Власт има разлог да се плаши истине

Свако вече у 18:00 сати на Тргу Крајине у Бањалуци стотине окупљених грађана заједно са родитељима настрадалог младића Давида Драгичевића траже "Правду за Давида". Правде нема, нити је може бити јер један је млади живот угашен, али одговора на питање ко је и зашто угасио један живот мора бити и на њему се мора истрајати!

Република Српска 11.04.2018 | 10:00
Власт има разлог да се плаши истине
Након што је јавност имала прилику видјети и службени докумемт из кога се јасно види да је Давидова смрт била насилна, намеће се и даље и прије свега кључно питање, зашто су званичници Полиције Републике Српске, од тренутка проналаска унакаженог тијела овог младог човјека, пласирали потпуно другачије информације и његову смрт покушали представити или као трагичан случај или као самоубиство? Тешко се отети утиску да је некоме у врху МУП-а РС, много било стало да се случај што прије оконча, заташка и заборави. 

Управо такво понашање полиције па и самог врха РС (у причу се умијешао и сам Милорад Додик), ме подсјећа на понашање полицијске и политичке врхушке у вријеме након убиства Милана Вукелића 06. новембра 2007. године. 

Милана Вукелића, инжињера и судског вјештака грађевинске струке, који је јавно проговорио о спрези власти и грађевинске мафије у Бањалуци, су прије убиства покушали криминализовати. У том прљавом послу улогу су имали тадашњи полицијски врх и поједини режимски медији. Један бањалучки дневни лист је отишао толико далеко да су га неколико дана прије него је убијен оптужили да је подметнуо пожар под једно ауто.

У тексту у коме је таква лаж изнесена није било ни његове, а ни изјаве полиције, па ни оштећене стране. Деманти који је упутио никада није објављен. Полиција му је претресала стан и тражила оружје јер је, наводно некоме пријетио, а уствари је пријећено њему. Пријетили су му високи функционери МУП-а у сједишту тог Министарства, у чијој непосредној близини је и убијен. Пријетила су му и друга позната и непозната лица. Те пријетње је пријавио полицији, заштиту није добио. Лица која су му пријетила нису пронађена и саслушана ни након што је убијен. 

Наставили су да га криминализују након смрти ширећи гнусне лажи о њему и покушавајући као разлоге његовог убиства пласирати неке бизарне измишљотине које су лако пале у воду.

Све то је одвлачило истрагу у страну, на којој је на крају све заташкано, па налогодавци и извршиоци тога злочина ни данас након више од десет година нису приведени пред лице правде. 

По сличном моделу, Давида Драгичевића су након смрти покушали прогласити криминалцем, разбојником који је опљачкао неку кућу. Приказивали су чак и снимке видео надзора испред те куће као доказ. На тим снимцима нико није видио Давида, а сам директор полиције је након неколико дана признао да из наводно опљачкане куће нису ни отисци узети.

Тврдили су да је Давидова смрт била задесна, да се случајно утопио, прикривали су ране и убоје на његовом тијелу…

У пласирању лажи, или бар прећуткивању истине, што дође на исто, опет је учествовао и дио медија, оних режимских. 

Лаж је ипак брзо разоткривена и лажи високих полицијских функционера су до те мјере разобличене, да у њих више нико не вјерује. 

И то је велики корак ка истини и "Правди за Давида". Али само корак, истину тек треба разоткрити. Нажалост, лажови на челу полиције РС још увијек без трунке стида сједе на својим позицијима. 

Корак ка истини је направљан захваљући прије свега грађанима који су одлучили, скупили храбрости да јавно на трговима и улицама траже истину.

Другачије је било након убиства Милана Вукелића. Нико није изашао на улицу да тражи "Правду за Милана". Медијски мрак је тада био много гушћи, па и они који би имали храбрости да траже истину нису имали никакве информације. Милан Вукелић је убијен јаком експлозивном направом која је активирана испод његовог аутомобила, пар стотина метара од сједишта МУП-а РС. Два лица која су били са њим у ауту су тешко рањена. Све је личило на теротистички чин. Дневне новине су ову вијест објављивале у "црној хроници". Тадашњи министар унутрашњих послова Станислав Чађо је изјавио да он "не коментарише појединачне случајеве", убиства. Милорад Додик се огласио неколико мјесеци послије тек да би устврдио да "нико од чланова и симпатизера" СНСД-а није починио то убиство. 

Овај пут Додик је посјетио породицу настрадалог Давида. Обећао, шта је већ обећао… На обећањима је и остало, али ипак их је посјетио. Био је и на сахрани.

О чему све то говори?

Моћни Додиков режим, није више тако моћан. Плаши га суд јавности, народа који хоће истину. Дрхти пред захтјевима за истином, које свако вече упућује неколико стотина грађана са Трга Крајине и по пар десетина људи колико се окупи у мањим мјестима.

Шта би тек било да се на Тргу Крајине окупи неколико хиљада грађана? Без политичких захтјева. Само да траже "Правду за Давида", истину, ко је убио Милана Вукелића, ко је возио ауди којим је убијен Никола Ђуровић?

Зашто власт дрхти пред захтјевом јавности да се на ова питања дају одговори, а дрхти више него и онда када се говори о корупцији и криминалу власти тешком стотинама милиона марака?

Очито постоји дебео разлог за то. И није у питању само изборна година, били су избори и раније, а овакви злочини су заташкавани уз полицијско "истрага је у току". Сада је у току нешто много, много јаче и то се не може и не смије зауставити. 

Аутор: Миљан Ковач
(Импулс)

Коментари / 115

Оставите коментар
Name

Лепа

11.04.2018 05:14

И шта нам наприча?! Мудар неки писац.

ОДГОВОРИТЕ
Name

какав дрипац

11.04.2018 07:05

Ста казе на ово полицајски биро "изгубљено-надјено" мајстора Лукаца?

Name

Лепи

11.04.2018 07:09

Боже како је ова дивна женица што се одазива на име "Лепа" мудрица нека!

Name

Ре лепа

11.04.2018 07:22

Е буваро једна сеоска

Name

лилy

11.04.2018 07:54

Сто тразио ,то и добио..и свако сто буде тразио нека добије..Норме понадања се знану..људи би требало да имају мозак..и тацка.

Name

Бања Лука

11.04.2018 08:18

Слажем се с тобом, лилy , и ти ћеш добити оно што си тражила јер се се норме понашања знају. И ти би требала да имаш мозак. И тачка.

Name

Драгпљуб

11.04.2018 08:32

После овога треба у свим градовима да се протести одрзавају до конацне истине.

Name

за лепу и лили

11.04.2018 09:00

Лепа и Лили узмите се за ручице и полако код психијатра да вас мало прегледа. Мислим да ће вам преписати по једну кошуљу која се облачи наопако.

Name

Реално

11.04.2018 09:02

Срамота и неправда од ове власти која крије било ције убиство нек се и њиховој родбини убрзо јос горе деси нек виде ста је бол

Name

ре лилy

11.04.2018 09:08

Ти си за то да се свако лоше понашање казни смрћу. Ја ти искрено честитам на томе да си имала снаге јавно признати колико си малоумна. Ееее моја Лилy теби нема равне луђакиње.

Name

Један

11.04.2018 09:35

Један наркоман и не заслузује ниста висе

Name

Коле

11.04.2018 09:37

Хајде сви ови мудрови што пишу и користе смрт младића нека се узму под руку и на улицу у прве редове. Ако имају мишљење да је власт крива за ове догађаје па нека онда истражују и тамо износе своје мишљење.

Name

Нецух,

11.04.2018 10:21

Ста се је догађало на факултети ,док је био јос зив.

Name

правда

11.04.2018 10:41

Добро преседник и министар лукац знају ко поби те невине људе,неодустајте народе док истина незплива на видело.

Name

Сакиб

11.04.2018 13:59

Хахахахах. Не лаје кучка због села него због себе. Неко би да мијења власт е неће моћи. Бог вам свима вратио колико се ви бринули за Давида. Ово је политичка игра

Name

Мисирац

11.04.2018 14:35

Лилy, Лепа, Коле, Сакиб... најезда ботова на овој теми је доказ да се власт стварно пласи народа. Ово су оцајницки покусаји спин мајстора из црвене секте да од зртве направе злоцинца, као сто су радили у слуцају Вукелиц.

Name

Зар стварно?

11.04.2018 17:45

Зар стварно неко мисли да је ово политицка игра? Да родитељима у овом моменту може бити до тога? Какав то ум мозе помислити?

Name

Петyр Баелисх

12.04.2018 00:32

"Морални" ботови који се играте Бога и одлучујете ко шта заслужује нека вас је срам. Нека вас је срам и вас и ваших болесних инспицијената. Провидна је ваша зла намјера. Нечије дијете је сада под земљом, овдје сте се нашли да "судите".

Name

П

13.04.2018 07:26

Ре један: како те није стид фукаро , називати дијете наркоманом и да је заслужио смрт.Па човјек убије другог човјека па не заслужи смер него 10-20 година затвора !Па и ако је дечко узимао неке дроге зар га треба ззбог тог убити!

Name

За лепу лилиy и остале

13.04.2018 18:38

Ко има право да одлучи да ли ће неко живјети или не, о коме год да се ради и какав год ко био. Стидите се што вам Бог подари живот.

Name

Драган за Лепу

13.04.2018 19:58

Да ли је нормално да један младиц у току ноци обидје цетири ноцна клуба уцествује у туци и пљацка Нигдје се није могао смирити а и дрога у крви му је пронадјена Заиста моздаје он и зелио да тако заврси или је предосјецао јер је спомињао нека имена у слуцају да му се несто деси...Није да оправдавам али некада морате повуци руцну коцницу на вријеме и не изазивати судбину...

Name

Зика

11.04.2018 05:24

5 модрица унаказено тијело???, насилна смрт утапањем,даље нисам имао воље..тенденциозно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2018 07:10

Знас ти колика је снага ударца потребна да се тако брзо створи хематом по глави и тијелу. О да, саплео се о степенице па упао у Црквену на главу. Бас си бистар. Волио бих да теби тако несто уради!

Name

Вирус

11.04.2018 07:12

Шта мислиш Жико ако је то мало за једну смрт да се на теби или неком твом демонстрира са више смртних повреда? Би ли и тада било тенденциозно!

Name

никсон

11.04.2018 07:12

Како их само изброја? Сумњиво је то!

Name

А је А

11.04.2018 07:12

Нека, нека, само нека потпаљују ситуацију. Свјестан је народ свега. У октобру ће тако страшно казнити СзП да ће то остати записано у историј. Покушавају зарадити политичке поене на страшној смрти овога момка, невјероватно.

Name

Ре А ЈЕ А

11.04.2018 07:28

Какве везе има СЗП са овим? Ботино смрдљива! Тражи се истина о смрти једног младића! Угашен је један млади живот!

Name

Мирјана

11.04.2018 07:32

Какве везе са овим има СзП,нису они на власти него ви из СНСД-а!? Задњих 12 година ушли сте у све поре живота,многе у црно завили,куце су због вас опустјеле,због вас се висе плац беба не цује...Да ли је за то крив СзП или онај ко је 12 година на власти!? Режимски мишу,ниси ни свјестан ста те чека у октобру!?

Name

Правда

11.04.2018 08:15

Теби мало...заслужио си више кретену...

Name

Ре

11.04.2018 09:11

Један квалитетан ударц у слепооцницу или било где у главу је сасвим довољан да те онесвијести, знам из искуства, имала сам децка, сада хвала богу бивсега, који је тако показивао да је * муско*.

Name

А ЈЕ А

11.04.2018 10:34

Мафија у полицији на челу са кримосима Лукачом,Илићем и Ћулумом крије имена нападача и убица Давида Драгичевића.Илић је на прессу за новинаре 26.03. рекао иницијале тројице нападача који су учествовали у првој тучи мало прије поноћи те ноћи.То су Н.Ћ. С.М. и О.Г. и сви су са Лауша.Послије те прве туче Давид је написао свом другу поруку која је објављена у Фб групи ПРАВДА ЗА ДАВИДА и то оргинал фото порука у којој пише да су та тројица отишла у "кафану код дзомбета дјордјета" а дали је случајно да се власник куће која се види из видео снимака који су објављени зове Дјордје?

Name

Оса

11.04.2018 12:16

лили свака је златна иза зуба сто остане јер изгледа да су теби поломљени !!!!

Name

Мами

11.04.2018 05:25

Срамотно је да у Херцеговини нико није изашао на трг! А сви ми можемо бити Давид!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Треба реци

11.04.2018 08:01

Нису жалили Херцеговци ни за Срдјаном. Напротив сви нормални попут Срдјана и Давида и Милана и Дјурица и Сабине и .....проглашени су крадљивцима, издајницима, криминалцима, наркоманима. .. Тезе су замјенене, само неписмени народ грца у српству и од дрвета не види шуму. Тужно и жалосно. А онда се неки питају зашто нам млади одлазе. А зашто би остајали? У смрдљивој европских рупи у којој владају мафијашка правила нашег возда Милокрада.

Name

за треба реци

11.04.2018 09:02

Браво,одавно бољи коментар нисам процитао.

Name

Петyр Баелисх

11.04.2018 23:50

Херцеговци су иначе познати као саможиви људи.

Name

Истина

11.04.2018 05:29

Браво Миљане, истина је спора али није недостижна. Мртва уста не говоре. Правда за Вукелића, Ђуровића, ДАВИДА... и све остале. Моје искрено саучешће породицама. И дубоки наклон....

ОДГОВОРИТЕ
Name

yика

11.04.2018 08:12

ЈЕЛ то као и правда за Уроса Мисица, ону дзукелу сто је полицајца умало убила , а сваакако га унаказила ? доста висе са глупостима..јос пар дана и то це се звати јуце...зао је свима младог децка, али сад све ово превазилази сврху...

Name

Ре Yика

11.04.2018 13:02

Yика, а шта то превазилази у твојој ограниченој главудзи? Да је твоје дијете страдало, шта би ти радио? Ово није први случај оваквог убиства И не треба дозволити да вријеме уради своје И да све падне у заборав а убице продју некажњено. Да није ово окупљање можда пореметило нешто у твом биједном животу? У чему је ствар?

Name

Јоја

11.04.2018 05:35

Полициски врх је главни кривац за све сто десава убиства крадје и слицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја сере

13.04.2018 13:03

Па неце полиција ици и цувати свакога за рукицу пословица казе цувај се и бог це те цувати

Name

Јоја сере

13.04.2018 13:03

Па неце полиција ици и цувати свакога за рукицу пословица казе цувај се и бог це те цувати

Name

УСКОРО

13.04.2018 18:12

Нико и не тражи да полиција чува неког за руку, али нека онда не чувају ни туђе кладионице, пумпе, банке обилазе, онда нека министар Лукач допусти да полиција спроводи правду, а не да их Дарко Илић чисти кад му се неко не допада! Нема Илића вечерас ни хероја Лукач на тргу, а поставило полицију да се људи црвене због њих! Видите ли како један дични председник Републике благосиља почињено зло према Давиду Драгичевићу! Људи издигните се над неправдом, отворите очи, имате право на живот! Правда за Давида ♥️

Name

Мука Ми Је,

11.04.2018 05:47

Када све ово догађаје пратим,не мозес веровати ;да власт толико далеко иде ,толико несреца ,убистава и других'цовеку неразумљивих непозељних догађаја 'иглухи се праве стравицно ко нас води и брани (побија)томе се мора стати на крај али како" само смена комплет .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Канада

11.04.2018 05:59

Ја И моја породица пратимо све вијести о свирепом убиству Давида Драгицевица И висе је него јасно да су у овај злоцин умијесани И врх полиције И врх власти. Лицно мислим да це уцинити висе нео сто су уцинили до сада да затаскају убиство. Следеци њихов корак је зесток притисак на тузиластво ( Лукац се вец експонирао у том правцу).Управо због њихових оцигледних намјера да се све затаска , да проде вријеме И се заборави, на улицама би требало бити хиљаде људи И због Давида, И због Николе , И због Милана И свих оних ције убице нису откривене И процесуиране. Хиљаде људи на улицама у свим мјестима РС И због њих самих И сигурности њихове дјеце . У институције вец одвно не мозете вјеровати јер И не постоје. Постоји само класицна мафија И ниста висе. Зелите ли да вам И дјеца зиве у таквој дрзави? Ако хиљаде људи буде дигло свој глас , јавно , на улицама И трговима, то це бити снага које се они пласе. Тада има наде И за вас И за васу дјецу. У супротном , само је питање времена ције је дијете следеце. Заборавите сад на политику И полтицке партије, до сада сте радили за њих. Крајње је вријеме да обицан цовјек уради несто за себе. Макар да застити право на зивот.

ОДГОВОРИТЕ
Name

др

11.04.2018 07:00

Једно питање. Је ли могуце да је добио бати? Је ли могуце да су те модрице и убоји могли бити видени на обдукцији? Је ли могуце да је пао у воду? Је ли могуце да га је неко бацио у воду? Је ли могуце да је под дејством неког опијата исто пао у воду?Је ли могуце , је ли могуце.... је ли то све могуце? Престаните висе политику мјесати. Треба наци ста је стварно, а Илиц би као први требао поднијети оставку ако је неистину изнијео а са њим и Лукац наравно.

Name

Ре "др" РАСПУЦХИН

11.04.2018 08:07

Ооо , како Ви то све лако поједностависте. Нека Лукач и Илић поднесу оставке и све је рјешено. А одговорност? Ако нема одговорности за Давидову смрт , постоји одговорност за "јавно изговорену ријеч" а та "ријеч" је било свјесно обмањивање јавности односно , народски речено , лаж! А Ви о оставкама? Лако би њима било дати оставке јер су се оба тако добро материјално обезбједили да више не морају ни прстом мрднути.

Name

лес мисераблес

11.04.2018 08:14

Знам, исто тако ви "канадјани" пратите фарму,парове,задруге...одете у сретну земљу и онда гледате то смеце, паметном доста !

Name

Канада Ре, Лес мисераблес

11.04.2018 13:44

Тек толико да знас: у овој земљи зивим 38 година тако да не знам ни о цему говорис. Видим да је несто лосе. За слуцај Давида Драгицевица сам се заинтересовао јер радим веома одговоран посао у тој области. Када зивис у уреденом друству , сасвим ти је нормално да се постује закон, процедуре, надлезности у свим сферама зивота.И овдје се десавају убиства, али се никада није било ни назнака покусаја да неко из политицких или полицијских кругова утице на истрагу сем ако су то стриктно (из полицијских кругова) професионални разлози. Због тога је мени несхватљиво то сто се десава око Давидовог убиства И управо због таквог дјеловања полиције тамо сваком нормалном цовјеку је јасно да покусавају сакрити истину. И да додам, да такви као ти не мисле тако као сто мисле И РС , односно БиХ би била такоде сретна земља.

Name

Вупер

11.04.2018 06:02

Он је сахрањен власт се прави глува полако све одлази у заборав. никог то не тангира и даље неце бити истраге. иди избори постојеца власт це опет некамо доци до победе. а Давид це бити прослос као и она двојица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

11.04.2018 07:13

И опет ће се поновити нови Давид,само не знам мој или вас!? То се увијек питајте!?

Name

ре Никола

11.04.2018 07:48

Не дао драги Бог, али пред изборе се увијек нешто ружно дешава.

Name

Дса

11.04.2018 06:02

САМО.ПРАВДА.ЗА.СВЕ.УБИЈЕНЕ.И.ПРАВДА.ЗА.ДАВИДА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

11.04.2018 13:09

И.тацка.

Name

Радослав

11.04.2018 06:08

У овим злочинима је морао да учествје неко ко је близак властима или полицији. Можда чак и припадник полиције или више њих. Зато је власт у паници, нема другог разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

11.04.2018 07:15

А можда је Давид видио нешто сто се видјети није смјело,мозда је открио да резим дилује дрогу и мозда је баш зато убијен!?

Name

Скептик

11.04.2018 07:30

Могуће је и то. Али је чињеница да је послао задњу поруку у којој је писало да "ако му се нешто догоди и за то би био одговоран тај и тај". Није то написао безвезе.

Name

терс

11.04.2018 08:27

Јес вала , децко од 23 год способан за тако несто, ајд не рисе

Name

Аналитичар

11.04.2018 06:18

Могуће је да власт никога не штити. Више ми личи на то да власт жели да се случај што прије закључи и да се не баве више с тим јер им преостаје вријеме и људски ресурси да се баве свакодневним стварима заштита уставног поретка ( банкара, политичара и тајкуна) , диловање наркотика и др.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лудило

11.04.2018 06:19

У Европи смо географски. Менталитетом је Џибути свјетлосним годинама испред. Извини Џибути на поредјењу

ОДГОВОРИТЕ
Name

додиковци уплетени...

11.04.2018 06:19

Они харају...пљачкају....страше.....до кадааа!!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

11.04.2018 06:40

Још један стручњак на политичкој сцени. Ко је убио овога, онога, празна прича. Пун ми је кофер празне приче. Истина, истина нама треба

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бања Лука

11.04.2018 06:42

Терористички чин је када неко изазове смрт случајних пролазника или посјетилаца неког скупа. А када неко постави бомбу под аутомобил тачно одређене особе онда се то назива убиством.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не лупетај незналицо

11.04.2018 06:52

И теби је свеједно када неком одредјеном поставе бомбу под возило, осјецас се сигурно ти и породица. Једно од основних обиљезја бица КД тероризма је изазивање осјецаја страха код вецег броја људи. А сад незналицо размисљај....То се уци у сколи, само сто ти лупетас без било каквог знања незналицо....

Name

Бања Лука

11.04.2018 07:05

Незналица си ти, по теби испада да је Вукелић случајно убијен. Ти не знаш шта значи тероризам и терористички чин. Рецимо, Вучић је пожурио да смрт Оливера Ивановића прогласи терористичким чином. Шешељ га је одмах исправио и рекао да је то уствари било убиство. Вукелић није случајно убијен него са срачунатом намјером. Његово убиство је уједно била и порука за све у Бања Луци а то је "ево шта ће бити свакоме од вас ако нам се супроставите!" И убисво Оливера Ивановића носи исту такву поруку.

Name

ре бања лука

11.04.2018 13:11

Није битно да ли је слуцајно или не, битно је да се тим цином ствара страх код вецег броја људи.....сам нацин изврсења ствара осјецај страха, а то је оснвно обиљезје тероризма, тероре/ страх...У ствари сто бих ја тебе уцио, уписи се у сколу па уци..

Name

Бања лука

11.04.2018 06:46

По граду се увелико прица да га је претукла полиција

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не

11.04.2018 07:00

Није га полиција убила, јер да су га премлатили до бесвијести хладно би га одвезли у хитну, јер они знају опипати пулс, хоцу реци неби га полузивог бацили у воду. Али да полиција, односно врх полиције зна ко га је убио то несумљам. И да је узео паре неко од њих да се ово затаска и то несумљам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аа

11.04.2018 07:02

Гдје је тај Дзибути..јел то код Модрице

ОДГОВОРИТЕ
Name

xнxx

11.04.2018 07:04

Овај Миљан баш паметан насилна смрт је свака смрт која није природна, то је јасно свима а он као паметњаковић то треба знати, ако незна нека прочита па онда пише

ОДГОВОРИТЕ
Name

Крај

11.04.2018 07:26

Народе не гласајте за Милорада Додика дикратора цовјек који је све опустосио за своје интересе и тајкуне.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.04.2018 12:03

Аха...ево позадине свега..страсни сте

Name

за Ре

12.04.2018 00:04

Без обзира за снсд не треба никад висе гласати због свеопсте катастрофе зивота на овом простору, а ти студирај позадине, катастрофа од зивота је цињеница.

Name

каурин

11.04.2018 07:28

Ма ста има прицати..имас од цијеле бањалуке 1000 хероја који сваки дан излазе и инсистирају да се ово убиство ријеси..остали црви бањалуцки сједе по кафицима и са јефтиним наоцалама сједе и филозофирају..нек им и буде... А сутра це да дреце ко јарци кад их слицно снадје од криминалне власти. ..какав град, каква бањалука-селендра градјанима бескицмењацима!!~

ОДГОВОРИТЕ
Name

кика

11.04.2018 12:18

Тачно

Name

Ре каурин

11.04.2018 12:46

Ста треба да прате будале који покусавају усицарит несто политицки

Name

ре ре

11.04.2018 18:10

По теби отац Давида Драгицевица покусава несто политицки усицарити,ти си тотални идиот.

Name

Ре

11.04.2018 19:45

Пусти ти оца..говорим о овим сто скакуцу око њих..и овде пљују

Name

Ссссс

11.04.2018 07:35

Да се висе несвадјамо, ја цу се јавити као добровољац за скакање у онај поток, цисто да видите да ми неце ниста бити, али требају ми и добровољци за прмлацивње да га излупамо и избројимо ударце да бии се прецизно могло реци од којега се онесвијести. Па онда један колко треба онесвијестеном у води да умре итд. Да небуде само теорија него да имамо и примјер у пракси. То се односи само на оне сто се свадјају јер није тема за расправе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Илић дарко

11.04.2018 07:46

Ја се јављам да будем добровољац којег ће премлатити и бацити у поток.

Name

Ра

11.04.2018 08:42

Са задовољством Дарко Илицу, надамо се да це то вас јаран Лукац затаскат дацемо му ценера, има цовјек искуства у томе.

Name

РЕ: ЛЕПА

11.04.2018 07:44

Колико ти је МОЗАК ЈАДАН, ако га уопште и имаш!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберко

11.04.2018 07:59

Кад ова црвена гамад сиђе са власти, поред наведених питања, морат ће и да одговори на питање ко је отровао Гаврила Бобара како би гамад покупила паре из његове банке а Кајо из Мркоњић Града покупио његове фирме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

несаница тресе

11.04.2018 08:02

Доћиће им црни петак.И треба свак да се плаши ко зло ради.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кика

11.04.2018 12:17

Што се мене тиче може и овај први, сад 13-ог.

Name

Ре

11.04.2018 08:11

Много ви имате мозга, цим се радујете тудјој несреци.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС

11.04.2018 08:34

Бозе гдје живимо ......:/

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖИКА Ж

11.04.2018 10:16

У коалицији са снсд-еом

Name

Ре ДНС

13.04.2018 13:04

Зивимо у к.....

Name

правда стизе

11.04.2018 08:46

које бијо главни изврсилац има бога стицега правда питоби тог егзекутора далисе сети тудјег дјетета ако има своје кадага дрзи у рукама али цега прогонити невина дуса младица застото уради проклет бијо коси год имасли имало људскости у себи и имало савести какоцес погледати своје дјете кадаси тудје убијо низасто богте клео до гроба немого умријети ко цовек

ОДГОВОРИТЕ
Name

Благо нама с њима

11.04.2018 09:25

Убистава је било и бице,и ту се ниста не мозе,али да руководеци људи институције која треба да има највеце повјерење градјана онако безобразно лазу и то тако јефтино и глупо да вриједјају интелигенцију градјана,то је невидјено у свијету.Јадни смо и ми који оцекујемо да нас они бране,а и онај ко их је поставио тако глупе да му само праве проблеме

Name

?

11.04.2018 09:44

Како мислите насилна.!? Добио батине нпр око 24х а нестао или ко зна ста је било око 3 у зору. Сто би то била насилна смрт. Нвј да га је неко убио и бацио. Не могу то да прихватим јер не вјерујем да таква звијер постоји.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црвена

11.04.2018 10:17

Црвена звијер!!!!!!!!!!!!!!!!!

Name

Слободане Васковицу

11.04.2018 10:20

Вама се обрацам, јер сте коректни, истразите и подијелите нам информације. Сада цитам налаз обдукције покојног Давида, и западе ми за око следеце: повреде нагњецења у пределу лица, носа настале постмортално, зар то непоказује да је пао на лице јер да је од тла кроз воду било би раздеротну удубљење мозе бит од ударца само у овом слуцају од тло, а то је немогуце да се сам бацио, тако падас само ако те баце и то ако те дрзе за ноге и руке окренуте с лицем према тлу. Мозете ли нас подобније о томе информисати. Хвала. И није ми јасно како се тако брзо стигао угусит док је падао, ово одговара само да је предходно угусен па бацен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

