Видео - Роси: Плашим се да возим близу Маркеса!

Валентино Роси бесан је на Марка Маркеса после инцидента на Великој награди Аргентине у недељу увече.

Остали спортови 10.04.2018 | 18:30
Видео - Роси: Плашим се да возим близу Маркеса!
Током борбе за шесту позицију, Маркес је извео агресиван напад у Кривини 13, натеравши Росија да изађе са стазе, након чега је Италијан пао.

"Уништио је наш спорт. Никад нема нимало поштовања за своје противнике. Када возите 300 км/х морате да поштујете ривале, овако нема смисла. Свакоме може да се догоди да направи грешку на кочењ и да дође до контакта, то је тркање, али он је од петка имао инциденте са Вињалесом, Довициозом, са мном. Током трке је намерно улетео у четворицу возача. То није грешка јер поставља ногу између мотора јер зна да неће пасти. Плашим се када сам на стази са Маркесом, када видим његово име на табли уплашен сам јер знам да ће кренути на мене", рекао је Роси.

Возач Хонде је кроз циљ прошао као пети, али је кажњен са 30 секунди због "неодговорње вожње", па је на крају трку завршио као 18, испред Росија.

"Као тим не можемо да прихватимо овакве потезе Маркеса. Оно што је урадио два пута на трци је неприхватљиво. Прво са Алешом Еспаргаром, а онда са Валентоном, који је могао да се повреди. Јасно смо истакли своје мишљење челницима трке, и Роси је био директан. Морају да одлуче да ли могу нешто да ураде додатно, јер је већ кажњен са 30 секунди. Валентино ми је рекао да је Маркес веома опасан и да се плаши да вози близу њега на стази. То мора бити решено у будућности, не само због нас, него због целог Мото ГП", рекао је директор Јамахиног Мото ГП тима Лин Џарвис.

Маркес је после трке кренуо до Јамахиног бокса, вероватно да се извини Росију, али му није дозволио приступ Росијев најближи сарадник Учио Салучи.

"Нисам заинтересован за разговор са Хондом или Маркесом. Покшао је да уђе у наш бокс, али није био тренутак за то", додао је Џарвис.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар