Саша Илић о својој највећој грешки, Месију и Роналду...

Капитен Партизана Саша Илић ретко разговара са медијима, али је поводом Васкрса одговарао на питања представника седме силе.

Фудбал 08.04.2018 | 21:50
Саша Илић о својој највећој грешки, Месију и Роналду...
Да ли сте се покајали због неког потеза у каријери и који дерби највише памтите и због чега? 

"Покајао сам се што сам напустио Галатасарај и отишао у Салцбург, сматрам да је то моја највећа професионална грешка у каријери. Памтим већину дербија, скоро сваки, више волим ове где смо побеђивали. Било је неколико који су директно утицали на одлуку ко ће бити шампион државе, ето, можда они кад су Раћа Петровић или Јојић постизали голове. Од раније, сећам се и неких својих погодака". 

Колико пута можете да пимплујете са јајетом, кокошјим или препеличјим и да ли вам се некад десило да се за Васкрс опустите уз чашицу, две? 

"Нисам никад пимпловао… Сигурно да могу више од појединаца на клупи или тренера, кроз смех одговара Саша шалећи се са присутним играчима… Ја сам школован играч, учио сам то од девете до 18. године. Са јајима као са лоптом… Што се тиче опуштања – све ређе, раније сам се опуштао, сад ређе". 

Који је дерби ватренији: београдски или истанбулски? 

"Оба дербија су фанатична, Турци су слични као и ми – сигурно да живе за те утакмице. Наравно, мени је бољи дерби између Партизана и Црвене звезде, него између Галатасараја и Фенербахчеа".

Меси или Роналдо? 

"Меси. Увек! У последњој деценији Меси је најбољи играч на свету, уз дужно поштовање Роналду, Аргентинац је бољи играч". 

Зашто нисте извели један од првих пет пенала против Њукасла? 

"Таква је била одлука тренера, колико се сећам… Играли смо продужетке, Матеус је одређивао… Шутирао сам шести!" 

Кога видите као свог наследника у Партизану? 

"Бамбија Тошића! Има мање година… Шалим се, наравно, не волим нешто да причам о томе, моје неке раније жеље и замисли и нису ишле у правом правцу. Можда су баш и моје речи некоме створиле одређено бреме, нећу то више да радим. Има много младих и талентованих играча и сигурно ће неко наследити мене и сваког ко оде из Партизана". 

Да ли је Саша Илић омиљени фудбалер и свом сину, или је то, ипак, неко други? 

"Сигурно да сам ја!" 

Решите дилему: да ли би стари мајстори могли данас да играју на врхунском нивоу, подељена су мишљења – једни сматрају да су фудбалери 70-их и 80-их имали више знања и фудбал у малом прсту, о техници да не говоримо, други тврде да је фудбал тад био спорији и да би данашњи пресинг и физичка спрема њих појели? 

"Мајстор фудбала увек може да игра, навешћу пар примера који то потврђују. Матеус је мени био тренер 2003, имао је преко 40 година, у неким ситуацијама кад смо играли фудбал, нарочито шеву, није заостајао за нама, чак је био и бољи. Убеђен сам да играчи који су некад играли на високом нивоу, могу то поново".

У каквом вам је сећању прва утакмица против Борца из данашње перспецтиве? 

"У одличном сећању! То ми је био деби у првом тиму Партизана, после утакмице био сам најпоноснији дечак на свету: испунила ми се жеља, добили смо 10:0. Све најбоље!" 

Једног дана, када до тога дође, имате ли посебну жељу за опроштајну утакмицу? 

"Немам, стварно не размишљам у том правцу, сигурно да је то веома близу, али… Немам неке специјалне жеље". 

Где ћете и како провести Васкрс? 

"Са фамилијом, као и сваке године. То је празник који треба тако да се проведе". 

Приближава се вечити дерби, да ли бисте волели да заиграте? 

"Дерби је специфична утакмица, сви живимо за њу, имао сам срећу да сам одиграо их пуно. Приоритет је да Партизан оствари победу, ако буде потребно – ту сам, ако не – уопште се не оптерећујем лично. Важно је да ми славимо!"

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар