Торес: У Шпанији, за мене постоји само Атлетико!

Нападач Атлетико Мадрида Фернандо Торес рекао је да неће наставити каријеру у Шпанији, када на крају сезоне напусти мадридски клуб.

Фудбал 19.04.2018 | 09:00
Торес: У Шпанији, за мене постоји само Атлетико!
Торес се вратио у Атлетико 2016. године, а ове сезоне није у доброј форми, у 35 утакмица постигао је осам голова, углавном улазећи у игру са клупе.

Бивши центарфор Челсија и Ливерпула није одбацио могућност преласка у неки европски клуб, а медији спекулишу да има понуду из Кине, односно нашег Вељка Пауновића из Чикага.

"Нисам одлучио. Нећу остати у Шпанији, а не знам да ли ћу играти у Европи. Све то брзо може да се промени", рекао је Торес. 

Торес би могао да буде један од неколицине кључних играча Атлетика који ће напустити клуб овог лета, пошто се помињу одласци нападача Антоана Гризмана и голмана Јана Облака. 

'Ел Нињо' је рекао да би желео да обојица остану, али да клуб мора да игра против најбољих европских екипа како би имао шансе да задржи своје највеће звезде. 

"Не знам да ли жели да остане, не разговарам са њим о томе. Желео бих да остане. Гризман је и без освајања трофеја био трећи у трци за Златном лоптом. Мораш да му понудиш могућност да их осваја. Атлетико мора да буде на нивоу великих клубова. Нисам видео голмана какав је Облак, он је спектакуларан. Све ћу урадити да остане, а остаће ако клуб испуни његове амбиције", навео је Торес.

Торес има 34 године, осим за Атлетико играо је још за Ливерпул, Челси и кратко у Милану. На 718 утакмица у каријери постигао је 253 гола.

Није освојио ниједну националну титулу, али је освајао Лигу Европе и Лигу шампиона са Чесијем.

Са репрезентацијом Шпаније (38 голова на 110 утакмица) два пута је био првак Европе (2008, 2012) и једном света (2010).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар