Појачане контроле на граници са БиХ

МУП Црне Горе је појачао патроле у селима која гравитирају према граници са БиХ, посебно у рејону између Пљеваља и Чајнича због све већег присуства миграната на том подручју, који у очекивању азила покушавају да наставе пут ка земљама ЕУ.

Босна и Херцеговина 14.04.2018 | 09:28
Појачане контроле на граници са БиХ
Из црногорске полиције тврде да многи мигранти не чекају окончање поступка за азил који су поднијели у Црној Гори, већ покушавају незаконито да напусте територију Црне Горе преко БиХ, гдје улазе у напуштене куће мјештана села кроз које пролазе.

Из Управе полиције је речено да су њима пријављена четири таква случаја провале у породичне куће, у којима у зимском периоду нико не живи, а које гравитирају ка путном правцу Пљевља – Чајниче према Граничном прелазу Метаљка.

Мјештанин села Метаљка, код Пљеваља, Славко Танасковић рекао је црногорким медијима да је у посљедње вријеме поред њихових кућа прошло око 50 мушкараца миграната према граници са БиХ.

Провале у напуштеним кућама су регистроване у селу Поблаће, Метаљка, Шула и Срданов гроб.

Сва лица која затекне гранична полиција БиХ и Хрватске у незаконитом преласку државне границе из правца Црне Горе прихватају у скраћеном поступку на граничним прелазима.

Лица која не траже азил прекршајно се процесуирају, а по завршеном поступку код судова за прекршаје смјештају у Прихватилиште за странце с циљем утврђивања идентитета и њиховог принудног удаљења из Црне Горе.

У прихватилишту за странце и Центру за прихват у Спужу тренутно се налази 217 тражилаца азила.

(Срна)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Угљеса

14.04.2018 07:46

Добро су се сјетили да раде нешто

ОДГОВОРИТЕ