11.04.2018 10:56

НАЈЈАЧИ ИНСТИКТ ЈЕ ИНСТИКТ РОДИТЕЉА КАД СЕ НЕШТО ДЕСИ ЊИХОВОЈ ДЈЕЦИ.ТО ЈЕ СИГУРНО КОД СВАКОГ РОДИТЕЉА У ОВАКВОЈ НАЈТЕЖОЈ СИТУАЦИЈИ ЊИМА СЕ ЈАВЉА ЧУДАН ИНСТИКТ КОЈИ НЕ МОГУ ИЗБРИСАТИ.ОНИ НИТИ СУ ЖИВИ НИТИ СУ МРТВИ.АЛИ ИМ У ЊИХОВОМ МОЗГУ ГОВОРИ ШТА СЕ СТВАРНО ДЕСИЛО.ТО ЈЕ ПРИРОДНО ЗАТО ШТО ЈЕ ДЈЕТЕ ДИО ТИЈЕЛА СВАКОГ РОДИТЕЉА.СИГУРНО ЋЕ ДАВИДОВ ОТАЦ ДОЋИ ДО ИСТИНЕ.ЛАЖИМА СУ КРАТКЕ НОГЕ. ВЛАСТ СЕ ПОНАША ПРЕМА ЉУДИМА КАО ПРЕМА ПРЕДМЕТИМА А НЕ КАО БИЋИМА.РОДИТЕЉИМА ЖЕЛИМ ДА ИСТРАЈУ У ЊИХОВОЈ БОРБИ ЗА ИСТИНУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да

11.04.2018 18:04

Тако је, Боба.

Name

Правда

13.04.2018 10:34

Родитељима зелим да истрају, а осталим градјанима РС да максимално подрзе и уцествују у тразењу ПРАВДЕ за ДАВИДА!

Name

ГАНДИ

11.04.2018 12:03

До сада су само неки били упетљани и криминал.Од сада и народ који подрзаје те лопове на власти је исти као они.Сад је могуца несреца која мозе да задеси све уколико се ствари не промјене.Логицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

♥️ није камен

12.04.2018 07:24

Свако ко мисли да је у реду подржати ове ТРУЛЕ РУКОВОДЕЋЕ из полиције и овог са власти што КРИЈУ ЗЛИКОВЦЕ који су УНИШТИЛИ ДАВИДА ДРАГИЧЕВИЋА су исти као они. И шта ту да се ради, сав је врх такав, ови што пишу злобне коментаре за Давида имају за домаћи да блате дијете, да лажно свједоче о Давиду и да нађу некога ко ће признати злочин! Да бар има особа у политици која ће се заузети за истину, ако и има он се боји! Како људе вратити на праведни пут ако неће сами. Све је јасно као дан, Давида су брутално тукли, дијете уништили. Ко може поштовати контраверзног псовача Бога и његове злотворе! И како само медији трују јавност, како дични водитељи РТРС, а сад и АТВ дневника, вијести храбро читају, говоре о Давиду да је све што није. Шта раде са истином, шта раде с њом, јесу ли се покрили рукама када изговарају ријечи које не доликују једном преноститељу збивања! Јесу ли се ујели за усну и боли ли их прије него што крену са лажима из студија! То јавно лажно пљување није кажњиво, али ако говорите истину платићете главом, оставе вас без посла, причају да сте нерадник, наркоман, да богохулите????? Попови сједе са псовачем Бога народа свога! Уа, како смо јадни постали! ИСТИНОМ ДО ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА, МИ СМО ДАВИД ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

Name

борац

11.04.2018 12:10

Многи смо ми гласали за мафију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xxx

11.04.2018 13:18

Ко не верује да је мафија полиција и ко год верује да се сам утопио исто завршио као Давид или он или његово дете па да видимо били тражили правду.

Name

Нако

11.04.2018 15:17

Цовјека нема а политицари којима је у циљу да се ово убиство нерасвјетли це се направити будале и сутати. У наредних пар дана - седмица, прасина це се слеци, доци це избори, они це побиједити....... А ми који гласамо, ста цемо ми????? Молицемо драгог Бога да се ово нама не деси........ Људи БиХ, размислите добро за кога цете гласати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗАТО

11.04.2018 21:15

"зашто су званичници Полиције Републике Српске, од тренутка проналаска унакаженог тијела овог младог човјека, пласирали потпуно другачије информације и његову смрт покушали представити или као трагичан случај ..." Па зато сто им је тако наредјено. Боље смрт Давидова, него истина коју је знао.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освета

12.04.2018 00:05

Освета расте тамо гдеје правда у корову. Сваста је оцекивати Нема висе изненадјења

Name

Петyр Баелисх

12.04.2018 00:21

На прес конференцији је онај Илић прво представио покојног Давида као особу која се креће од кафане до кафане, пије алкохол и туче се около, узима разне наркотике, затим као разбојника који проваљује и краде и тек онда даје ријеч смутљивом Карану који ништа конкретно не објашњава о томе како је момак преминуо. Овдје се заправо хтјела створити слика у јавности како је Давид заправо особа која "заслужује" то што му се догодило, циљајући да ће наше патријархално друштво прећи преко нечије смрти јер је у првом плану то да је алкохоличар, наркоман или разбојник. Нико не заслужује да буде убијен, па чак и да је доказано да је покојни Давид урадио све то што су органи навели. Могао би евентуално у затвор на неколико мјесеци јер то нису никакви "смртни гријеси" као што се покушава наметнути. По сриједи је дефинитивно нешто друго. Друга ствар је да је БН ТВ једини медиј који још увијек ову причу држи у центру пажње, а читајући остале вијести повезане са овом темом примјећујем велику навалу ботова који чак оправдавају овај гнусан чин јер је покојни Давид "нарушио норме понашања" или још болесније политизују овај случај. Млад живот је нестао, срамите се болесни умови!

Name

РТРС мрак

12.04.2018 00:00

РТРС не извјештава о Давиду, РТРС не извјештава о свакодневним окупљањиама у Бањалуци, РТРС не приказује колоне људи који чекају испред конзулата, РТРС не види оно што сви гледамо око себе. ЗАШТО ?! РТРС узима таксу ко не плати иде принудно преко суда.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миц

12.04.2018 05:22

Ста цека народ из Дубице???!!!Младез су вам из града отјерали,остали вас "сака"опљацканих,изманимуписаних,напацених".... Треба да вас поцну убијати као Давида и да не набрајам остале зртве крвника и резима... Зато на трг у сест запали свјецу за покој дусе Давидове,дај дознање свима који се на дјецу дрзну да неце проци неказњено...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Беспослени

13.04.2018 13:00

људи беспослени скацу по тргу немају петмија посла , није ми јасно ста га отац није питао гдје скацу до ујутру и гдје ход а сад је касно кад се деси требао је раније скакти !!!! Зао ми је момка нема говора али сад је људи касно све !!°

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је

13.04.2018 14:26

Да, најбитније је што се Давид нашао вани у то доба ноћи кад доста младих буду вани неки чак у 00.00 излазе. Ајде објасни то стварно, ајде стварно је чудно. А још да си упитао што се тројица мајчиним синова обрушише на једног, што су та тројица били вани, што та тројица нису били код своје куће, да нису и они наркомани, да нису они крадљивци или су можда хтјели скочити с моста, а онда је један ушао у ону кућу на Лаушу, други изашао, а трећи чувао стражу.

Name

♥️ није камен

13.04.2018 14:31

Али изађе сунце послије кише и олуја буде, па је нема више ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ♥️ ИСТИНОМ ДО ПРАВДЕ ЗА ДАВИДА ♥

Name

Бозе сацувај

13.04.2018 18:06

И ста велис? Ход'о ноцу и ста хоце сад отац и беспослени на тргу. Знас ста хоце, људино. Хоце да се надју изврсиоци, евентуални помагаци и подстрекацу, да се изведу пред суд и адекватно казне. За оне који не знају, Давидове родитеље не занима политика, хоце да знају ко им је убио дијете. И ја хоцу да знам јер волим Давида. И многи хоце то да знају, јер воле Давида Драгицевица, сина Давора и маме Сузане. И ти би то хтио или хтјела да ти се то деси са дјететом. Ја ти не зелим судбину Давора и Сузане.

Name

13.04.2018 18:35

Оваквих будала јос нисмо ни видели ни цули крив онај крив овај крива власт цудних будала ниста ни суцим ово нема никакве везе са власт са додиком људи ово је сасвим несто друго пустите јадно дете да поцива у миру ја само незнам цему све ово у цијем је то интересу видимо се за месец два ко је бијо у праву ово је немогуце да смо толико глупи и наивни залосно ја вас сазаљавам.

ОДГОВОРИТЕ
Name

УСКОРО

14.04.2018 14:21

Ти си залутао с теме на тему, овдје се јасно зна ко је крив. Правда за Давида ♥️

Name

Теби yу

14.04.2018 14:39

Е ово је написано свака част што то помену у оваквом злобном коментару! Тачно је да ми нисмо видјели, а ни чули за туђе судбине. Бојимо се за свој живот, живот своје дјеце, бојимо се говорити, мислили смо нема нас ко подржати, јер смо били ућуткани, јер смо стављани у мрак. Коначно видимо и знамо да нећемо мрак и ћутање. ПРАВДА ЗА ДАВИДА ♥

Name

Гледам неке...

14.04.2018 02:01

Прво, овај дјецко какав год да је био, није заслузио да умре, било да је убијен или не. Друго, истински ми је зао родитеља, не могу да замислим веци узас него сахранити своје дијете. Треце, залосна је политизација ове прице. Од посјете Додика, циме је цитава прица добила и званицно "политицки" пецат, па до препуцавања измедју странацких ботова, ниста од тога не помазе породици. Цетврто, из свега сто се могло процитати, сто званицно, сто незваницно, је да је полиција опет испала неструцна у обављању свог посла.

ОДГОВОРИТЕ