Одата пошта првој ратној жртви

– Мићо Инђић био је прва жртва рата 1992. године у Вишеграду кога су на кућном прагу у насељу Главица убили припадници муслиманских зелених беретки.

Република Српска 12.04.2018 | 19:19
Одата пошта првој ратној жртви
Први предсједник СДС у Вишеграду Драго Гавриловић прича да су муслиманске зелене беретке са бијелим тракама око главе 12. априла изненада напале село Главица у коме живе Срби.

Пуцано је из свих дијелова града.

`Мићо је покушавао да побјегне од ватре али га је стигло зрно из непријатељског снајпера и то ловачког тако да је од задобијене ране убрзо умро ", испричао је Гавриловић.

Мићов отац Радован каже да је извлачење његовог сина из Вишеграда било тешко јер су зелене беретке држале под контролом центар града и многа приградска насеља.

`Извукли смо га некако преко Вељег Луга до Вишеградске бање гдје је поп Рајко Цвјетковић предложио да га сахранимо у порти храма Светог Јована. Направио сам сандук од неких дасака које су ту биле",  прича Инђић.

Поред породице да одају почаст првом погинулом Вишеграђанину који је дао живот за Републику Српску дошли су данас и одборници СДС у Скупштини општине Вишеград.

Замјеник предсједника СДС Вишеград и одборник Љубиша Шкипина каже да СДС показује да никад не одустаје од бриге за породице погинулих бораца и од оних људи који су учествовали у стварању Српске.

"Нажалост ми смо сад само у могућности да апелујемо на репрепубличке органе да се више обрати пажња према борачким категоријама који су жртвовали најдраже за Српску а сад су на маргини свих збивања", рекао је Шкипина.

Инђићев гроб данас није посјетио нико од актуелне општинске валсти.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

01

12.04.2018 17:51

Истину зна Добрица Цосиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Висеград

12.04.2018 19:16

Хоцемо Мисковица!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле Периц

13.04.2018 01:37

Ја знам...

Name

Дарко А.

13.04.2018 01:37

Рат је небитан,битан је циљ и идеја

Name

Дарко

13.04.2018 06:45

Мене уопште не изненађује што нико од представника локалне власти није био присутан. Сумњам да они и знају ко је прва и ко су уопште жртве рата у Вишеграду. Њихова срамота.

ОДГОВОРИТЕ