ЕЛ - Анализа: Комшије би у Београд!

Шведов соло против армијског оркестра! Почињу четвртфиналне серије Евролиге!.

Кошарка 17.04.2018 | 15:45
ЕЛ - Анализа: Комшије би у Београд!
Дошло је време за четвртфинале Евролиге!

Први пар који ће изаћи на паркет биће сусрет два руска тима - ЦСКА и Химкија (Мегаспорт арена, 19 часова)

Тим са најбољим скором у лигашком делу дочекује градског ривала Химки у првом обрачуну плеј-офа Евролиге икада одиграном, у коме ће се састати два руска тима. ЦСКА је освојио оба меча у регуларном делу, а у једном од њих је Кори Хигинс стигао до рекорда каријере са 26 датих поена.

Поред тога ЦСКА је савладао Химки и два пута у ВТБ лиги. Једноставно, ЦСКА је добио 14 последњих такмичарских утакмица против Химкија и апсолутни је фаворит у овој серији.

Армејци имају низ од 18 везаних победа у плеј-офу код куће, док ће за Химки ово бити прва утакмица у овој фази Евролиге икада одиграна. До оваквог успеха највише га је водио наравно Алексеј Швед који ове сезоне има 21 поена по утакмици, као и пет асистенција.

Ипак, и ЦСКА има са чиме да одговори - има најбољи напад у Евролиги са 90 датих поена по утакмици.

ЦСКА ће се доста ослањати на фантастичне ниске играче - Нанда де Колоа (17 поена, четири асистенције у просеку), Серхија Родригеза (14 поена, пет асистенција) и Корија Хигинса који има 13 поена у рукама у просеку. Вил Клајбурн ће водити реч од високих играча, а Армејци неће моћи да рачунају на Кајла Хајнса и то може да им представља проблем.

Химки се нада да ће на овој утакмици моћи да рачуна на Џејмса Андерсона и Тајлера Ханиката. Ту су и Ентони Гил (11 поена, четири скока), као и Томас Робинсон (шест скокова по утакмици).

Наравно, притисак у првој утакмици биће већи код ЦСКА који је први део сезоне завршио са скором 24-5, док је Химки ухватио последњу карту за плеј-оф са осмог места и са скором 16-14.

Шанса тима из Подмосковља биће то што су за сада имали мало бољу одбрану од ривала допуштајући 78,4 поена по утакмици, док је ЦСКА примао 79,6. ЦСКА боље шутира - има 51,8 одсто, у односу на Химкијевих 45%. Армејци су доста бољи и у шуту за три поена, док су у скоку изједначени.

У игри Химкија ће се све вртети од тога што буде радио Швед, а снага ће им бити свакако и тренер Јоргос Барцокас који има искуства у оваквим утакмицама. Када имате таквог играча као што је невероватни Швед, онда остали баш и не могу да дођу до пуног изражаја. Ту су да играју одбрану, да скачу, али и да дају лопту Шведу у нападу и да му не сметају превише. Химки је овако направио одличан резултат и сигурно ће пробати да се надмећу са екипом коју врло добро познају.

Ако ћемо о сезони ЦСКА, тим Димитриса Итудиса је пре свега морао да се навикне на живот без МилошаТеодосића. То је био прави изазов, али је Андреј Ватутин довео Серхија Родригеза и нашао достојну замену Теодосићу. На почетку сезоне је требало мало времена Армејцима да прораде, али сада када су ухватили залет многи их виде и као првог фаворита да се домогну трофеја Евролиге на Фајнал фору који ће се ове године одржати у Београду.

По позицијама Армејци имају највеће шансе да се домогну Фајнал фора. Мада, и Химки са Шведом није за потценити.

Чека нас комшијски обрачун, а улог је пут у Београд.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар