Пронађено 100 килограма сканка

Службеници црногорске и албанске полиције у сриједу су извели заједничку координирану акцију која је резултирала проналаском и запљеном око 100 килограма сканка на територији Црне Горе и лишењем слободе лица за које се сумња да је сканк претходно прокријумчарило у Црну Гору на албанској територији.

Регион 12.04.2018 | 08:28
Пронађено 100 килограма сканка
Наиме, службеници Управе полиције МУП-а - Одјељења граничне безбједности Тузи су на основу сарадње са службеницима граничне полиције Албаније, у приобалном дијелу Скадарског језера, у реону мјеста Божај, пронашли 97 килограма материје за коју се сумња да је опојна дрога марихуана типа сканк, саопштено је из МУП-а Црне Горе.

Претрагом терена, у реону мјеста Божај, испод магистралног пута припадници МУП-а су у жбуњу пронашли сакривена четири црна већа ПВЦ џака обмотана провидном ПВЦ фолијом у којима се налазила материја за коју се сумња да се ради о опојној дроги марихуана типа сканк.

У непосредној близини џакова са сканком, на обали језера, полицијски службеници су пронашли и лимено пловило, дужине око пет метара које је, како се сумња, коришћено за кријумчарење поменутих џакова са сканком преко Скадарског језера, из Албаније у Црну Гору.

Службеници граничне полиције Албаније су на основу података које су колеге из Црне Горе размијениле са њима, на њиховој територији лишили слободе албанског држављанина, за кога се сумња да је починио наведено кривично дјело.

Сканк је предат службеницима Одсјека за борбу против дроге Управе полиције Црне Горе ради даљег поступања. Сарадња граничних полиција Црне Горе и Албаније на овом предмету се наставља, наводи се у саопштењу.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Ин

12.04.2018 12:25

Ниста ново Црна Гора зиви од тога.

ОДГОВОРИТЕ