Топлије вријеме наредних дана

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује вјетровито и топло вријеме са дневном температуром до 26 степени Целзијусових.

Босна и Херцеговина 08.04.2018 | 16:52
Топлије вријеме наредних дана
Ујутро ће бити топло и претежно ведро, а на западу умјерено облачно вријеме. Током дана очекује се вјетровито и топло, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

На истоку ће бити сунчано, а на југу и западу доћи ће до наоблачења које средином дана доноси слабу и повремену кишу. Касније поподне на југу и западу преовладаваће облачно са кишом, а повремених пљускова биће понегдје и на сјеверу дуж ријеке Саве. На истоку ће остати претежно суво.

Дуваће умјерен, током дана и јак југо. У Крајини ће вјетар повремено имати олујне ударе.

Јутарња температура ваздуха од пет до 12, а највиша дневна од 18 до 26 степени Целзијусових.

И наредних дана преовладаваће топло вријеме, повремено са кишом. Кише ће бити у ноћи између понедјељка и уторка, али и у уторак ујутро. Суво ће бити на истоку, једино је понегдје могућа слаба киша.

Током дана преовладавећ претежно суво и промјењиво облачно вријеме са сунчаним периодима. Слаба киша пашће понегдје на западу и југу. Највиша дневна температура ваздуха биће од 17 до 23 степена Целзијусова.

Топло вријеме задржаће се и у сриједу, 11. априла. Највиша дневна температура ваздуха биће од 18 до 24 степена Целзијусова.

Веома топло ће бити и у четвртак, 12. априла, али ће крајем дана југу и западу са постепеним наоблачењем бити пролазне кише и пљускова са грмљавином. Највиша дневна температура ваздуха од 21 до 27 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, у БиХ данас преовладава претежно ведро вријеме.

Мостар, Тузла и Рибник данас су били најтоплији са 25 степени Целзијусових колико је измјерено у 14.00 часова.

У исто вријеме у Бијељини, Зворнику, Неуму, Широком Бријегу, Грудама и Бугојну била су 24 степена, у Добоју, Билећи, Вишеграду, Мркоњић Граду, Фочи, Источном Сарајеву, Сарајеву и Бихаћу 23, у Требињу, Сребреници, Рудом, Приједору, Санском Мосту и Градачцу 22, у Новом Граду и Кнежеву 21, у Бањалуци, Челинцу, Невесињу, на Мањачи и у Ливну 20, на Сокоцу, у Калиновику, на Мраковици и на Иван Седлу 19, на Хан Пијеску и у Српцу 18, док је на Бјелашници измјерено само шест степени Целзијусових.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар