Ширер: Ево зашто Салах, а не Де Брејне...

Бивши енглески нападач Алан Ширер каже да је Мохамед Салах најбољи играч у Енглеској, након што је у директном дуелу Ливерпул победио Манчестер сити у ЛШ.

Фудбал 20.04.2018 | 12:00
Ширер: Ево зашто Салах, а не Де Брејне...
Ширер је пре двомеча две екипе у елитном такмичењу рекао да ће сачекати исход, па ће пресудити ко је бољи, Салах или Кевин де Брејне, јер су обојица имају завидну сезону.

Сити је освојио титулу, али је Ливерпул прошао у полуфинале Лиге шампиона са 5:1 из две утакмице, а Салах предводи "Редсе" са 40 голова у свим такмичењима. 

На скраћеном списку конкурената за награду су још и Лирој Сане, Хари Кејн, Давид Силва и Давид де Хеа.

"Нико није могао да предвиди да ће Салах бити у оваквој форми, када га је Ливерпул потписао прошлог лета. Заправо, сви су подигли обрве кад је Ливерпул платио 34.3 милиона фунти за њега, иако је то због оног како је прошао у Челсију. Али сада добија мој глас за играча године", рекао је Ширер за Сан. 

Легенда Њукасла објашњава да је преломио после двомеча у Лиги шампиона. 

"Рекао сам да ћу сачекати да видим шта ће бити у ЛШ са Ситијем и Ливерпулом, пре него што награду 'доделим' Де Брејнеу или Салаху. С оним што је Салах урадио у те две утакмице, гол и то што је вукао тим до полуфинала, због тога је мој избор". Де Брејне је био изврстан, чак и сада у суботу против Тотенхема, али знам колико је тешко давати голове и зато бирам Сахала који сада има 40 датих за Ливерпул", рекао је Ширер.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар