Мундијалски рафал за Крстајићеву главобољу!

Погађали Љајић, Миливојевић, Костић, Митровић, Тошић, Јовић…! Орлови изузетно расположени у финишу сезоне, па је пред Младеном Крстајићем изузетно тешка одлука. . .

Фудбал 09.04.2018 | 23:30
Мундијалски рафал за Крстајићеву главобољу!
Како се ближи Мундијал у Русији кандидати за дрес Орлова играју све константније, а протекли викенд обележио је и велики број српских стрелаца у најјачим европским лигама. Противничке мреже погађали су Адем Љајић,Лука Миливојевић, Филип Костић, Александар Митровић, Душко Тошић и Лука Јовић, па је јасно да селекторуМладену Крстајићу неће бити нимало лако када буде формирао екипу за предстојеће окупљање и завршне припреме за Светско првенство.

Најефектнији погодак без премца је постигао Лука Миливојевић. Нејфикаснији играч средине терена у Премијер лиги стигао је до бројке од 10 постигнутих голова, а овај с почетка другог полувремена из слободног ударца по многима је био и најефектнији до сада. Када смо већ ко Премијер лиге, треба поменути и акцију Саутемптона у Лондону, коју је покренуо Душан Тадић додавањем у простор за Седрика Соареша, после којег је мрежу Тобџија тресао Шејн Лонг. Немања Матић је дражао контролу у везном реду Јунајтеда, који је на Етихдаду покварио прославу титуле градског ривала (3:2).

Финиш Чемпионшипа апсолутно пролази у знаку Александра Митровића. Најбољи играч друголигашког ранга енглеског фудбала за март, наставио је фантастичан рафал у дресу Фулама. Његов погодак пресудио је Шефилд Венздеју у претходном колу. Био је то девети погодак играча на позајмици из Њукасла, који је дефинитивно направио сјајан посао одласком на Крејвен Котиџ. Ако овако настави, биће главно оружје Орлова на Мундијалу. Марка Грујића није било у протоколу Кардифа за меч са Вулверхемптоном.

Оно што вероватно посебно радује селктора Србије, али и љубитеље фудбала у нашој земљи јесте повратак у форму Адема Љајића. Изаданак Партизанове школе фудбала зарадио је шансу код тренера Торина Валтера Мацарија и искористио је на прави начин. Његов погодак на Олимпику у 36. минут пресудио је Интеру.

Када смо код “Италијана” Сергеј Милинковић Савић је одиграо читав меч за Лацио у победи над Удинезеом (2:1), док је Душан Баста читав меч преседео на клупи за резервне игаче. Капитен Александар Коларовдобио је слободно од трнера Роме Еузебија ди Франческа у утакмици са Фјорентином, али је силом прилика, због лошег резултата Вучице морао на терен у 58. минуту, али је Вучица ипак остала без бодова. Јагош Вуковић је био на терену свих 90 минута у победи Вероне над Каљаријем (1:0).

Сјајне вести стижу и из Бундеслиге, где су голове постизали Филип Костић и Лука Јовић. Стандардни офанзивни везиста репрезентације Србије дао је велики допринос у победи Хамбургера над Шалкеом (3:2), док је Лука Јовић још једном показао да представља озбиљну конкуренцију Митровићу и Пријовићу у шпицу напада. Звездин ђак је постигао осми погодак за Ајнтрахт у Бундеслиги, а рачунајући и мечеве младе репрентације Србије у серији је од шест погодака на последњих пет утакмица. Његов саиграч Мијат Гаћиновић одиграо је последњих пола сата у утакмици са Хофенхајмом. Милош Вељковић је одиграо свих 90 минута у дресу Вердера на гостовању у Хановеру, док је Матија Настасић у поменутом мечу између Хамбургера и Шалкеа играо 75 минута.

Душко Тошић поред стандардно добро обављеног посла у дефанзиви Бешикташа успева да одржи и ритам постизања погодака. Он је у убедљивом слављу над Гецтепеом постигао укупно четврти гол у овој сезони у турском првенству. Доскорашњи капитен Орлова Бранислав Ивановић играо је свих 90 минута за Зенит у овом колу, баш као и Никола Максимовић за Спартак. Иван Обрадовић је поново био стандардан у дресу Андерлехта, док је Урош Спајић доживео повреду на гостовању у Шарлрои и неће га бити две недеље на терену.

Ипак, треба напоменути и велики повратак Лазара Марковића, који је после годину дана одиграо меч од 90 минута и забележио асистенцију. Андрија Живковић и Љубомир Фејса су били на висини задатка у дресу Бенфике.Немања Радоја је ушао у финишу утакмице између Селте и Севиље, док Вољареал и Антонио Рукавинавечерас дочекују Билбао. Немања Гудељ је одиграо читав меч за Гуангџоу Еверганде у победи над Шандонгом.

Мундијал у Русији почиње 14. јуна, а репрезентација Србије први меч у групи игра против Костарике 17. јуна од 14 часова по нашем времену. У групи Е налазе се још и Швајцарска и Бразил.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар