Како је причао Ђиђи 2017. године?

Можда завршим каријеру као Зидан и главом разбијем неког! Није баш тако било синоћ, али. . .

Фудбал 12.04.2018 | 18:15
Како је причао Ђиђи 2017. године?
Био је то 23. март прошле године. Италија се спремала да одигра квалификациону утакмицу за Мундија против Албаније у Палерму, а Ђанлуиђи Буфон да по хиљадити пут у каријери стане на гол-црту.

Још тада навелико се причало и спекулисало о томе када би Ђиђи могао да окачи рукавице о клин и каже „Збогом“ фудбалу заувек. Чинило се да тада да би то могло да буде на крају те сезоне, али је легендарни голман ипак одлучио да продужи свој век трајања у фудбалу на још једну сезону.

Тада је, вероватно не слутећи шта би могло да се догоди пуну годину касније, у разговору са италијанским медијима разговарао о томе како види своје завршно поглавље у каријери? Одговор је гласио:

„Ух, добро питање. Вероватно ћу завршити као Зинедин Зидан, да главом неког разбијем и бацим на земљу“, причао је тада Буфон јасно алудирајући на потез легендарног Француза који је у финалу Мундијала 2006. године против Италије главом ударио Марка Матерација у груди пошто је од ривала чуо ниске провокације.

„Пре него што завршим каријеру, било би добро да одемо на Мундијал. Можда би моја последња утакмица могла да буде на Мундијалу. Имам још времена да размислим о свему“, поручио је тада Буфон.



Италија није отишла на Светско првенство, али је Буфон остао активан и прва опција Јувентуса на голу. Није баш да је главом срушио Мајкла Оливера у синоћњој ерупцији емоција на стадиону Сантијаго Бернабеу, али је имао свако право да то уради. Начин на који је искључен и даље тема о којој се наглас говори и већина је на страни легендарног аса. Опет, није ни да више неће одиграти ниједан меч, пошто га чека финиш шампионске трке у Серији А, али је тачку на Лигу шампиона ставио неславно. Највише јер је Оливер тако хтео.

"Жао ми је због тога што сам напустио саиграче у онако битном тренутку. Жао ми је што их остављам", кратко је рекао Ђиђи, а преноси Спорт медијасет.

Ко зна, можда Ђиђи уради нешто лудо до краја сезоне... Свакако, имао је одређену визију.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар