Поручио: Очувати дејтонски концепт

Очување мира и стабилности у Републици Српској, Босни и Херцеговини и у региону је од суштинског значаја за цјелокупни српски народ, поручио је лидер СДС-а Вукота Говедарица гостујући у „Дневнику 2“ БН телевизије.

Република Српска 16.04.2018 | 19:39
Поручио: Очувати дејтонски концепт
Поводом данашњег састанка са предсједником Србије Александром Вучићем, предсједник СДС-а Вукота Говедарица поручио је да је неопходно очувати дејтонски концепт како би се сачувао мир у Републици Српској и Босни и Херцеговини.

Предсједник Србије Александар Вучић је човјек коме је изузетно стало до очувања мира, стабилности и сигурности грађана Републике Српске. Нама је потребан мир и стабилност, јер само у миру и стабилности можемо да радимо на просперитету грађана Републике Српске. Дејтонски концепт је потребан БиХ како би се очувао мир и оно што даје гаранције Републици Српској. Дејтонски споразум је Републици Српској дао један отворен садржај који је дефинише као државу у држави. Дакле, Република Српска је ентитет са свим прерогативима државности“, рекао је Говедарица.



Помоћ Србије Републици Српској и њеним општинама је евидентна. Међутим, постојале су критике да та помоћ није равномјерна. Говедарица каже да је разговарао са Вучићем о томе, те да му је захвалио на помоћи општинама у Републици Српској.

Предсједник Вучић је упутио подршку, не само овај пут, него и прије шест мјесеци. Ако погледамо како је то радила претходна власт и господин Тадић, видјећемо да је Вучић и као предсједник, али и док је био премијер, више пута помогао Републику Српску. Морам признати да сам Вучићу изнио један концепт да је потребно помоћи општинама које су изразито неразвијене и да такве општине очекују помоћ Србије. Србија из угла господина Вучића није сестра нити брат Републици Српској, него је Србија истинска мајка Републици Српској и то је његова велика брига и пажња. Вучић је обећао да ће помоћи неразвијене општине и ја вјерујем да ће то ускоро да се деси“, поручио је Говедарица.



Говедарица тврди да је са Вучићем разговарао и о предстојећим изборима.

То је питање које напросто не може да се заобиђе. Он је саопштио да жели фер, толерантне и мирне изборе и то је нешто на чему он инсистира. Такође, он очекује да без обзира на то ко побиједи на тим изборима, сарадња између Српске и Србије треба да остане на једном високом нивоу. Све то у погледу инфраструктурних пројеката, као и инвеститора који су спремни да улажу у Републику Српску. Вучић је нагласио да он лично, а ни Србија немају разлога да се стављају на било чију страну. То ће бити избори на којима ће одлучивати грађани Републике Српске између, усуђујем се рећи, досадашњег хаоса који је направила ова власт и са друге стране политике промјена. Промјена које требају да пониште све ружне навике које су формиране у посљедњих 13 година“, казао је лидер СДС-а гостујући у „Дневнику 2“ БН телевизије.



(БН)

Коментари / 45

Оставите коментар
Name

доми

16.04.2018 17:47

Надам се да це вуциц подрзати промјене,јер ових је доста и богу и народу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2018 19:00

Ботови напријед..де мало лијеп ‘будуци’ пресједник

Name

X

16.04.2018 20:17

Само промјене могу нас спасити. Ово је страшно шта ови раде. Убијају невину дјецу. Изгубили су компас. Тешки криминал и корупција су на сцени. Одузели оружје од грађана и илегално продају, уништили банке, уништили робне резерве, уништили школство, привреду, шуме српске, ма све ресурсе. Људи пробудите се и погледајте шта нам раде. Морамо мијењати. Свако је бољи од ових. Погледајте Давидово унакажено тијело и то је њихова лична карта. То су они, црвени.....

Name

Предраг Крстовиц

16.04.2018 20:30

Наравно да је ВУКОТА НОВИ ПРЕДСЈЕДИНК НАСЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ. БОРЦИМА ЈЕ ДОСТА СВЕГА. А ТИ ГОСПОДИНЕ ПРВО СЕ ПОТПИСИ ПА КОМЕНТАРИСИ!

Name

Нисмо

16.04.2018 20:40

Нисмо вјеровали на да Вучић долази,поготово онда кадага је Додик као "искуснији" назвао недоношчетом,ал се промјени,дођоше људи патриоте а не лопови и Србија крену узлазном путањом,много брже него ли је то ико очекивао,брже него ли су то и странци предвидјели,значи само СТОП КРАЂИ И РАСИПНИШТВУ. Један домаћински однос,који има Вукота уз рад ред и дисциплину нас диже лагано у боље сутра,а тај ред и дисциплину очекују и инвеститори.Ја сам вани,дијаспора и вјерујте ми да знам шта говорим,страни инвеститори траже да је правосуђе исто за све,да су закони јасни и прагматични и да су ефикасни у циљу доношења нових радних мјеста а не као код нас-вас,да само штите владајуће и да се ништа не може десити без њихове подршке типа стави ми у џеп па да причамо,они то неће и не познају.Мислим и да су Вучић и Вукота двије скроз сличне карактерне особе,желим им успјех и да им још кажем да ће Вукота имати моје гласове и Франкфурта и Улма,а и сви са којима сам за Васкрс причао у Приједору мисле исто.Поздрав и сретно до ПОБЈЕДЕ.Вукота Говедарица=Александар Вучић

Name

Напријед

17.04.2018 01:51

Вукота, само тако мудро и паметно, а не као Додик, лукаво и безобразно. Увијек си био господин и само тако настави. С тобом до слободе,

Name

Напријед

17.04.2018 02:05

Економско угњетавање овог народа оставља веће последице од рата. Лажи и подметања, а потом србовање слуђује овај народ. Народе освијестите се, дајте шансу поштену чојеку, правом србину и патриоти, ономе који вас неће лагати и постављати кадрове иза којх остају бројне афере, а посебно "правда за Давида" и свима нам је ваљда јасно да живимо у држави у којиј немано ни ни слободе, права на живот достојан човјека. Зато са Вукотом до слободе!

Name

Реално

17.04.2018 06:03

Боље би ти било да сједис на улици просијаку да просис за то си родзен ни у сну не мозес бити преседник

Name

Сале

17.04.2018 06:05

Хаос сте направили ви са својим наступима лажних промјена.

Name

РАЗМИСЉАМ

17.04.2018 07:11

Цудо од РС има те предсједника имате владу све министре а онда све то на нивоу БИХ,и није вам доста да сми одлуцујете своју будуцност него сте све то препустили Србији и Вуцицу,који имају своје интересе,и који су приоритет,Има она добра уздај се усе и у своје кљусе,РС је ентитет у БИХ, и борите се сами за своју будуцност,Вукота не мој ици Додиковим путем,квалитетан зивот у БИХ зависи од Бањалуке и Сарајева,поцните се ту сналазити

Name

075

17.04.2018 07:29

@ РАЗМИСЉАМ У праву сте, али у мањем ентитету многима географија није јача страна и не знају да је ријека Дрина ДРЖАВНА граница!

Name

Е мој пријатељу

17.04.2018 08:05

Нема ту никаквих промјена,то је илузија. Постоји само матрица сјаши курта да узјаше мурта.....

Name

Сведска

16.04.2018 18:10

Тацно тако Говедарица,без Дејтона нема РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

16.04.2018 18:10

Растури црвену багру Вукота!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОРЧАНИН

17.04.2018 06:27

И ОНЕ СА ЦИПЕЛАМА ОД БЕТОНА!!!!!!!

Name

Југовиц

16.04.2018 18:11

На ста спадосмо брацо да се кунемо у Дејтон, и да нам опстанак зависи од Дејтона. Пропаст тотална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Југовиц

16.04.2018 18:45

Господине Југовиц, Дејтонски мировни споразум је гарант мира у БиХ, а самим тим и у РС. Тренутно, ни економски, ни правни, ни политицки услови не дозвољавају да моземо путем ван БиХ. Свако од нас зели самосталну РС, али то је у овом тренутку неизводљиво без рата. Ти људи који сире прицу о отцјепљењу и референдуму настоје да скупе сто висе јефтиних политицких поена код људи који си истинске патриоте и зеле мирну будуцност РС. Знају да им је то сигурна карта за побједу на изборима. А ако би стварно досло до отцјепљења и не дај Бозе ратних дејстава те "патриоте" које пропагирају самосталност би заједно са својим породицама побјегле одавде. Онда, мој господине, не бисмо имали ни самосталност, ни мир, ни стабилност. Нама не треба висе зртава ни ратова, нама треба свјетла економска будуцност, а то је несто сто ми тренутно немамо и морамо настојати да то промјенимо. Ми у БиХ смо висе него застицени, имамо СВОЈ ентитет, имамо своју Републику, имамо сва своја права, а и та права која су нам одузета, одузета су нам управо кривицом тих "патриота" који хоце отцјепљење. Велики поздрав. П. С. Размисљајте својом главом, а не главом неког другог.

Name

Ре ре ЈУГОВИЦ

17.04.2018 05:34

Ко вам гарантује да СВИ зелимо самосталну РС? Вјеровали или не,све нас је висе који не зелимо ни самосталну РС нити да будемо пасторцад Србије!! Вијековима смо ту гдје јесмо и вијековима унапријед це бити ту гдје јесте!! У ДРЗАВИ БИХ!!

Name

@Ре ре Југовић

17.04.2018 07:34

Српски народ се систематки лаже и дезинформише годинама, па рекао бих и деценијама. Ако нека политичка партија добија изборе на основу приче о отцјепљењу онда се питам да ли је народ нормалан и свјестан у шта може бити увучен.? То је јако комплексно питање и не можеш га гледати на тако једноставан начин. Српски народ треба реално информисати о свему, не сервирати му лажи и дезинформације, треба рећи да покушај одвајања дијела БиХ данас може запалити цио Балкан, данас је потпуно другачије вријеме, није ни изблиза слично 1990.тим, Србија има огромних проблема. Нажалост и сама црква је укључена у дезинформисање јавности, патријарх Иринеј каже "РС је најмлађа српска држава"што НИЈЕ тачно, има таквих примјера доста. Српски народ је дезорјентисан, дезинформисан, помало слуђен у мору лажи и дезинформација. Добар дио твог коментара је реалан, али РС није само ТВОЈ-а, устав РСа је веома јасан када је у питању конститутивност, не можеш на нивоу БиХ тражити потпуно упражњавање српке конститутивности а на нивоу РС ту уставну одредницу дерогирати.? Дејтонски мировни споразум нема алтернативу, мир је светиња, нико више не оспорава РС као ентитет у оквиру БиХ. РС мора престати понижавати и омаловажавати бошњачке повратнике и спутавати их у њиховим правима. РС се мора окренути економији и раду. Позз

Name

100 %

16.04.2018 18:13

Будући Предсједник свих грађана РС

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

16.04.2018 18:14

Вуциц-Говедарица побједницки тандем!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милица

16.04.2018 18:15

Конацно некорумпиран цовјек и са оне стране Дрине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Синнy Боy

16.04.2018 18:29

Ма дај, према овоме што смо прочитали није те ни морао звати к себи у Београд да ти то саопшти. Нешто је он теби друго рекао што није за јавност. Ти и он знате. Ми не знамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xyз

16.04.2018 18:31

Хвала Богу.Коначно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Серб

16.04.2018 19:16

Вукота са народом треба да отјера багру црвену ,поштен човјек без мрље .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србо

16.04.2018 19:57

Да су муслимани и Хрвати паметни као што нису, па да се врате на своја огњишта и само на једним изборима гласају, онако како је било у процентима прије рата... Остадосмо ми без власти у РС ?? Толико о Дејтону, само се треба молит да се фамозни анеx ВИИ тог Дејтона никад не спроведе и не оствари

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Србо

16.04.2018 23:51

Коментар ти је најблаже речено одвратан, види се да си одрастао на мржњи и четничким лажима. Бошњаци се и враћају и рађају, питање је шта је са тобом. Гдје ћеш бити за 10-20 година, јалови трозуби мајмуне?

Name

Нерон

17.04.2018 07:07

Е србо несрецо.а не казес колико је тих људи побијено и има ли ко да се врати.сада нема али за пар година имаце јер се радјамо Богу фала.

Name

075

17.04.2018 07:37

@ Србо Хрвати се не враћају али и не продају дједовину! Бошњаци се враћају и још купују у бесцијење земљу од Срба у мањем ентитету, посебно источни дио! Сарајевски Срби сада се жале а када су станове продавали и за тај новац куповали стан у Београду или Новом Саду и плус станчић у Будви јер су цијене након рата, у еx СРЈ-"крња Ју" биле "смијешне" у односу на БиХ!

Name

ре Србо

17.04.2018 07:37

Е нека си ти "паметан", такви као ти су и довели српски народ овдје гдје је данас.

Name

Зоки

16.04.2018 20:40

Без Додика,Цовица и Изетбеговица у овој дрзави би се народи лако договорили јер су сви у истим проблемима.Највеца глупост је та сто Србија финанциски помазе РС јер ова Власт је толико покрала да су од тих пара све опстине могле имати користи,па њихов возни и авио парк као и разне дестинације пола будзета РСе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

коо

17.04.2018 07:05

Еј мој Зоки, не помазе Србија зато сто вас воли него сто из РСа извлаци милијарде а враца милионе, а Срби у РСу се хватају на то. Зар не видис да се политика РСа води из БГ и да ти предсједник свако мало иде на сијело код Вуцица. Вуциц вас вара као малу дјецу. Говедарица до данас није проговорио о дрзавности РСа, али ето вратио се просвјетљен у дрзаву у дрзави, зар не видис куда то води??? Каква мртва дрзава, фнанцијски би презивила 2,5 дана прије банкрота. Вуциц мало по мало спомиње независност РСа у нади компензације за Косово, али најбоље знају Срби у БиХ да ако до тога додје неце бити лијепо, никоме. Засто се не окренемо људима, а не Србима, Босњацима или Хрватима. Све док је национализма неце бити просперитета.

Name

007 Бонд

17.04.2018 07:45

Шта прича овај =коо=? ...јер ти друже тотално појма немаш, и све што си написао - све је погрешно! ...А највише ме не изнервирало оно: ,,Сбија уложи милионе, а извуче милијарде''!

Name

РЕ.Зоки

17.04.2018 10:21

Ти двојицу који удрузено раде против дрзаве, најхладније изједнацавас са једним (ридјобрадим) који се супротставља овим покусајима русења,...ти си вјероватно од оних којима је "све исто, сви су исти " исл.глупости, јер имас потребу да се неком оправдавас, допаднес,...јаде...

Name

Крокац

17.04.2018 06:14

Вуциц и сви спомињу Дејтон а види се да ностоп русе у РС.Од рзних рефендума Додик даје Цовицу треци ентитет .А прица оДејтону кава бламаза .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зока

17.04.2018 06:16

Сто трце овом Вуцицу сви на ноге као да је Тито. Зар нико нема снаге и храбрости да сам креира своју политику и стоји на својим ногама? Срамота за насе политицаре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

17.04.2018 07:41

Прочитај Вукотине цитате и све ће ти бити јасно, ова политичка матрица је постала досадна и одвратна, у праву си, нико нема снаге, жеље и воље да покрене неку нову политику, све нешто "у целофану", Србија мајка, Србија ће да помаже, РС је држава...бла бла бла иии на крају ништа.

Name

Вукота

17.04.2018 06:31

Вукота је мој предсједник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тања

17.04.2018 06:55

Зивим у иностранству и радила сå насим барндом из цијеле босне и херцеговине. Сви имају осјјецаје да је домовина босна и Херцеговина, а не Србија пå засто не настојите да градите повјерење и сарадњу у Босниен и Херцеговина јер република спрска је само на папиру. Странци само знају за босну и херцеговину.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007 Бонд

17.04.2018 07:43

Знаш како, пуно њих из централне Србије и Републике Српске долази да студира овде у АП Војводину! И сви су овде као домаћи! И сви иду у разне размене студената, и Срби са обе стране Дрине се увек држе зајено, и увек је оно: СРБ + РС!

Name

Ц

17.04.2018 08:21

оо7 Мозес ти писат ста оцес ал код куцеје најбоље.Писес Србија и Р С једно колико срба зиви студирау уастрији и другим западни дзавама .Ите дрзвеби иви бити једно мани се супље прице онису Босанци и Херцеговци теби се свидјало или не тако је то.

Name

007 Бонд

17.04.2018 09:34

Они су из Републике Српске, или Дрвара, Гламоча, Грахова и Петровца! И то су Срби! А Бошњаци су у Федерацији од Сареајева, па до Мостара, а Хрвати су од Мостара, па до Ливна! У БиХ има 2 ентитета: Република Српска и Федерација БиХ! Република Српска је држава у држави, и има своју химну, скупштину, полицију, институције, устав, председника, премијерку, министре, границе... Службени у РС је српски... А то ,,Босанци и Херцеговци'' - њих у БиХ по попису нема ни 2%! Бошњаци су муслимани и говоре бошњачким језиком! Хрвати су католици и говоре хрватским! Српски члан председништва БиХ који долази из РС је Иванић, хрватски је Човић - ФБиХ, а бошњачки је Изетбеговић... П.С.Видиш како знам! А знаш то и ти, али се правиш блесав!

Name

007 Бонд

17.04.2018 09:35

300 000 Срба има само у Бечу! Они су из Србије, Р.Српске, ЦГ, или пале РСК!

Name

Тана

17.04.2018 08:21

Стварно нисмо до сад знали ста Вуциц мисли о БиХ док није отисао Вукота у Србију да нам пренесе-људи,ово је стварно постало црни хумор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ц

17.04.2018 11:08

007 немој де вредјамо није лепо.