"Новак није изгубио шампионски ген!''

Вајда му је као други отац! Анабел Крофт, некадашња британска тенисерка, изјавила је за "Метро" да је није изненадио Новаков потез и поновна сарадња са Маријаном Вајдом.

Тенис 12.04.2018 | 23:10
"Новак није изгубио шампионски ген!''
"Нисам изненађена уопште. Некако сам очекивала да ће 'направити круг' и да ће се вратити Вајди, зато што му је он као други отац. Познаје Новака боље од било кога. Мислим да је ово добра одлука", рекла је Крофт за "Метро".

Некада 24. тенисерка света сматра да се Новак неће зауставити са једним тренером јер "Вајда не жели да се обавеже на 'пуно радно време'"

"Вајда га је довео до првог места на свету, као и до великог броја титула. Урадио је сјајан посао с њим... Очигледно је да се Новак мучио у са новим покушајима и тренерима", каже она и додаје:

"Разлог зашто би Маријан Вајда желео да се у тиму налази још један тренер је зато што има породицу и не жели да се обавеже на 'пуно радно време'. Мислим да је то случај са већином играча на туру. Вероватно ће му бити потребан још један тренер, као што је Мари имао Џејмија Делгада и Ивана Лендла".

Баш када је реч о Лендлу, наводи се да би он могао да буде други тренер српском тенисеру, међутим легендарни тенисер спомињао се као и нови тренер Александра Зверева.

"Они су (Новак и Александар) веома различити, пошто је Новаку потребан мотиватор да се врати на старе стазе. Тај шампионски ген и даље је ту (није га изгубио). Надал се вратио на врх тако што се вратио основама, није променио тренера и много је тренирао", казала је Анабела.

Она сматра да Новак 'није заборавио да игра тенис'.

"Ђоковић је тај калибар. Говоримо о некоме ко је освојао Гренд слем титуле. Није заборавио да игра тенис, само је прошао кроз веома тежак период".

Подсећамо, Новак је пре неколико дана раскинуо сарадњу и са Андреом Агасијем и са Радеком Шћепанеком. После неколико дана виђен је како тренира поново са Вајдом, који ће га пратити на турниру у Монте Карлу.

Ипак, још није дошло до званичне сарадње, већ Вајда у овом тренутку само помаже Новаку.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар