Вратити америчке снаге из Сирије

- Предсједник САД Доналд Трамп и даље жели да се америчке снаге врате из Сирије што је прије могуће, саопштено је из Бијеле куће.

Свијет 16.04.2018 | 08:37
Вратити америчке снаге из Сирије
Предсједник Француске Емануел Макрон претходно је рекао да је убиједио Трампа да дугорочно задржи америчке снаге у тој земљи.

"Мисија САД се није промијенила - предсједник је јасно рекао да жели да се америчке снаге врате кући што је прије могуће", саопштила је портпарол Бијеле куће Сара Сендерс.

Она је додала да је Америка одлучна да нанесе пораз "Исламској држави" и створи услове који ће спријечити њен повратак.

"Поред тога, очекујемо да наши регионални савезници и партнери преузму већу одговорност у војном и финансијском погледу да би се тај регион осигурао", рекла је Сендерсова.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

КОНДОР

16.04.2018 06:43

Ово улази у финале. Наравно, САД це це повуци, али не говори када? То це изгледа бити када французи преузму сјевер Сирије, гдје це курди имати аутономију. Није Америка џаба тамо потросила вријеме и новац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xцxц

16.04.2018 11:30

Ипак се види и знало се да Трамп није тај који гура рат у Сирији него ционисти. Удар је био прање образа од повлачења, ал то је донекле и јасно. Асад је добио војно рат, а следи тезак политички рат. Што се тице Макрона и француза све је јасно ко га је довео и зато је тако постојан у ратној опцији.

Name

Синнy Боy

16.04.2018 06:58

Значи, циркус се сели на друго мјесто.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

16.04.2018 07:22

Ово висе Нико немозе разумјети казе бори СЕ против исил а бомбардује суверену дрзаву која СЕ управо бори против исила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс

16.04.2018 07:25

Овај није нормалан кретен прица како нападају тероризам а његови подрзавају терористе и јос им помазу какав тероризам зинуло им дупе за нафтом и пр богатствима то је цисто зло и дабогда сви помрли јебо их трамп у дупе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦАР

16.04.2018 12:30

РАДУЈЕМЕ СТО ПОСТОЈИ ПРИРОДНА СИЛА КОЈУ НЕМОЗЕС ПОБИЈЕДИТИ.ТА СИЛА ВЕЦ НАПЛАЦУЈЕ САД ФРАНЦУСКОЈ В.БРИТАНИЈИ .КОЛИКО ГОД ОНИ ПИБИЈУ НЕВИНОГ НАРОДА ЊИМА ПРИРОДНА СИЛА СВАКИ ДАН ВРАТИ .

ОДГОВОРИТЕ