гостима.

До протеклог викенда Витез је имао свих 13 пораза, седам пута од тога савладани су минималним резултатом, а по два пута су се враћали са поразима 2:0, 3:0, 4:0...

На питање који је разлог тако лоше игре на страни, Бојо одговара:

"Ми све покушавамо и увијек играмо добар фудбал, али немамо среће. Али успио сам да забијем тај гол и коначно да је срећа послужила неког из наше екипе. Увијек нам дођу ситнице, недовољан квалитет, некад судија погријеши. Кроз цијелу сезону се вуку неке турбуленције, неко је картониран, неко повријеђен. Сви су нас већ отписали...“

Послије неуспјеха за неуспјехом поставља се питање да ли Бојо и његови саиграчи, па и тренер Ивица Бонић имају мотивацију да одиграју још пет утакмица до краја сезоне, свјесни да ће након ње у нижи ранг.

"И тренер и ми играчи желимо да извучемо максимум до краја сезоне. Трудимо се да дамо све што можемо, јер никад се не зна ко је на трибинама и ко може да те гледа. Ако дамо све од себе, може нас неко и запазити, без обзира што изгубимо“, истиче Бојо.

Мотивације није недостајало на мечу против ГОШК-а, након које је тренер домаће екипе рекао да су фудбалери Витезова „гризли“ као да играју Лигу шампиона.

"Сви у Габели су нас отписали и мислили су да ће да нам дају пет комада. Међутим, ова екипа није за бацити! Ова екипа заслужује много више. Сад након овог бода сви ће играти против нас у грчу, поготово екипе које се боре за опстанак, Челик, Борац... Ова екипа заслужује много више него што има бодова“, закључио је Бојо.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар