Много тресе, мало говори...

Енгеске колеге имају мало прилика да разговарају са Мохамедом Салахом. Али су једну од ретких успешно искористили. Египћанин је одржао обећање. И, између осталог, испричао како је рекао саиграчима да му више дају лопту због Златне копачке. . .

Фудбал 17.04.2018 | 14:00
Много тресе, мало говори...
Има различитих спортиста. И оних што слабо играју а много причају, али и оних који тресу мреже свакодневно, а не воле микрофон. Један од ових других је Мохамед Салах, момак који протрчи кроз микс-зону и енглески новинари не могу да дођу до њега.

Сваки пут чују "Следећи пут". И само прође.

Ипак, дао је обећање енглеским новинарима да ће стати да им да изјаву када буде дао 40 голова у сезони.

И испунио им је обећање.

"Много ми значи ових 40 голова. Трудим се да дам гол на свакој утакмици. Да помогнем тиму. Да освојимо бодове. То је најважнија ствар за нас. Да играмо као тим. Сваки гол ми вреди баш у том смислу, да помогнем тиму", рекао је Салах.

Постигао је 40 голова у сезони брже од било ког Ливерпуловог играча у историји.

"Осећај је фантастичан. Наравно. На крају крајева, само сам срећан што редовно дајем голове".

Највише голова у сезони за Ливерпул дао је Јан Раш 1983/1984. Да ли је могуће да га сустигнеш?

"Знате, близу сам. То је седам голова. Видећемо. Има још, не знам тачно колико је утакмица остало. Али имамо и Премијер лигу и Лигу шампиона да играмо", подсећа Египћанин.

Да ли размишљаш о освајању Златне копачке у Премијер лиги?

"Наравно да размишљам. Не могу да лажем. Видели сте и данас да су сви у тиму покушавали мени да додају да би ми помогли у томе. Сигуран сам да и играчи Тотенхема помажу Кејну, или Ситијеви Агуеру. То је тако".

Да ли си питао саиграче да ти више додају лопту?

"Да! Ма, свакако ми додају лопту. Срећан сам што имам тај осећај. Осећам да ме подржавају и да желе да ми помогну. То је добар осећај".

Достигао си форму коју нико није могао да предвиди. Да ли ти окружење у клубу баш толико одговара?

"То се види и по Фирмину. И он постиже много голова ове сезоне. Начин на који играмо нам пружа шансу да постижемо више голова. Много смо више пред противничким голом. Тамо смо све време. То нам много помаже".

Ове сезоне можеш да освојиш много личних награда, али и Лигу шампиона. Шта би пре одабрао?

"Лигу шампиона! Ако морам да бирам, наравно Лигу шампиона. Освојити Лигу шампиона је, уххх (подиже руке увис). То је велика ствар за свакога. Не бих бринуо ни за шта друго осим Лиге шампиона", рекао је Салах.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар