Гдје је Богдановић у односу на најбоље рукије?

Кошаркаш Сакраменто Кингса Богдан Богдановић налази се међу десеторицом најбољих рукија НБА лиге у процентима шута за три, украденим лоптама и минутима.

Кошарка 17.04.2018 | 19:30
Гдје је Богдановић у односу на најбоље рукије?
Како је одмицала сезона најбољи играчи су се постепено издвајали, па се у конкуренцији рукија говори само о двојици момака – Бену Симонсу и Доновану Мичелу.

Српски бек је од почетка сезоне постепено увећавао своју минутажу у екипи Дејва Јегера и не без разлога.

Паметна решења, стрпљива игра, добар шут, већа снага у односу на претходне године су биле његове карактеристике ове сезоне. 

Богдановић је био МВП утакмице Звезда у успону НБА лиге, али је 12 трипл-даблова Симонса или 20.5 поена у просеку Донована Мичела аргумент који говори у прилог овој двојици. 

Статистички гледано, колико се заиста разликује учинак српског играча од споменуте двојице?



Богдановић је осми стрелац лиге међу рукијима са 11.8 поена по мечу, Мичел је први са 20.5. Богдан је 25. у скоковима са 2.9 у просеку, а Симонс је у тој категорији први са 8.1.

Аустралијанац предводи и све асистенте лиге међу рукијима са 8.2 додавања, док је Диерон Фокс у тој категорији пети са 4.4 асистенције. Богдановић је имао 3.3 током ове сезоне.

Србин је убацивао 44 одсто својих шутева, што је било довољно за 14. место, али треба имати у виду да бекови не иду на шутеве високих процената који обично карактеришу крилне центре и центре. Отуд и не изненађује што је Џордан Бел водећи у овој категорији са 62.7 посто.

Скоро елитни проценти шутирања тројки обележили су ову сезону играча Кингса, јер је Богдан био пети у лиги са 39.2 процента. Џејсон Тејтум, ког је Бостон прошле године бирао са трећег места је водећи са 43.4.



Фокс и Богдановић су били добри и у одбрани. Дугачке руке српског играча украле су 72 лопте на 78 утакмица (0.92 у просеку) што је било довољно за осмо место.

Међутим, и у овој категорији доминира Бен Симонс са 1.73 по мечу. Иако је солидан као крадљивац лопти, Богдановић није превише блокирао противнике.

Само двојица момака су у том сегменту успели да пребаце једну 'банану' по утакмици - Џерет Ален из Бруклина (1.22) и Џон Колинс из Атланте (1.08). Фокс је на овој листи 25. са 0.27 блокираних лопти.

Богдановић је у топ 10 у погледу минута проведених на паркету. Са 27.9 по мечу он је десети, одмах испред свог саиграча из Кингса који је 11.

Превелики "хајп" с почетка сезоне у вези са Лонзом Болом постепено је опадао јер је други пик са драфта предводио рукије у овом сегменту са 34.2 минута на паркету.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар