Мјесец здравља у Бинго центрима

У поводу обиљежавања Свјетског дана здравља, 7. априла од 12 до 16 сати у Бинго Цитy Центер-у у Тузли уз нутриционистицу Маризелу Шабановић и кухара Хамида Курјаковића, посјетиоци центра су имали прилику да чују корисне савјете како бити у форми. Кухар је припремио сласна али здрава јела, те подијелио своје мале тајне са онима који су се придружили и уживали у дегустацији.

Босна и Херцеговина 07.04.2018 | 20:20
Мјесец здравља у Бинго центрима
Овај дан се обиљежава како би се код становништва изградила свијест о темама везаним за здравље. У Бингу је мјесец април у духу здравља, те се већ традиционално обиљежава под слоганом „Мјесец здравља у Бингу“. Кроз цјеновне промоције, разне догађаје и сарадњу са удружењима и стручњацима из области здравства, нутриционизма и здравог начина живота, намјера је купцима указати на значај здраве исхране и физичке активности, а у циљу превенције разних болести.



Удружење медицинских сестара и техничара ФБиХ се и ове године придружило овом догађају, гдје су дијелили савјете о здравој исхрани, те вршили мјерење крвног притиска и нивоа шећера у крви, а уз то су и дијелили бесплатно воће, које је компанија Бинго донирала за ову активност.

У склопу препорука Свјетске здравствене организације овогодишње обиљежавање посвећено је универзалној здравственој заштити којом сватко и свугдје има право на основну здравствену заштиту.



Уз партнере Меггле и Ас групацију, који су у Бинго Цитy Центер-у представили своје производе из портфолија здраве хране, протеинске производе и воду Оаза, нутриционисти и кухари ће купцима у Сарајеву такођер припремити корисне савјете и здраве оброке, 27. априла од 14 до 18 сати у Алта Схоппинг Центру.

Бинго и Нутрибуллет ће 14. априла у Алти припремати здраве и укусне нутри-напитке. Захваљујући Нутрибуллет-у екстрактору храњивих твари у ваш организам можете свакодневно унијети вашу 'дневну дозу здравља'.



Ханка Реџић, предсједница Удружења медицинских сестара и техничара ФБиХ рекла је: „Грађани ће се овом приликом моћи информисати о различитим аспектима здравља и приступачности одговарајуће здравствене његе у превенцији и лијечењу. Тако ће на штандовима моћи проширити знање кроз приступ писаним информацијама, апликацијама и разговором са здравственим радницима, али и обавити одређена тестирања и претраге.“.



„Превенција болести је услов здравља. Част ми је и задовољство бити дио друштвено одговорног дјеловања компаније Бинго кроз активности промоције здравља. Прехрана је једна од најважнијих карика у очувању здравља. Зато је и ова акција велики корак у превенцији обољења савременог доба“, истакла је Маризела Шабановић, позната бх. нутриционистица и блогерица.

„Данас се у Бинго Цитy Центер-у обиљежава Свјетски дан здравља уз стручњаке из области здравства и нутриционизма, а како бисмо купцима приближили значај здраве исхране, са нама је и кухар који је спремио укусна али здрава јела. Партнер пројекта је компанија Меггле, која је представила протеинске напитке и јогурте као и протеински сир домаће производње, а Оаза је вода са идеално избалансираним саставом минерала, те су ти производи носиоци овогодишње кампање Мјесец здравља у Бингу. Драго нам је да смо и ове године успоставили сарадњу са удружењима која окупљају медицинско особље из БиХ и да смо организовали заједничке активности, не само у Тузли, него и у Челићу, Зеници и Сарајеву.

Наши купци данас имају прилику да се посвете себи уз адекватне савјете стручног медицинског тима и нутриционистице Маризеле Шабановић, те да уживају у сласним јелима Хамида Курјаковића.“, истакла је Татјана Пауноски, ПР компаније Бинго.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар