Три везана ремија у дербијима - само два пута у историји!

Црвену звезду нерешен резултат ставља на корак од 28. шампионске титуле, Партизан удаљава од истог циља.

Фудбал 14.04.2018 | 13:00
Три везана ремија у дербијима - само два пута у историји!
Победе у Европи имају посебну драж и утичу на реноме клуба, али за највећи део навијача Црвене звезде и Партизана најзначајнију ствар представља победа у вечитим дербијима. Ипак, у досадашњем току сезоне ни једни, ни други, нису имали могућност да се радују слављу свог тима против највећег ривала. У 155. вечитом дербију победи је била ближа Црвена звезда, а у 156. Партизан, али су оба окршаја окончана нерешеним резултатом. Овај последњи био је укупно 48. вечити дерби окончан поделом бодова. Статистички гледано готово сваки трећи празник српског фудбала завршен нерешеним резултаом.

Реми често има две медаље, јер за неког од актера, пре свега у самој завршници сезоне, може да има значај победе. Тако ће бити и овога пута, с обзиром да Црвена звезда у 157. вечити дерби улази са шест бодова предности у односу на вечитог ривала, па у случају да остане непоражена биће на корак од освајања 28. шампионске титуле. Ипак, никада ни од једног актера најважнијег фудбалског догађаја у нашој земљи нећете чути да у дерби улази с намером да освоји бод.

У досадашњој историји вечитих дербија само се два пута десило да три узастопна вечита дербија буду завршена нерешеним резултатом, али би се сада, у случају нерешеног резултата у суботу, то први пут догодило у току једне сезоне. Три везана ремија први пут су се десила између сезона 1991/1992. и 1992/1993, а потом између сезона 2003/2004. и 2004/2005. Треба напоменути да је у поменутим дербијима с почетка деведесетих година прошлог века (89, 90. и 91. дерби) у два наварата ипак било коначног победника, пошто су се по тадашњим правилима после нерешеног резултата изводили пенали. Тада се на пенал рулету одлучивало о томе коме ће припасти бод. Ипак, те победе се не рачунају у званичној статистици, већ се воде као нерешени резултати.

Последња серија дербија са нерешеним исходима је била далеко мање атрактивна, с обзиром да су прва два меча у низу окончана без голова, док је у трећем резултат био 1:1. У питању су били 122, 123. и 124. вечити дерби. Последњи у том низу наговештавао је далеко већу ефикасност, с обзиром да је Црвена звезда повела голом Марка Пантелића у 12. минута, док је Партизан изједначио девет минута касније голомНенада Ђорђевића. Ипак, до краја утакмице мреже су мировале.

Публика која у суботу буде испунила трибине стадиона Рајко Митић надаће се ефикасној и квалитетној утакмици, наравно и победи свог тима, а да ли ће бити тако видећемо након првог звижука Данила Грујића од 18.30.



Извор: моззартспорт

Фото: Стар Спорт, МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар