МУП протјерао држављанина БиХ

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Црне Горе протјерало је држављанина БиХ Игора Бошњака који је живио у Херцег Новом уз образложење да представља пријетњу безбједности.

Регион 10.04.2018 | 21:46
МУП протјерао држављанина БиХ
Његов адвокат Срђан Љешковић каже да је Бошњак напустио Црну Гору, али и да је у име клијента поднио жалбу на одлуку МУП-а јер сматра да је неоснована.

"Бошњак је само рођен у Требињу, јер у Херцег Новом није било породилишта. Његова породица живи у Херцег Новом, он је ту одрастао са људима који су у овој држави можда безбједносно инетересантни, и то је једини његов гријех", рекао је Љешковић за црногорске медије.

Бошњаку је, сматра његов адвокат, овим чином ускраћено право на живот и рад.

Након посљедњих криминалних дешавања, која су угрозила безбједност у Црној Гори, МУП Црне Горе је предузео ригорозне мјере како би се изборио са организованим криминалом.

Према писању данашње штампе, у посљедње вријеме било је више случајева провјере боравка сумњивих лица, а неколико их је и протјерано јер је процијењено да би могли да представљају опасност за државу.

Највише контрола извршено је на приморју. Држављанину БиХ чији су иницијали И.Б. Центар безбједности Херцег Нови уручио је рјешење којим му се отказује боравак од три мјесеца до годину дана, а из Црне Горе је протјеран уз образложење да за такву одлуку постоје разлози унутрашње безбједности.

Безбједносне службе дошле су до сазнања да је близак такозваном "кавачком клану", те да постоји опасност да би могао починити неко кривично дјело на штету припадника супротстављене групе из Котора. Он је, наводно, припремао бомбашке нападе.

Медији спекулишу да би наредних дана могле да буду протјеране још четири особе из Будве, Бара и Подгорице које годинама живе у Црној Гори, немају држављанство, а безбједносно су интересантна лица.

(Срна)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Малиса

10.04.2018 19:53

Све це вас Мило протјерати који не гласају за њега..

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА МАЛИСУ

10.04.2018 21:44

ТРЕБИЊЕ ЈЕ ПУНО СВАКИ ДАН ВОЗИЛА СА РЕГИСТАРСКИМ ОЗНАКАМА ЦРНЕ ГОРЕ.ОВДЕ СЕ СЛОБОДНО КРЕЋУ, ПИЈАНЦЕ И БАХАТЕ. СВАКА ЧАСТ ПОСТЕНИМ ЉУДИМА, АЛИ ЉУБАЗНОСТИ ВИСЕ НЕМА ПРЕМА ЉУДИМА, ГРЕХОТА НИЈЕ ПРЕМА ЊИМА ПОКАЗАТИ НЕДОЛИЦНОСТ.ИДИТЕ ЦРНОГОРЦИ У ХРВАТСКУ ГДЈЕ ВАМ ЈЕ БАЗА ШКАЉАРСКОГ КЛАНА И ДРУГЕ МАФИЈЕ.СРАМОТО И ФУКАРО ЦРНОГОРСКА

Name

Турбоскарс

11.04.2018 05:21

Као и нас наш баја.

Name

Зворник

11.04.2018 04:17

Има добро презиме овај цовјек стосу га истјерали.

ОДГОВОРИТЕ