Пирло: Милан или Јувентус? Не могу да изаберем...!

Нисам ово очекивао од Гатуза! Легендарни ас одговарао на нека занимљива питања.

Фудбал 12.04.2018 | 22:00
Пирло: Милан или Јувентус? Не могу да изаберем...!
У Риму се 9. маја игра финале Купа Италије између Јувентуса и Милана, а амбасадор финалног меча ће бити легендарни Андреа Пирло који је са успехом носио дрес оба клуба. У Милану је доживео најлепше тренутке у каријери, док је у Јувентусу ставио тачку на врхунски фудбал пре него што је завршио каријеру у САД. Са Росонерима је освојио две Лиге шампиона, док се од Јувентуса опростио у сузама после изгубљеног финала против Барселоне.

Пирло је омиљен код навијача оба клуба и неће држати ничију страну у финалу.

„Између Јувентуса и Милан не могу да изаберем за кога ћу навијати. Надам се само да ће бити лепо финале и добар меч“, поручио је Пирло.

Легендарни везиста ће десетак дана касније имати опроштајни меч на Сан Сиру на којем ће бити многе познате фаце светског фудбала.

„Желим да се том приликом захвалим навијачим и великим шампионима са којима сам играо у каријери. Сада сам концентрисан на организацију опроштајне утакмице, а после тога ћу размислити шта даље у каријери. Тек сам завршио каријеру и прија ми одмор. Причао сам са многим особама из ФС Италије, али и из клубова. Постоје неке опције, видећемо...“

Пирло је дуго година у Милан играо у тандему са Ђенаром Гатузом, а блиски су пријатељи и ван терена. Како гледа на Гатузову тренерску каријеру у Милану?

„Нисам ово очекивао, али драго ми је због њега. Доказао је да може да буде тренер. Срећан сам што му иде добро у Милану. На почетку су сви мислили да он може да донесе само агресивност, али се испоставило да је донео лепу игру. Лепо је гледати његов Милан и честитам му на томе“.

Верује да за Милан следе бољи дани...

„Милан се опоравља од тешког периода и сада се указује светло. Ово је прави пут за Милан и само је потребно да овај нови пројекат добије континуитет и време“.

Јувентусу предвиђа наставак доминације иако би Наполи победом у дербију могао да оживи шампионску трку.

„Биће то тежак меч. Наполи мора да победи док ће Јувентус играти своју игру. За Наполитанце ће то бити одлучујући меч, за Јувентус неће. Све док имамо овакав Јувентус, остали клубови имају мало наде. Јуве је прејак и биће много тешко ривалима да га скину са трона“.

Да ли се назире његов наследник у италијанском фудбалу?

„Тренутно не видим играча мојих карактеристика“.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар