Какву музику слуша британска краљевска породица?

Када је прошле године на доручку у Бакингемској палати музику пуштао радио ДЈ Крис Еванс, рекао је медијима да је краљица Елизабета ИИ била одушевљена када је кренула легендарна песма "Данцинг Qуеен" шведске групе АББА.

Занимљивости 09.04.2018 | 11:20
Какву музику слуша британска краљевска породица?
На тај начин сви присутни сазнали су да је то једна од њених десет омиљених песама. У наставку текста прочитајте којим извођачима су наклоњени остали чланови Краљевске породице.

Изненађујући фаворит принца Чарлса је покојни Леонард Коен. 

"Инструментал је фантастичан, као и његово извођење и текстови песама. Има невероватно 'лаган' глас, помало песковит", рекао је пре неколико година у једном интервјуу принц Чарлс.

Познато је и то да су војвода и војвоткиња од Кембриџа, Кејт и Вилијам, питали Ели Гулдинг да им пева на венчању 2011. године, па се на основу тога може закључити да заправо највише уживају у њеној музици.

Када је на меморијалном концерту 2006. године наступала група Дуран Дуран, главни певач бенда Сајмон Лебон одржао је емотивни говор. 

"Почаствовани смо што смо били омиљени бенд принцези Дајани исто као што је и онаодувијек била наша најдража принцеза", рекао је том приликом Лебон.

Оливер Дене Џоунс, познатији као Скрим, енглески продуцент електронске музике један је од неколико музичара које принц Хари сматра омиљеним. 

"Били смо позвани као бенд у Бакингемску палату да гледамо наступ Голди бенда и том приликом смо упознали принца Харија. Рекао нам је да је заиста узбуђен што нас је упознао и док ми је пружао руку рекао ми је 'Здраво Скиам, добри сте', па сам из тога заправо закључио да је он за нас знао и пре него нас је упознао", испричао је продуцент.

Иако је краљица Елизабета ИИ уживала у хиту групе АББА, она се није нашла на листи краљичиних најдражих песама које је објавила поводом свог 90. рођендана. 

Из њега се видело да ужива у мјузиклима и класицима попут Фреда Астера.

Када је Џорџ био беба, принц Вилијам га је успављивао песмама групе Колдплеј, највише песмом "Парадисе" коју је пуштао по целу ноћ. 

"Колдплеј заправо и није његов омиљени бенд, али чим чује ту песму, одмах се умири", рекао је извор близак краљевској породици.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

10.04.2018 10:20

Воле музику из филма "Бал вампира" !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бансхее

10.04.2018 17:25

Одвратни Енглези. А још глупљи Срби, који су им слузили на своју штету у оба свјетска рата. Боље би прошли и било би нас више да смо ишли са Швабама. Али Енглези....фуј