Умало туча међу Србима у Паризу

Вишемесечна нетрпељивост и неслагање око кадровских решења између директора Културно-информативног центра Србије у Паризу и амбасадора Србије кулминирали.

Србија 13.04.2018 | 09:42
Умало туча међу Србима у Паризу
Несугласице директора Културно-информативног центра Радослава Павловића и амбасадора Рајка Ристића пре два дана умало су кулминирале тучом између Павловића и двојице радника ангажованих по уговору у Центру.

Павловић је, према писању листа, сам хтео да бира своје сараднике и упозоравао да са овом двојицом "уговораца" не може да подиже углед Србије у Паризу наводећи да га опструишу, саботирају, шпијунирају, шаљу анонимна писма, петиције, кваре опрему, тајно снимају и фотографишу.

Због тога је, како се наводи, затражио од Министарства спољних послова да одлучи да ли има њихову подршку и поверење или да буде повучен с места директора Културног центра, министра саветника.

Конфликт је, како се наводи, започео пре неколико месеци кад је Павловић преузео функцију директора. Он није желео да се двојици службеника продужи годишњи уговор јер, по његовој оцени, не раде добро, али је то, ипак, учињено. У среду је све кулминирало кад је директор преврнуо радни сто једног од њих.

Павловић каже за "Новости" да је четири месеца писао Министарству и обавештавао их да рад са двојицом "уговораца" није могућ, али нису реаговали, већ су са њима продужили сарадњу.

Павловић наводи је обавестио Министарство да је, због настале ситуације, а да би се "избегле нове тензије са неконтролисаним последицама", смањио обим рада КИЦ-а, уз напомену да ће најављени програми бити одржани.

У цео проблем у Паризу умешани су и лоши односи између директора КИЦ и амбасадора Србије у Паризу Рајка Ристића кога Павловић оптужује да штити двојицу "уговораца".

(Вечерње новости)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Роки

13.04.2018 11:39

Ма доста туце идемо радит

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.04.2018 15:33

Сви назад и послати младе школоване људи.

Name

Ре

13.04.2018 18:59

Немогу срби без белаја.

Name

ре

13.04.2018 23:38

И нек ми сад неко казе да нису криви били за рат