Подметање лажи у служби агресије

Амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин упоредио је ваздушни напад на Сирију са бомбардовањем СР Југославије 1999. године, истакавши да су очигледне паралеле између ове двије агресије.

Свијет 15.04.2018 | 14:56
Подметање лажи у служби агресије
"Почели су од Југославије. Уништили су Ирак и Либију. Сада бомбардују Сирију која се налази у предњој линији борбе против тероризма. Бомбардују чланицу УН. Бомбардују без санкције Савјета безбједности УН. Кршећи Повељу УН. Је ли то нормално?", написао је Чепурин на свом налогу на "Тwиттеру".

Он је истакао да су "паралеле са бомбардовањем Југославије очигледне, укључујући фабриковање лажних изговора за агресију" и позвао на осуду напада.

"Треба осудити агресоре, јер следећи удар могу извести на било коју земљу. Како је рекао Ернест Хемингвеј, `не питај, за ким звоно звони, оно звони за тобом`", навео је Чепурин.

САД, Француска и Велика Британија извршиле су у ноћи са петка на суботу ваздушни напад на Сирију као одмазду за наводни напад хемијским оружјем, 7. априла у Думи, за који су оптужили предсједника Сирије Башара ал Асада.

(Срна)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Трн

15.04.2018 14:30

Никога нису невиног бомбардовали то сви знамо. Свугде су прво дипломатски покусали е сто нас воде неодговорни и неразумни то је нас проблем

ОДГОВОРИТЕ
Name

вероника

15.04.2018 22:24

Све су невине бомбардовали, јер зеле да владају светом ато им неце успјети.

Name

Ре Трн

15.04.2018 23:37

Прескочио си терапију дјечко!