Фетел: Мислио сам да нећу успјети!

Хамилтон: Нервирао ме "бокс"! Возач Ферарија Себастијан Фетел задовољан је победом у трци Формуле 1 за Велику награду Бахреина, пре свега због добре стратегије његове екипе.

Остали спортови 09.04.2018 | 19:45
Фетел: Мислио сам да нећу успјети!
Фетел је победио у Бахреину и остварио другу победу у шампионату, а 49. у каријери. Он је почео са пол позиције и једном је ишао на замену гума.

"Мислим да сам на десет кругова пре краја путем радија рекао екипи да све држим под контролом. То је била лаж. Ништа нисам контролисао. Када су ми рекли резултат Валтерија Ботаса мислио сам да нећу успети. Израчунао сам и помислио да ће ме стићи. Мерцедес је био на тврдјим гумама и нису морали у бокс. То је била добра стратегија, ставили су нас под огроман притисак, а победа је сладја пошто је остварена у таквим околностима", рекао јеФетел после трке.

Механичари су на његов болид ставили меке гуме, што је значило да би до краја трке морао још једном у бокс, али је Фетел издржао дуеле са Ботасом на истрошеним гумама и победио.

"Мерцедес је био јак, мислио сам да су већ победили јер смо ми морали још једном у бокс. После тога смо променили тактику, чувао сам гуме колико год сам могао. То је успело, једва. На срећу, Ватери није имао више времена", рекао је Немац.

Возач Мерцедеса Валтери Ботас заузео је друго место на стази Сакир.

"Знао сам да ћу имати шансу, да ће се он на крају мучити. Покушавао сам да смањим заостатак у сваком кругу и кривини, али то није било довољно. Освојити друго место са тако малим заостатком и добром брзином је изузетно разочаравајуће. Покушаћемо да их стигнемо у следећој трци", рекао је Ботас.

Треће место заузео је његов клупски колега, актуелни шампион Луис Хамилтон, који је стартовао са девете позиције.

"Задовољан сам. Честитам Себастијану и Валтерију, обавили су изузетан посао овог викенда. Заиста сам срећан, почео сам на деветом месту, па треће место уопште није лоше. То је контрола штете", рекао је Хамилтон.

Хамилтон је додао да се у појединим тренуцима трке нервирао пошто није имао добру везу са својим боксом.

"Покушавао сам да разговарам са њима у одређеним тренуцима. Комуникација је изузетно тешка када покушаваш да стигнеш Себастијана који је испред тебе 25 секунди, да добро знаш шта да радиш а да не убијеш своје гуме како би могао да га сустигнеш на крају. Фрустрирајуће је када не добијаш повратну информацију", навео је Британац.

Наредна трка у шампионату вози се 15. априла за Велику награду Кине.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар