Да ли је Кавај одиграо свој посљедњи меч за Спарсе?!

И даље траје неизвесност у вези са повратком Каваја Ленарда на паркет, последње информације кажу да је звезда Сан Антонио Спарса завршила сезону.

Кошарка 17.04.2018 | 17:30
Да ли је Кавај одиграо свој посљедњи меч за Спарсе?!
Ленард је одиграо само девет утакмица ове сезоне, никако не успева да се опорави од повреде коју је зарадио у финалу Запада прошле.

У међувремену су све гласније и спекулације да је он завршио каријеру у Спарсима и да ће на лето да тражи други тим.

Шта се тачно дешава са популарном "Канџом" не зна скоро нико из Спарса, ни играчи ни тренер Грег Попович. 

"Да ли ће се Ленард прикључити тиму током плеј-офа морате да питате њега и његове људе. Тренутно кажу да није спреман. Ми не можемо ништа да урадимо док је тако. Тренутно се опоравља у Њујорку", рекао је Попович дан након пораза од Голден Стејт Вориорса у првом мечу прве рунде плеј-офа. 

Ленард је пропустио првих 27 утакмица сезоне због повреде квардицепса, вратио се на паркет 12. децембра, наступио је на девет од наредних 17 утакмица тима, да би се опет 13. јануара вратио на листу повређених. 

Током фебруара је Попович најавио да би 26-годишњи крилни играч могао да пропусти остатак сезоне, али је истакао наду у његов повратак током марта.



То се није догодило, након чега је и Ману Ђинобили најавио да је Ленард завршио сезону.

У међувремену је Тони Паркер покренуо питање озбиљности Ленардове повреде истакавши да је његова проблем са квардицепсом био "сто пута гори".

Ситуацију какве се не памти у Сан Антонију пажљиво прате други тимови који су заинтересовани да доведу Ленарда, а помињу се чак и Бостон Селтикси.

Међу њима су Лос Анђелес Клиперси нашег Милоша Теодосића који су спремни да понуде Поповичу два драфт пика и играча по избору.

Спекулације о трејду су додатно појачале гласине да Спарси нису спремни да му понуде петогодишњи уговор за 220 милиона долара колико Ленард тражи.

У сваком случају, Спарси без "Канџе" нису ни налик тиму из претходних сезона. Сувише је очигледно колико им недостаје његових 25 поена, 6 скокова, 3,5 асистенција и 2 украдене лопте по мечу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар