Наставак извоза јабука у Русију?

Састанак са руководством Федералне службе за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације (Россељхознадзор) који је одржан у Москви с циљем укидања забране извоза јабука био је позитиван, изјавио је након састанка министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Босна и Херцеговина 13.04.2018 | 11:21
Наставак извоза јабука у Русију?
Навео је да је руска страна задовољна са свим што су надлежне службе у БиХ урадиле на унапређењу система издавања фитосанитарног сертификата и обрасца о поријеклу робе.

"Ми сада имамо комплетан увид у производњу количине воћа и поврћа и извозника у Руску Федерацију и потпуно смо спремни да гарантујемо да систем функционише онако како смо раније потписали у протоколу", истакао је министар, додајући да успостављени систем контроле бх.страна већ примјењује на извозу крушке у Руску Федерацију и да тај систем у потпуности функционише.

Шаровић је казао да руска страна намјерава, прије коначног укидања забране извоза јабука, да се прво увјери на терену у све што је урађено, те да онда своју одлуку стави ван снаге. 

"Руска страна ће детаљно анализирати све што је достављено те врло брзо послати инспекцију за преглед. Нема сумње да ће крајњи резултат у вези извоза јабуке бити повољан за нас, али је веома важно и то да је оваквим брзим и цјеловитим поступањем унапређења и утврђивања система контрола бх. стране отклоњена могућност да се осим јабука забрани извоз и других врста воћа, прије свега крушке", истакао је министар Шаровић, саопштено је из Министарства спољне трговине и економских односа БиХ.

(Н1) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Браво Саровицу

13.04.2018 09:58

Један од малобројних из РС који заслужују столицу у Предсједништву БИХ. Иванец и Дођи к му ни до кољена нису. Прави Босанац. Бори се као лав за своју земљу. Не само да се бори, него и зна радити. Не лапрда празним ријечима као Додик и братија. ШАРОВИЦА У ПРЕДСЈЕДНИШТВО БИХ, ОДМАХ. ДОСТА ЈЕ ПЉАЧКАША.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

13.04.2018 10:33

Са јабукама смо јаци од Аппле.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко

13.04.2018 10:39

Ко о чему, баба о уштипцима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Б Лука

13.04.2018 12:49

Свака част за рад г.Шаровићу,једини прави политичар у БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

13.04.2018 20:10

А хоце ли Иги извозити пољске јабуке. Зна ли неко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трн

13.04.2018 21:26

Мора мали несто радити. Боље него да се дрогира