Богдан: Хоћемо да створимо ''културу'' звану Сакраменто!

Српски кошаркаш Богдан Богдановић рекао је да није задовољан учинком екипе у својој првој НБА сезони, али да је било позитивних тренутака.

Кошарка 15.04.2018 | 17:30
Богдан: Хоћемо да створимо ''културу'' звану Сакраменто!
Богдановић је био најбољи играч Сакраменто Кингса ове године и верује да тим може у следећих неколико година да буде много конкурентнији.

"Имали смо много успона и падова, поготово на почетку сезоне. Мучили смо се да дођемо до победе, али на крају дана сам заиста поносан на момке. Не могу да кажем да је ово била сјајна сезона, није била успешна, знам да смо нови тим, али ако ово узмемо као успех, онда нам неће помоћи у будућности. Мислим да можемо да будемо само бољи", рекао је Богдановић.

Он је истакао да се међу Кингсима зна шта је приоритет за следећу сезону.

"Циљ за наредну сезону ми је да створимо 'културу', да играмо препознатљиву игру. Да сваки противник када доде овде да зна да играмо ту врсту кошарке. Надам се да цемо радити заједно током лета, ово је сјајна група момака, само нам је потребно време. Ништа се неце десити преко ноћи и верујем у ове момке".

Један од Богданових ментора био је и легендарни Винс Картер.

"Раније у току године нисам веровао да играм са њим у екипи. Имао сам прилику да причам с њима, а онда и да играм током целе сезоне. Не знам шта це урадити, али надам се да ће остати. Он зна све и сваки пут када направите неку грешку, он је ту да те исправи", закључио је Богдановић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар