"Санкције јер смо `глобални играч`"

Будуће антируске санкције које планирају да уведу САД за циљ имају да казне Русију само зато што је "глобални играч", рекла је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

Свијет 15.04.2018 | 21:44
"Санкције јер смо `глобални играч`"
"Стварно могу да потврдим да санкције које ће бити уведене Русији немају додира са стварношћу. Раније су причали да нас кажњавају због Украјине, сада се реторика драстично променила и кажњавају нас само због чињенице да смо део глобалне арене", рекла је Захарова, преноси ТАС С.

Хемијско оружје је било уништено и ту чињеницу је потврдила Организација за забрану хемијског оружја (ОПЦW), изјавила је портпаролка руског Министарства спољних послова.

"Хемијско оружје у Сирији је уништено и ОПЦW је то потврдила. Отровне супстанце у Сирији користили су екстремисти. То је доказано. И сваки пут када се град или село боре са сиријском војском, буду пронађена складишта са отровним супстанцама", рекла је Захарова у интервјуу за телевизију Русија 1, преноси Тас с.

Она је подсетила и да је пре неколико година Русија доставила Савету безбедности УН резолуцију у којој се предлаже истрага о коришћењу хемијског оружја у Сирији од стране екстремиста, али да су је САД блокирале, због чега није усвојена. 

(Тањуг)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Милионер

15.04.2018 17:58

Како је лијепа ова зена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ас

15.04.2018 18:14

Нисте обарали пројектиле у Сирији. Амери виде да сте немоцни.Морате зубе показати.Лав показе - искези зубе и кад ненапада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

15.04.2018 19:38

Ипак су САДе свијетска сула бр.1и то Путин врло добро зна зато и непоказује зубе,јер увијек је било два лоса убисе Милоса и тога је Русија свијесна,а ми то вољели и невољели али то је једина истина.

Name

упаљац

15.04.2018 20:27

Моје мисљење је; Доста наивно и кратковидно видис ову ситуацију у Сирији; Русија није земља која це ипалити три пројектила и повуци се. Само, не дај бозе да до тог додје.

Name

Ре

15.04.2018 23:23

Управо супротно.Нове санкције су зато што већина ракета није стигла до свог циља.

Name

упаљац

15.04.2018 20:19

Свако ко мало зна цитати измедју редова,мозе знати засто Русија није оборила ни један Пројектил. Сигуран сам да Путин неце кренути па стати. А то знају и Амери. Зато су Амери строго пазили, да слуцајно не повриједе руску зону,или не дај бозе убију неког Руског војника. Путин није имао ни разлога да реагује,осим мало критике за јавност само. Не дај бозе да Русија отвори подземне тунеле и крене. Теско нама свима на овој кугли. А на то и редовно упозорава, и он и Лавров.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.04.2018 05:32

Скупо је с с400 гадјати и обарати крстареце ракете којих има на стотине у лету. Код вецих сукоба руси би реаговали а овако су сви задовољни. Они упозорени гдје це да се гадја и американци као несто погадјали а сви знамо да је Ассад захваљујуци руској интервенцији једини фактор који контролисе ствари у Сирији. И док је он ту руски циљ је остварен јер сигурно нема пролаза за гасовод и нафтовод према европи који би економски унистио Русију сто је циљ Америке. За сад се то неце десити.