Расплет у Чемпионшипу: Распоред, шансе, форма...

Може ли Славиша Јокановић уз помоћ Александра Митровића да по други пут уђе у Премијер лигу?

Фудбал 11.04.2018 | 23:45
Расплет у Чемпионшипу: Распоред, шансе, форма...
Славиша Јокановић и Александар Митровић налазе се надомак Премијер лиге! Синоћњи пораз Кардифа у дербију против Астон Виле (0:1), односно Фуламов минималац у судару са Редингом довели су до промена у врху табеле. Велшани су склизнули на треће место, а тим са Крејвен котиџа попео се степеницу више и сада се шепури са другог места са бодом више од чете Нила Ворнока. 

До краја лигашког дела у Чемпионшипу остале су још четири рунде, плус одложене утакмице. Све ће бити јасно до 6. маја, када ћемо знати ко уз Вулверхемптон иде директно у елиту, а ко ће морати у доигравање. Борба за то друго место наредних двадесетак дана водиће се између три клуба - Фулама, Кардифа и Астон Виле. Главни конкуренти свакако су Фулам и Кардиф, али јучерашња победа даје какве-такве шансе и некадашњем шампиону Европе, пошто је пришао на само пет бодова заостатка. 

Чињеница да Кардиф до краја има да одигра утакмицу више (24. април против Дербија) даје му одређену предност у односу на конкуренте, међутим исто тако стоји чињеница да Велшани имају вероватно најтежи распоред. Од тих преосталих пет мечева Марко Грујић и друштво на три гостују и то Норичу, Дерби каунтију и Халу. Ако ће им против безбрижних Канаринаца можда и бити лако, у судару са Халом и Дербијем сигурно неће. Овнови се боре за плеј-оф, имају добру екипу са доста премијерлигашких играча (Хадлстон, Ледли, Камерон Џером, Наџент, Вајман, Карсон...) и поврх свега једни су од најбољих домаћина у лиги. Тигрови су, опет, ову сезону одиграли испод својих могућности, но ради се о тиму с јаким појединцима попут Камила Гросицког, Абела Ернандеза, Себастијана Ларсона, Мајкла Досона из Тотенхема... Такође, форма им је у успону, о чему сведоче последња два тријумфа. Синоћ чак 4:0 против Квинс Парк Ренџерса.

Нотингем Форест и Рединг, додуше, не би требало да представљају велики проблем за Ворноков тим. 

Фуламов најјачи адут јесте одлична форма, игра која одскаче од стандарда Чемпионшипа, на коју се ривали тешко привикавају и страшни Митровић који је од доласка у клуб постигао девет голова на 13 утакмица. За Јоканову чету гостовање Милволу могло би да буде пресудно, а оно следи 20. априла, после сусрета са Брентфордом. Ако то прегрми, Фулам ће вероватно имати остати на пол-позицији. Њима наруку иде и то што у последња два кола играју против Сандерленда, односно Бирмингема, два тима из доњег дома, која се, руку на срце, боре за голи живот, па се сигурно неће лако предати. 

Подсетимо, уколико би ушао у Премијер лигу, Славиша Јокановић поновио би успех из 2015, када је му је исто пошло за руком са Вотфордом. Тада је, међутим, добио отказ, па још није забележио деби у елити као менаџер?! 

И за крај Астон Вила. Славни клуб имаће право да се нада само у случају серије лоших резултата оба конкурента. Вили ни све четири победе ништа не гарантују...

2. ФУЛАМ (42) - 81 бодова

14. април - Брентфорд (Д)
20. април - Милвол (Г)
27. април - Сандерленд (Д)
6. мај - Бирмингем (Г)

3. КАРДИФ (41) - 80 бодова

14. април - Норич (Г)
21. април - Нотингем Форест (Д)
24. април - Дерби (Г)
28. април - Хал (Г)
6. мај - Рединг (Д)

4. АСТОН ВИЛА (42) - 76 бодова

13. април - Лидс (Д)
21. април - Ипсвич (Г)
28. април - Дерби (Д)
6. мај - Милвол (Г)

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар