НБА плеј-оф почиње већ за викенд, ово је "костур"...

Напокон плеј-оф: Бели на "Браду", "Краљ" на Оладипа! Претходне ноћи у НБА лиги одиграни су последњи мечеви лигашког дела и после 82 одигране утакмице познати су сви парови доигравања.  До последње ноћи, после 1. 218 одиграних утакмица, није био познат НИЈЕДАН пар прве рунде плеј-офа. Сада знамо ко ће на кога.

Кошарка 12.04.2018 | 21:45
НБА плеј-оф почиње већ за викенд, ово је "костур"...
Најзанимљивије и узбудљивије било је на Западу, где је Минесота у директном дуелу елиминисала Денвер Нагетсе.

Чини се да је највише профитирала Оклахома која је победом над Мемфисом и поразом Јуте од Портланда "скочила" на четврто место на Западу.

Хјустон је још раније обезбедио прво место, друго припада Голден Стејту, а онда редом иду Портланд, Оклахома, Јута, Њу Орлеанс, Сан Антонио и Минесота. 

Плеј-оф на Западу изгледа овако:
Хјустон (1) – Минесота (8)
Голден Стејт (2) – Сан Антонио (7)
Портланд (3) – Њу Орлеанс (6)
Оклахома (4) –Јута (5) 

На истоку стање исто није било познато све до последњих мечева. Можда и најзанимљивији меч прве рунде биће између Торонта и Вашингтона, где се очекује да 'пуца' на све стране, иако је се ради о дуелу прве и осме екипе. 

На другом месту завршио је Бостон који ће имати тежак посао са Милвокијем, док ћемо готово сигурно гледати одличну серију Филаделфије и Мајамија. За крај, "Краљ" Леброн Џејмс и Кливленд играће у првој рунди са Индијаном, коју предводии сјајни Оладипо. 

Плеј-оф на Истоку изгледа овако:
Торонто (1) – Вашингтон (8)
Бостон (2) – Милвоки (7)
Филаделфија (3) – Мајами (6)
Кливленд (4) – Индијана (5) 

Плеј-оф креће 14. априла. Прва утакмица на програму је у суботу од 23:30 када ће Репторси у Торонту дочекати Вашингтон Визардсе. У наставку вечери играће Филаделфија 76ерси и Мајами Хит, односно Портланд и Њу Орлеанс.

Лигашки део 72. НБА сезоне трајао је 170 дана, 30 тимова из две конференције и шест дивизија одиграло је по 82 меча, 1.230 укупно, а до последње ноћи није био познат НИЈЕДАН пар прве рунде плеј-офа!

До почетка последњег сета од 12 мечева, од којих је један био "до ор дие", било је познато само да ће први и други на Истоку бити Торонто Репторси и Бостон Селтикси, односно Хјустон Рокетси и Голден Стејт Вориорси на Западу, а вече пре тога сазнали смо и да ће Индијана Пејсерси сигурно завршити као пети у источној конференцији.

И ништа више од тога!

На крају, након што су се Минесота Тимбервулвси и Денвер Нагетси "истребили" у продужетку, добили смо и осам парова прве рунде плеј-офа у буквално последњој вечери лигашког дела.

НБА темпо је "језив", тако да ће већ у ноћи између суботе и недеље почети неке од серија прве рунде, после које ће све до великог финала (ако дођу до њега) Хјустон Рокетси имати предност домаћег терена, коју су заслужили најбољим скором у лиги – 65:17.

Торонто Репторси први пут у историји постали су шампиони Истока са скором 59-23, који ће им гарантовати предност закључно са финалом конференције.

Голден Стејт Вориорси бране титулу освојену прошле сезоне, али ће бар у првој рунди са Сан Антонио Спарсима бити без Стефена Карија. Да су победили у Минеаполису, Нагетси би били седми и играли би управо са "ратницима", али ће овако моћи да гледају на ТВ-у како Тимбервулвси нападају лидера каравана, Рокетсе са позиције број осам.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар