Митров побједнички интервју...

Како ме је Јокан смирио, зашто ми је Фулам легао, шта сам планирао у Њукаслу? Нападач српске репрезентације о препороду у Лондону, финишу Чемпионшипа, поверењу тренера и жељама за лето. . .

Фудбал 15.04.2018 | 00:00
Митров побједнички интервју...
Појачање сезоне! Тако је Александра Митровића описао Нил Ворнок, шеф струке Кардифа. Не чуди, српски шпиц пуца рафалном паљбом, дао је 11 голова откако је стигао на Крејвен котиџ и уз староседеоца РајанаСесињона - за кога каже да ће завршити у врхунском клубу - најзаслужнији је што је Фулам од тима из средине табеле постао конкурент за пласман у Премијер лигу.

Штавише, головима српског нападача, тим Славише Јокановића пробио се у сам врх табеле и има добре изгледе да се после четири године врати у Премијер лигу.

„Надам се да ћемо и екипа и ја наставити да пружамо партије као последњих седмица. Остало нам је само неколико утакмица до краја сезона. Сваку третирамо као финале. Потребно је да задржимо менталитет какав нас је одликовао током серије непобедивости и наставимо да притискамо Кардиф. Оба тима чекају тешке утакмице у завршници, биће интересантно“, помало обазриво почео је Митровић интервју за Скај спорт,поводом примања награде за играча месеца марта у Чемпионшипу.

У том периоду је дао пет голова на исто толико утакмица - подсећамо да је био и двоструки стрелац у победи Србије над Нигеријом - што само сведочи да се фудбалски препородио откако је стигао на позајмицу и побегао из Њукасла, Рафаел Бенитез није му ни честиту шансу указао. У Лондону је другачије. Српски тренер на клупи - али не само због тога, већ због начина игре, који Енглези описују као континенталан, иако би му највише одговарао термин „шпански“ - оставио је довољно простора да сарадња са СлавишомЈокановићем буде плодоносна.

„Уживам у начину игре Фулама. Добар је то стил. Добар је и клуб, баш по мојој мери. Генерално, добра екипа за било ког нападача. Срећан сам што сам у прилици да истрчим на терен, да дајем голове, пружим све од себе и помогнем момцима да стигну до циља зацртаног пре почетка сезоне“.

Јокан је подигао црно-беле до тог нивоа да су најефикаснији тим Чемпионшипа ако се рачунају само резултати у 2018. Митровића то не чуди.

„Био је сјајан играч, а сад је један од најбољих српских тренера. Можда неком делује као 'тежак човек', заправо је џентлмен, стварно добра особа. Причали смо неколико пута, да би нам се на крају путеви укрстили. Срећан сам. Уживам да радим с њим, да играм за њега. Он и Фулам су ми све време веровали. У томе је ствар. Вратио ми је самопоуздање. Лакше је да играте кад осетите да подршку тренера. Имам је овде. Знам да верује у мене, знам шта тражи од мене. Мој посао је да му то вратим на најбољи могући начин. Надам се да ћу наставити као досад“.

У прва три месеца 2018. је импресиван, дао је девет голова на 13 утакмица. Два комада више него за годину и по дана у Њукаслу. А исто колико за целу прву сезону међу Свракама, тад у Премијер лиги.

„Никад нећу рећи да сам се покајао што сам отишао у Њукасл. Једино жалим што нисам играо колико сам могао, можда бих онда дао више голова. Доста ствари сам планирао да урадим на Сент Џејмс парку, а нисам. Зато жалим, међутим, уживао сам док сам био тамо. Уосталом, још сам под уговором с Њукалсом, видећемо шта ће се десити“.

Неколико опција је у игри. Једна да Фулам откупи његов уговор што би могло да се деси ако уђе у Премијер лигу и самим тим добије средства за реализацију посла, пошто Њукасл тражи минимуим 15.000.000 евра. Друга је да га купи Вест Хем или Евертон који се последњих дана помињу као заинтересовани, а платежно моћни клубови. Трећа, најмање вероватна, подразумева повратак у Њукасл.

„У овом тренутку сам 100 одсто посвећен Фуламу и предстојећим утакмицама. Надам се да ћемо изборити пласман у Премијер лигу, после тога идем на Првенство света у Русију, касније на одмор и онда ћемо видети шта даље. Засад сам целом својиом глаовм у Фуламу. Желим овом предивном клубу да узвратим поверење које сам добио. Даћу све од себе да уђемо у Премијер лигу“.

А кад смо већ код главе, раније се причало да Митар има „луду“. Последњих месеци то не испољава. Неколико пута је истицао да га је очинство променило. У међувремену и сарадња са Јокановићем, иако се и дан-данас повремено „изгуби“ док слави с навијачима. Такве сцене су постале уобичајене.

„Јокан ми је само рекао: мисли својом главом и буду миран. Говори ми да останем фокусиран, да не расипам енергију. Борац сам. Желим да победим сваки пут кад изађем на терен. То је мој начин игре. Тако се понашем цео живот. Тако видим фудбал. Победник сам, зато покушавам све што је у мојој моћи да бих победио“.

С обзиром да су му тек 23 лета, јасно је да може и на том пољу да напредује.

„Правио сам смешне грешке, трудио се да из њих учим. Није увек могуће каналисати бес, остати концентрисан на тим и посао, давати или намештати голове, стварати простор саиграчима. За све то ми је потребна страст, али сам научио да је контролишем“, закључио је Александар Митровић.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар