Мурињо: Нисам хтио да им кварим славље!

Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо рекао је да његова екипа заслужује мало више поштовања после преокрета и победе над Манчестер ситијем.  И шта је Жозе рекао играчима на полувремену. . . ?

Фудбал 08.04.2018 | 11:15
Мурињо: Нисам хтио да им кварим славље!
Тренер Манчестер Ситија Пеп Гвардиола, разумљиво, био је врло разочаран после пораза у дербију од Манчестер Јунајтеда и свог највећег ривала Жозеа Муриња. Он је изразио наду да овај неуспех неће утицати на екипу и да ће успети да припреми своје изабранике за уторак и реванш са Ливерпулом у Лиги шампиона.

"Тужно за нас и наше навијаче, али покушаћемо да останемо јаки. Све смо урадили добро у првом полувремену, имали шансе да постигнемо још неки гол... Али то је фудбал. У наставку они су дошли до игре, направили неке акције и вратили се у меч за само неколико минута. Да ли смо данас били лоши? Пробајте да схватите да смо играли фудбал. Нечији учинак не можете да цените искључиво по резултату", поручио је Гвардиола.   

Шта је Мурињо рекао својим играчима на полувремену и како је успео да после 0:2 добије меч. То је оно што је занимало новинаре. Крис Смолинг је понудио одговор:

"Није ни требало много тога да нам каже, сами смо били свесни својих лоших издања. Уствари рекао нам је... Рекао је да сигурно не желимо да буде само кловнови који гледају како они славе титулу". 

Посебни је после меча изјавио како је тужан због првог примљеног гола...

"Мислим да је то трећи пут ове сезоне да нам дају гол из корнера. Ипак, успели смо у другом полувремену да померимо лопту горе, да их притиснемо као мало који тим и то нам је донело резултат. Могу да честитам Ситију титулу, није је освојио данас, али освојеће је. Нису дали шансу осталима ове сезоне јер дуго нису престали да побеђују. Нама данас није био циљ да било коме кваримо славље, него да освојимо бодове. Потребно нам је било, још шест, ако се не варам, како бисмо оверили Лигу шампиона, овај тријумф је део тог циља и плана", завршио је Мурињо. 

Јунајтед је победио Сити са 3:2 пошто је успео да надокнади 0:2 из првог полувремена. Сити је против Јунајтеда пропустио прилику да победом обезбеди титулу првака Енглеске.

"Заслужујемо мало више поштовања него што добијамо. Мислим да смо мало бољи од оног што људи мисле, играчи су мало бољи него што људи мисле и ја сам мало бољи него што људи мисле", рекао је Мурињо после меча за британске медије. 

Португалски стручњак је додао да му је циљ био освајање бодова, а не кварење славља градског ривала. 

"Мој циљ је био да освојимо бодове, не да покварим славље. Наш изазов је да завршимо као други, али желим да честитам Ситију на титули, они ће је заслужено освојити. Нису дали шансу другима, јер су имали сезону у којој нису престали да побеђују", додао је менаџер Јунајтеда.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар