ДК: Ферер након пет сати драме одвео Шпанце у полуфинале!

Филип Колшрајбер није издржао, као ни Александер Зверев који је раније данас изгубио од Рафаела Надала.  Ферер херој Шпаније – "црвена фурија" са 3:2 избацила Немце! Тениска репрезентација Шпаније пласирала се у полуфинале Светске групе Дејвис купа, пошто је у Валенсији победила Немачку са 3:2.

Фудбал 08.04.2018 | 21:10
ДК: Ферер након пет сати драме одвео Шпанце у полуфинале!
Репрезентација Шпаније играће у полуфиналу Дејвис купа пошто је Давид Ферер после велике борбе у пет сетова савладао победио Филипа Колшрајбера са 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4), 4:6, 7:5.

Овај окршај је трајао чак четири сата и 51 минут и заиста је попримио обрисе епског меча.

У првом данашњем дуелу Рафаел Надал је савладао Александера Зверева са 3:0, по сетовима 6:1, 6:4, 6:4 и изборио Црвеној фурији шансу да у петом мечу стигне до победе.

Првог дана такмичења у петак Немачка је повела пошто је Зверев после три сета победио Ферера, а изједначио је Надал победом против Колшрајбера после три сета.

У суботу у дублу Тим Пец и Јан Ленард Штруф победили су Фелисијана и Марка Лопеса.

Противник Шпаније у полуфиналу Дејвис купа биће репрезентација Француске.

Тенисери Хрватске пласирали су се у полуфинале, пошто су у Вараждину победили Казахстан са 3:1. Одлучујучи трећи поен домаћима је донео Марин Чилић победом против Михаила Кукушкина са 6:1, 6:1, 6:1.

Првог дана такмичења Чилић је после три сета победио Дмитрија Попка, а Казахстан је изједначио победом Михаила Кукушкина против Борне Ћорића у четири сета.

Иван Додиг и Никола Мектић су јуче у дублу победили Тимура Кабибулина и Александра Недовјесовапосле четири сета. Пети меч није ни одиграни.

Хрватска нема пораз у Дејвис купу на шљаци од 2013. године.

Селекција Хрватске ће у полуфиналу, од 14. до 16. септембра, играти против селекције САД, која је у четвртфиналу била боља од Белгије.

Извор: моззартспорт/Б92

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар