Фотка која кружи интернетом: Јесу ли они стварно заштићена врста?

Или, може бити, судије помажу свим великанима. . .

Фудбал 12.04.2018 | 20:15
Фотка која кружи интернетом: Јесу ли они стварно заштићена врста?
Једни ће рећи „гурају их“, Кристијана Роналда ће прекрстити у „Пеналдо“, набројаће низ ситуација у којима су имали ветар у леђа из судијских пиштаљки и - можда, али само можда - биће у праву. Реал Мадрид је пласманом у полуфинале Лиге шампиона поделио фудбалски свет, натерао га да стане на страну Јувентуса, међутим, питање је да ли је само првак Шпаније заштићен у УЕФА.

Они који сматрају да јесте понудили су материјал којим покушавају да докажу како краљевски клуб ужива посебан статус у органима Европске куће фудбала, да је „посебна врста“ и да му се чисти пут ка финалу у Кијеву, где би могао опет да подигне Сребрну амфору. Зато је овог четвртка једна од фотографија која кружи интернетом, заправо, монтажа спорних ситуација са утакмица Реала у походима на европску титулу. Увек у корист белог тима.

Неко се сетио да подсети на позицију Предрага Мијатовића, непосредно пошто је - баш против Јувентуса - у финалу Лиге шампиона 1998. у Амстердаму постигао одлучујући гол и Мадриђанима донео 32 године чекан трофеј. Многи сматрају из офсајда, иако је Пеђа то више пута демантовао, уверавајући да је Ђанлука Песото био уз линију, али се не види на снимку.



Сумњивих ситуација има и из минулих сезона. На пример, у финалу 2014. године, играном у Лисабону, Серхио Рамос је поготком у надокнади времена против Атлетика одвео меч у продужетке (касније тим Карла Анчелотија славио 4:1), али је голу штопера претходио ударац Герета Бејла лактом у лице Хуанфрана.



Рамос је био актер и у финалу 2016, водећи гол против истог ривала у Милану постигао је из офсајда, да би лане, у походу ка одбрани трофеја, Реал прошао Бајерн захваљујући чињеници да је два гола у реваншу Кристијано Роналдо дао из недозвољених позиција.





Ове сезоне, на првој степеници нокаут фазе, многи су при ставу да је контакт Ло Селса над Кросом био недовољан за једанаестерац против Пари Сен Жермена, да би на истој утакмици гости били закинути за једанаестерац после играња руком Серхија Рамоса.



А онда ово са Јувентусом: искључење Паула Дибале у Торину, па једанаестерац и црвени картон Ђанлуиђију Буфону у реваншу у Мадриду.



Кад се овако посматра стварност, испада да Реал шурује са судијама и да његови противници стварно имају право кад кажу да су оштећени. Само, како је Барселона прошле сеозне прошла Пари Сен Жермен или како су је арбитри погурали преко Челсија до финала 2009, како је Борусија из Дортмунда елиминисала Малагу у полуфиналу 2014, како је исти тај Јувентус не тако давно освајао титуле у Италији (доказано да је намештао)...?

Ако су одговори на претходна питања потврдни онда је лако закључити да УЕФА и судије увек протежирају велике. Само они то увек одбијају да признају.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар