ЛШ, Рома - Барселона: Роминих 90 минута...

Да уради што Јуве, Челси, Олимпијакос и Спортинг нису могли заједно! Три пута да матира Барселону!

Фудбал 10.04.2018 | 17:15
ЛШ, Рома - Барселона: Роминих 90 минута...
Три гола су минимум што Рома мора да уради. А три гола су све што је Барселона примила у девет досадашњих девет утакмица у Лиги шампиона. Један против Олимпијакоса у групи у којој су били и Јувентус и Спортинг, један на Стамфорду против Челсија у осмини финала и оно пре недељу дана у Риму. Три једина гола у мрежи Марк Андреа тер Штегена. Термин немогућа мисија нам се не чини довољно застрашујућим да би се описала тежина Роминог задатка у реваншу четвртфинала Лиге шампиона, иако Вучици не оставља ни промил шансе да надокнади минус од 1:4 из првог меча.

Ернесто Валверде ипак упозорава: једино што Блауграна себи не сме да дозволи јесте да превише арогантно уђе у меч и помисли да је већ у полуфиналу. Више пута је то понављао на конференцији за новинаре уочи меча. Нико му баш и није поверовао. Није баш Рома толико гора од Барселоне  - заиса је није хтело у првом мечу - али у преокрет овог пута нико не верује.

Додуше, вечерас ће Еузебио де Франческо моћи да рачуна на Раџу Најнголана, а то није мала ствар.Дијего Пероти је дефинитивно отпао, Ченгиз Ундер је у комбинацији мада је и даље питање да ли ће он илиПатрик Шик у стартну поставу као испомоћ Едину Џеку.

Кад је Барселона у питању, велика мистерија је Серђо Бускетс. Допутовао је у Рим, али због проблема са палцем можда неће на терен. Не зато што не може, већ зато што Валверде не мора да ризикује озбиљнију повреду. То ваљда говори да је  - ма шта причао - и сам Валверде убеђен да је већ у полуфиналу. АкоБускетс остане на клупи, у стартну поставу ће да ускочи Андре Гомес. Није то тај калибар, али требало би да заврши посао. Остатак тима мање-више уобичајен. Нелсон Семедо вероватно и трећи пут узастопце на десном беку, Серђи Роберто у вези.

Општи утисак: формалност, а не реална шанса Роме да надокнади минус. Мада знате како је то са навијачима. Непоправљиви су. Кад је омиљени клуб у питању заборавиће на разум надаће се чуду. И призивати слике са оне октобарске утакмице на Олимпику. Кад је Стефан ел Шарави са два гола покренуо Рому до 3:0 против Челсија… А сетимо се, баш је тај Челси у првом мечу осмине финала Барселони правио велике проблем.

РОМА - БАРСЕЛОНА

Рома (4-3-3): Алисон - Флоренци, Фацио, Манолас, Коларов - Стротман, Де Роси, Најноглан - Ел Шарави, Шик (Ундер), Џеко;

Барселона (4-4-2): Тер Штеген - Семедо, Пике, Умтити, Алба - Серђи Роберто, Андре Гомеш (Бускетс), Ракитић, Инијеста - Меси, Суарез.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар