Шаровић: Не живи се од галаме!

"Потпуно је јасно да је за нормалне људе у БиХ тешко вријеме, стога морамо убиједити обичне људе да се не живи од тренутне галаме која је на сцени. Ту галаму и успоравање европског пута стварају и креирају људи који не знају ништа конкретно да раде, нити имају план за будућност. Они стварају затровану атмосферу која је кључна сметња на европском путу БиХ", казао је у интервјуу порталу Вијести министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 16.04.2018 | 07:54
Шаровић: Не живи се од галаме!
Шаровић каже да спада у групу људи који мисле да осим економије, приоритет треба да буде ЕУ пут и да на то треба усмјерити енергију.

"Чини ми се да нам Европска комисија отвара врата и ствара нам простор. Све зависи од нас, барем је мој утисак такав", казао је Шаровић.

Коментарићући предстојећи самит ЕУ са Западним Балканом, који ће бити одржан 17. маја у Софији, Шаровић сматра да је то важан тренутак и важно мјесто, с обзиром на то да Бугарска има регионални приступ и снажно подржава улазак земаља западног Балкана у ЕУ.

"Читав мандат предсједавања потрошили су на то и вјерујем да ће састанак у Софији бити круна тога свега. Такође, ово је шанса да наша регија не клизи уназад, напротив, да нам се свима отворе европске перспективе и да то буде у фокусу нашег интересовања. Вријеме је врло ровито и од нас зависи хоћемо ли га искористити да кренемо у правом смјеру", казао је Шаровић.

Осврћући се на рад Савјета министара БиХ, Шарович је рекао да то треба да оцијене други, они који гледају са стране.

"То не треба да оцјењују позиција и опозиција, јер су једни увијек субјективни, а други критикују. То можда није право огледало. Стога, сматрам да је оцјењивање рада задатак других, попут аналитичара и новинара који се баве овим питањима", казао је он.

Изражавајући задовољство атмосфером која је владала у Савјету министара БиХ, упркос многим тешкоћама на политичкој сцени, Шаровић наводи да су били оаза у којој су се политичке турбуленције разблаживале и давали су простор да се може радити.

"Мислим да ће на крају, када завршимо свој мандат, то ипак бити један позитиван период у развоју цијеле земље, те да ће бити резултати који ће бити видљиви и мјерљиви, те који нам дају шансу за будућност", рекао је Шаровић.

О свом раду у министарству није говорио, јер прижељкујем да то други кажу.

"Једино што могу рећи јесте да ми је жао што одређене ствари нисам успио да завршим. Напросто, није било воље и спремности да се неки пројекти, закони и одлуке усвоје, а биле би од користи друштву. То увијек стоји на столу у министарству, које је свој дио посла завршило. Ако се створи прилика и током ове године, као ресорни министар увијек ћу то изнијети на дневни ред, јер сматрам да је то потребно за економију ове земље и њен даљи напредак", казао је Шаровић.

(БН)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

Боки

16.04.2018 05:59

Тако је Мирко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2018 15:08

Да су сви у функцији напредка као Мирко били бих одавно запад

Name

www.независникандидат.инфо

16.04.2018 06:00

Тацно. Активности и дјеловања за бољи живот требају бити примарна ствар. На жалост "галама" је саставни дио наше политичке свакодневнице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

16.04.2018 06:12

БРАВО ШАРОВИЋУ. НА СЦЕНИ ЈЕ ВУЧИЋ И ДОДИК. ОДНОСЕ СЕ ПРЕМА СРБИЈИ И РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ КАО ДА ИМ ЈЕ ЋАЋЕВИНА. ВУЧИЋ СЕ РАЗБАЦИЈЕ ПАРАМА ГРАЂАНА СРБИЈЕ КОЈИ ТАКОЂЕ ТЕШКО ЖИВЕ И ИМАЈУ ПРОБЛЕМ КОСОВА. А ДОДИК СЕ САТРА ХВАЛЕЋИ ВУЧИЋА И СРБИЈУ И СРБОВАЊЕ НА СВАКОМ РАСКРШЋУ. МОЛИМО НОРМАЛНЕ ЉУДЕ ДА СТАНУ У КРАЈ ОВОЈ ДВОЈИЦИ ШАРЛАТАНА И ГЛУМАЦА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

16.04.2018 06:17

Најпаметнији политицар на просторима x YУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

А резултати рада?

16.04.2018 06:17

Ста је то "европски пут" Саровицу? Акцизе на нафту и деривате? Право гласа и слободе мисљења? Па докле це те Ви политицари пресипати ваздух из супљег у празно?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2018 06:39

Није тацно.Додји у ЕУ па цес знати.Плата +- 2000 €.слобода сигурност,систем и све остало да бе набрајам.То ти је то.Мозе се и успарати мјесецно хиљадарка под условом да ради муз и зена и ста цес боље.+Плата за одмор и Н.годину дупла.

Name

Раде

16.04.2018 06:49

Стварно морас бити безобразан да споменес Саровица у негативном контексту са акцизама. Тацно да се цовјек запита да ли си уопсте нормалан и да ли мислис да су људи који зиве на овим просторима дебили и да не знају ко им је повецао цијене горива...

Name

Ре Ре

16.04.2018 08:20

Оцит примјер просперитета у ЕУ је Грцка Румунија. Бугарска.

Name

Ре А резултати рада?

17.04.2018 05:31

Људи, ја колико год се трудим, не могу да вас разумијем. Није ми јасно како не контате неке ствари. Ста је Саровиц крив за акцизе ако је његова странка гласала против акциза? Морате схватити да је буквално дзаба некоме да сједи у скупстини ако нема вецину.. Зато бар требају да указују на неке ствари, а ми, градјани да укљуцимо мозак и размислимо. А они указују и текако, борили су се лавовски против акциза, за разлику од СНСД-ХДЗ-СДА. У Народној скупстини РС су расправљали о здравству и фонду ПИО, указали су на све недостатке.. Али, неко други има вецину, тај неко други је закљуцио да је опозиција злонамјерна, да је све супер и да њих не треба мијењати.. Е па станите висе људи моји, докле цете затварати оци пред оцигледним цињеницама зато сто вам је неко испрао мозак!? Сто се тице Саровицевих резултата, погледајте само ко је унистио извоз јабука у Русију.. А ако цемо о резултатима рада, резултате рада у РС нема скоро нико јер они настоје да резултате свог рада виде на својим текуцим и девизним рацунима..

Name

Турбоскара

16.04.2018 06:32

Треба укинути ентитете. Једна Држава Бошњака Србс Хрвата .Поставити овог човјека за председника државе са комплетном влашчу на 20 год. Сам да изабере паметне школоване поштене способне људе за свој кабинет без вјерске и страначке страсти и подобни а способни.Без Расни предрасуда .Одвојити вјеру цркву дјамију катедралу од државе и власти.Сигуран сам да би били 100 год напред а не овако 200 год уназад.један од рјетки који је способсн ради показује зависне резилтате културан одмјерен природни господин на којег би се сви квази политичари требали угледати.Незнам како уопште успјева медју толким темерутима безразлични неспособно монотони без идеје корумпирани политичара.Уради сам више него сви они.Заједно.Респект господину Шаровићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Турбоскара

16.04.2018 08:24

Гдје ти зивис па овај је истакнути цлан СДС од њеног оснивања .

Name

гавран

16.04.2018 07:09

Не..најбоље је аминовати као ти а узимати дебеле паре..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Даре

16.04.2018 07:23

Овај ме човјек стварно пријатно изненадио.Једини за сада показује неку акцију односно помјера ствари са мјеста док вецина политичара би да остане овако јер њима је супер,зарадјујес,крадеш и лажеш и ником ништа. Он се показао као неко ко хоће да уради неке ствари и то је примјетило доста "нормалних "људи.Ваљда ће искра нормалности упалити и пламен тако да ови што владају по племенском принципу једном оду у заборав.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Даре

16.04.2018 08:26

Спасва себе да не оде у затвор за раније поцињена криминална дјела.

Name

рере Даре

16.04.2018 08:54

Па већ је био, зар се то заборавило. Истина је да су га ослободили и платили му одштету од 150 хиљада марака. Преваспитање је чудо.....

Name

Б.Лука

16.04.2018 08:09

Само браво за г.Шаровића,друго је све сувишно рећи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ,

16.04.2018 08:14

Када изгуди поверење у власт,дуго проце дуго времена да га повеате ,сто се тице мене "неверујем им ниста ниједном ' за мене су обер криминалци и издајице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тацно

16.04.2018 08:32

Један од постени политицатра некате бог цува и зелим ти пуно среце и здравља нетребате дирати са те позиције.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре тачно

16.04.2018 08:46

А ти си један од најнеписменијих коментатора на порталу.

Name

противник СДС-а

16.04.2018 08:44

Господин!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