Министри утврђују статус "Агрокора"

Министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић сутра ће отпутовати у Словенију, гдје ће присуствовати новом министарском састанку о ситуацији у вези са пословањем концерна "Агрокор", сазнају Вијести.

Босна и Херцеговина 15.04.2018 | 21:45
Министри утврђују статус "Агрокора"
Министарска конференција ће бити одржана у уторак, 17. априла, у Љубљани, а домаћин је министар за економски развој и технологију Словеније Здравко Почивалшек.

Осим министра спољне трговине и економских односа БиХ, конференцији ће присуствовати ресорни министри земаља регије.

"На том састанку ми бисмо требали да сагледамо тренутно стање у систему 'Агрокора' и мјере које су предузете у посљедњем периоду. Посебан фокус биће на питањима успјешности ребрендирања 'Мерцатора', те стању дугова према добављачима, али и процјена даље дугорочне одрживости система", потврдио је министар Шаровић.

Како је истакао, нова министарска конференција услиједиће након одређеног периода када тема пословања "Агрокора" није била у фокусу интересовања.

"Овом приликом ми ћемо изнијети стајалишта по питању фирми кћерки 'Агрокора', те да ли је дошло до стабилизације или погоршања у њиховом раду, да ли је дуг према добављачима повећан или смањен. Посебно важно питање за БиХ је процес ребрендирања 'Мерцатора'", истакао је министар спољне трговине и економских односа БиХ.

(Вијести)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Вупер

15.04.2018 19:16

Дрзава пустила да узму паре па сад да дрзава намири

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДА

15.04.2018 23:13

НОВАЦ АГРОКОРА. ЈЕ У ХРВАТСКОЈ ВЛАДИ И ТО СВЕ КОЈЕ СУ БИЛЕ ОД 90.ГОДИНЕ.ВРАЦАЈТЕ БИВШИ МИНИСТРИ ВЛАДЕ РХ, А НАРОД СТЕ ОЈАДИЛИ И ПУСТИТЕ ДА ЗИВИ КАКО СЕ СНАДЕ.ХР РЕПУБЛИКО ВИДИТЕ ДА ЈЕ УСЛЕДУЛО МАСОВНО ИСЕЉАВАЊЕ, А СТО НИЈЕ БОЉЕ НИМА ЛО НИ У СРБИЈИ А О БиХ ЈЕ СУВИСНО ГОВОРИТИ У ТРИ ПОМЕНУТЕ РЕПУБЛИКЕ ОСТАЋЕ ПОЛИТИЦАРИ БЕЗ ПОРОДИЦА ДА ПОНЕСУ РУЦНЕ ТРЕЗОРЕ.