Тухелов план: Кавани, Пасторе, Мота ОУТ!

Дракслер остаје, а стижу Канте и Вајгл.  Немац спремио метлу.

Фудбал 12.04.2018 | 23:50
Тухелов план: Кавани, Пасторе, Мота ОУТ!
Сезона још није готова, али се у Пари Сен Жермену очигледно ужурбано спремају већ за следећу. Нови тренер биће Томас Тухел, то је познато од пре неколико дана, али немачки, па и поједини француски медији баве се потенцијалном листом појачања, али и играча за које је овај спремио метлу. Наравно, с обзиром на огромне финансијске могућности власника ПСЖ-а, јасно је да Тухел не би требало да има проблеме око довођења појачања. Како преноси немачки портал Спорт Базер, који је први и објавио да се Тухел договорио са Парижанима, за Уругвајца Единсона Каванија спремна је захвалница, не знамо да ли и златан сат као поклон за растанак.

Човек који је до сада за клуб из Париза одиграо 239 утакмица и дао 165 голова, виђен је за одлазак поготово што од прошлог лета и доласка Нејмара на Парк принчева тиња сукоб између њих двојице. А Нејмар је ипак много значајнија инвестиција ПСЖ-а и пројекат који превазилази оквире спортких бенефита. Прошлог месеца је и власник клуба Шеик Насер ал Келаифи посетио Нејмара да види како тече опоравак од повреде и том приликом му саопштио да ће Тухел заменити Унаија Емерија.

У Тухеловим плановима централно место резервисано је за Нејмара, а Кавани, чији уговор истиче у јуну 2020. године, би могао да оде за суму од око 60.000.000 евра. Идемо даље, према развоју ситуације претходних дана, јасно је да ће Париз напустити немачки голман Кевин Трап који је већ виђен у Борусији Дортмунд. Алфонс Ареола тренутно брани за Свеце, а Тухел планира да уместо трапа доведе и врхунског голмана. Наводно су оптицају Тибо Куртоа и Јан Облак, али остаје да се види колико су то реалне опције.

На излазним вратима клуба је и Тијаго Мота, сличан статус има и Хавијер Пасторе, што значи да се Тухел бацио у потрагу за новим везистима. Наводно је први пик Немца фудбалер Челсија Нголо Канте, иако се претходних месеци често помињао и Фабињо. Али, то је било пре него што је Тухел рекао судбоносно да. Канте са Челсијем има важећи уговор до лета 2021. године, што значи да ће Парижани морати дубоко да завуку руку у џеп и изваде отприлике до 80.000.000 европских новчаница на име обештећења.

А ту су и Сами Кедира из Јувентуса и можда још реалније решење, Јулијан Вајгл јер тренутно има само улогу џокера у Борусији Дортмунд, а Тухел је баш ту сарађивао са њим. А када смо код сарадника, немачки медији наводе и да ће Тухел појачати стручни штаб ПСЖ-а са четворицом сарадника међу којима је и један од асистената у Лајпцигу, Жолт Лев.

И ту није крај. Претходних месеци доста се шпекулисало о одласку Јулијана Дракслера из Париза, али Тухеловдолазак би могао то да промени у потпуности. За разлику од Емерија, Немац има доста поверења у могућности младог земљака, тако да неће бити чудно ако Дракслер остане становник Града светлости.

Било како било, јасно је да нас и овог лета у Паризу чека веома интересантан прелазни рок, можда чак и са неким елементима латиноамеричких сапуница.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар