Заједно се боримо за свој народ

Предсједници Србије и Републике Српске иАлександар Вучић и Милорад Додик са премијерком Српске Жељком Цвијановић и градоначелником Требиња Луком Петровићем обишли су данас локацију у требињском насељу Горица у којем се гради вртић "Србија", чију градњу финансира Србија са око милион марака.

Република Српска 10.04.2018 | 15:29
Заједно се боримо за свој народ
Вучић, који је први пут у званичној посјети Требињу, истакао је да је ово само један од пројеката који Србија финансира на подручју Херцеговине.

Он је додао да му је посебно драго што је Србија уложила средства у изградњу модерног вртића капацитета 80 дјеце.

Вучић је нагласио да је пресрећан што се данас налази у Требињу, једном од најљепших градова Српске, те да је пријатно изненађен великим бројем дјеце која су га дочекала узвицима "Србија" и заставама Србије и Српске.

Он је најавио да ће Србија финансирати и завршетак изградње пута Тјентиште - Фоча са око 20 милиона КМ, изградњу вјерског-духовног центра у Мркоњићима у Поповом пољу, родном мјесту Светог Василија Острошког са 800.000 КМ, те реконструкцију Старог града у Требињу, као и помоћи изградњу водовода у селу Бајци у општини Билећа.

"Желимо да дамо допринос развоју Херцеговине и цијеле Републике Српске и то ћемо чинити и убудуће. Поносни смо што смо урадили нешто добро за грађане Републике Српске који су увијек били уз Србију, вољели је и помагали када је требало", нагласио је Вучић и подсјетио да ће Србија на подручју Херцеговине уложити више милиона КМ у различите пројекте.

Вучић је захвалио Додику, Цвијановићевој и Петровићу што воде бригу о свом народу и развоју Републике Српске.

"Додик се бори свом снагом за свој народ и за Републику Српску", нагласио је Вучић, додавши да је у сталној комуникацији са предсједником Српске који му је и представио пројекте које је Србија прихватила да финансира.

Он је рекао да Србија и Српска морају заједно да се боре да сачувају свој народ и обезбиједе његов опстанак на вишевјековним огњиштима.

Предсједник Српске Милорад Додик рекао је да посјета предсједника Србије Требињу говори о његовој опредијељености да помогне становницима Херцеговине и Српске.

Он је захвалио Вучићу и Влади Србије на досадашњим улагањима, као и најављеним пројектима који ће још јаче повезати Србију и Српску.

"Ово је прва транша помоћи, а недавно смо договорили и пројекте друге транше. Помоћ Србије, која највише у региону промовише мир и стабилност, за нас је врло значајна", истакао је предсједник Српске, наводећи да ће захваљујући овим средствима бити реализовани значајни пројекти на подручју Републике.

Градоначелник Требиња Лука Петровић рекао је да је задовољство данас дочекати највише званице Српске и Србије на локацији гдје би за мјесец дана требало да буде изграђен вртић.

"Они долазе са дјелима а не са причама. За Требиње и његово становништво ово је веома значајна инвестиција, јер ће бити изграђен вртић у највећем требињском насељу Горица", истакао је Петровић.

Он је изразио захвалност руководству Српске и Србије што чине све да повежу Српску и Србију и да помогну Херцеговини.

Велики број грађана требињског насеља Горица поздравио је Додика, Вучића, Цвијановићеву и Петровића, захваливши им на досадашњој подршци и улагањима у ову регију.

Након обиласка радова на изградњи вртића, Додик, Вучић, Цвијановићева и Петровић посјетиће Саборни храм, а потом ће предсједници Српске и Србије отворити конзуларну канцеларију Генералног конзулата Србије и пословницу Комерцијалне банке.

Око 16.00 часова предсједници Српске и Србије би требало да се обрате грађанима на Тргу слободе у центру града гдје се очекује долазак великог броја Требињаца, као и руководства и грађана општина Источне и Старе Хервеговине.

Прва посјета Вучића Требињу изазвала је позитивне реакције великог броја грађана, чему свједочи и њихов организован долазак из свих херцеговачких општина.

(Срна)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

лакрдија

10.04.2018 13:32

Народ незапослен па хода за Вуцицем ко хајка за медвједом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

X

10.04.2018 13:53

БИТНО ЈЕ ДА БОБАН МАНИГОДА ДЕРЕ СЕ СРБИЈО, СКУПИЛИ КЛОСАРЕ ДА СКАНДИРАЈУ. ЛОПОВСКА ДЈЕЦА УЗ ЛОПОВЕ, АЛИ И ПЛАВА ЗГРАДА ТОНЕ У ДУГОВЕ ИЗВУКО ЈЕ ЛУКА,МИЛЕ И ЖЕЉАНА ШТО ЈЕ БИЛО, А ГРИГОРИЈЕ ИМА СВОЈ ФОНД.ПОСТОВАНИ ВУЧИЋУ ТВОЈА ПОСЈЕТА ХЕРЦЕГОВИНИ МНОГЕ ЋЕ ИМАТИ ПОСЛЕДИЦЕ ЗА СТАБИЛНОСТ.

Name

АА

10.04.2018 14:32

ВРЛО СУ СРДСАЧНИ, НЕЗНАМ ЧЕМУ ОВО ВОДИ, ОБЗИРОМ ДА ЈЕ ДОДИК СВОЈЕВРЕМЕНО ТВРДИО ДА ВУЧИЋ НИЈЕ НИ ЗА ПРЕЦЈЕДНИКА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ - ТАЈ ВУЧИЋ БРЗО УЗНАПРЕДОВА СА НИВОА МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ НА НИВО ДИЈЕЛА ЕВРОПЕ.

Name

ВРС-РВИ

10.04.2018 14:43

ЈАДАН ЈЕ И СРПСКИ НАРОД И СРПСКА АКО ТИ ВУЦИЦУ СТВАРНО МИСЛИС ТАКО!!! ЊИ ДВОЈЕ ДА" БРИНУ О РС И СРПСКОМ НАРОДУ" ЈЕ РИЈЕЦ КОЈУ СИ САД ИЗГОВОРИО И НЕМОЈ НИКАД ВИСЕ КО БОГА ТЕ МОЛИМО!!! ЊИ ДВОЈЕ СУ РАЗИЈЕДИНИЛИ И ПОДИЈЕЛИЛИ СРПСКИ НАРОД, ТОЛИКО ДА ЦЕ У РС ОСТАТИ САМО ПЕНЗИОНЕРИ И ОНИ КОЈИ ГЛАСАЈУ ЗА ТО ЗЛО КОЈЕ ТИ ОКАРЕКТЕРИСА ТАКВОМ РЕЦЕНИЦОМ, СА КОЈО СЕ НЕСЛАЗЕ ВИСЕ ОД 50% ОНИ КОЈИ ЗИВЕ У РС. НЕМИЈЕСАЈ СЕ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ И НЕ СВРСТАВАЈ СЕ НИ НА ЈЕДНУ СТРАНУ, ОВДЈЕ ЈЕ ВЕЦ ПОЦЕЛА ИЗБОРНА КАМПАЊА, А ПОЗВАН СИ ДА БУДЕС ЗЛО УПОТРЕБЉЕН ОД ОНИ КОЈИ ГУБЕ ИЗБОРЕ У ТО СМО СИГУРНИ. РС НИКАД ОД ЊЕНОГ ПОСТОЈАЊА НИЈЕ БИЛА У ГОРОЈ СИТУАЦИЈ,И ЗАХВАЉУЈУЦИ БАС ТИМ КОЈЕ ТИ ПОХВАЛИ КАО ЗАСТИТНИКЕ СРБА У РС , ОНИ СУ НАЈ ВЕЦЕ ЗЛО КОЈЕ СЕ МОГЛО ДЕСИТИ СРПСКОМ НАРОДУ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ, КАД КАЗЕМО МИ ОБИЦНИ СМРТНИЦИ КОЈИ СМО ДАВАЛИ СВОЈЕ ДИЈЕЛОВЕ ТИЈЕЛА ЗА ОВАКВУ РС КОЈУ ОНИ УНИСТИСЕ И ДОВЕДОСЕ ДА ЗИВИМО ОД КРЕДИТА И ОД ДАНАС ДО СУТРА. ДАЛИ ПРИЦАС СА ЊИМА О ЕКОНОМИЈИ, ЗДРАВСТВУ, ПИО, КРИМИНАЛУ , КОРУПЦИЈИ, БОЉЕМ ЗИВОТУ, ЗБОГ ЦЕГА ЦИЈЕЛЕ ПОРОДИЦЕ БИЈЕЗЕ И РС...ВУЦИЦУ ДАЛИ СЕ УПИТАС ИКАДА КОГА ЈЕ ТАЈ ИСТИ ЦОВЈЕК НАЗВА ПОЛИТИЦКИМ ПОБАЦАЈЕМ, А ДАНАС ПРИЦА О ТЕБИ НАЈ ЉЕПСЕ ПРИЦЕ...САМО СТО ЗНА ДА ОД ТЕБЕ МОЗЕ ИМАТИ КОРИСТИ И ДА ГА ПОДРЗИС САДА У ОКТОБРУ!!! ВУЦИЦУ НЕХВАЛИ НИКОГА У РС ЈЕР НА ТО НЕМАС ПРАВО, МИ КОЈИ ЗИВИМО У РС ВИДИМО СВЕ КО ЈЕ КАКАВ!!!

Name

модрицанин

10.04.2018 16:17

Централни предизборни скуп у Требињу. Ове године нема Путина, па је добар и Вуциц.

Name

ре ВРС-РВИ

10.04.2018 18:14

Пиши у своје име.

Name

Деки

10.04.2018 18:43

Ако је спала на вас двојицу да је браните,немојте....пустите нас да потонемо....ста ви браните за 4 године нас је напустило 25%становника.О цему ви то бринете?Виле,камиони,авиони...пуни дзепови????

Name

дзоо

10.04.2018 13:44

Будалестине до будалестине.

ОДГОВОРИТЕ
Name

АТАМАН

10.04.2018 14:02

НЕУРОПСХИЈАТРИЈА.ЛАКРДИЈА,БЕЗ КООРДИНАЦИЈЕ, ДА СЕ ЗНА 10.04. ЈЕ ДАН НДХ.АКО НИЈЕ ГОВОРИО АТАМАН БОЗО ВУЧУРЕВИЋ ШУПАЉ ЧАМАЦ.ОВА ФУКАРА СНСД МЛАДИ ПОСКИДАТ ЋЕ ТЕ ТА СКУПА ОДЈЛЕ СА СЕБЕ ДА ВАМ НИКАДА НЕ ПАДНЕ НА ПАМЕТ ДА СЕ КУРЧИТЕ У ЊИМА.

Name

Крле

10.04.2018 13:54

А ђе ' Вукота?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боб

10.04.2018 14:29

Да смо цестити, ми би правили вртиц у некој вароси у Србији, с обзиром како нас је мало , а колико посједујемо природних богатстава.Овако се само брукамо и цекамо ко це нам ста удјелити. Срам нас било до цега смо досли због насег кукавицлука.Свако се одлуцује да придје лоповима због мрвица да стола , него да се здраворазумски супростави безобразним клептоманима.

Name

ередром

10.04.2018 14:43

Чека, ка` ће Гргур, Гвидо и Ронхил направит ередром. Неће преШједник пјеш`е.

Name

крле

10.04.2018 14:48

Није му мјесто са заосталим фацама,из прошлога вијека.И политику воде из прошлога вијека.Шешељев јуноша из рата и наш врли бизнисмен ратни Миле ронхил.Отиш'о сам због таквих.

Name

цоле

10.04.2018 14:02

Додик ко мечка гордана , само му фали ланац на брњици .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Која бламаза

10.04.2018 15:11

Од толико назива за дјецицу која буду исла у тај вртиц да дају назив Србија па то је тако сељацки и просто да немозе горе бити.Буди Бог с нама како ниско падамо због сумљивих лица која бране српство а који везе немају о томе.

Name

Цале!

10.04.2018 14:03

Ста знаци ова сица сто Вуциц уплацује ко милостињу,засто се не дијели добит од ХЕ Зворник,ту Србија не даје ниста Републици Српској?????

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГУБИ 100%

10.04.2018 14:08

ВУЧИЋУ КОЛИКО ГОД ПАРА ДАШ СПАСИТИ ГА НЕЋЕШ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

10.04.2018 15:11

Нема му спаса.

Name

Мами

10.04.2018 14:27

Ветар у леђа пред изборе!!! А, шта је председниче са ПРАВДОМ ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

А,аеродром?

10.04.2018 14:30

Ала се боре,свака им цаст!

ОДГОВОРИТЕ
Name

у најмању руку Вучићу-непоштено

10.04.2018 14:46

Непоштено и кукавички Вучићу ад отпочињеш кампању Цвијановићки која нас је у црно завила.Питај твој народ шта мисли о твојем расипању пара са Додиком,па ћеш чути како те куну.Изборе си добио већ знаш како.Настављаш политику која нас је са огњишта прогнала.Твоја Србија је у коров зарасла окрени се мало около себе,што жешће радиш жешћи ће ти пад бити.Извини-не могу ти персирати,то сам оставио за мало поштеније људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВУКАСИН ПАПОВИЦ

10.04.2018 14:55

Бас су насли кад да ме разоткрију. Колико сам данас могао овјерити рацуна...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА БГ

10.04.2018 23:55

ВУЧИЋ ПРЕСТАНИ ФИНАСИРАТИ ДОДИКОВУ СТРАНКУ У РС.НЕ ЗАВАДАЈ НАРОД.ЛАЗЕ ТЕ ДИДИК И УВЛАЦИ У КРИМИНАЛ.АКО ПОЧНЕМО СЕ МИ МЕШАТИ У ПОЛИТИЦКЕ КАМПАЊЕ У СРБИЈИ ВУЧИЋА НЕЋЕ ТИ ПОМОЋИ ЛОПОВИ ДОДИК И ЛУКА ПЕТРОВИЋ КОЈИ СУ ТИ НАРЕДБОДАВНО НАПРАВИЛИ ДОЧЕК У ТРЕБИЊУ 10.04.18.