Прекршила: Меган мијења протокол

Каже се да су правила ту како би се кршила, међутим оваква „политика” није радо прихваћена у британској краљевској породици. Али, без обзира на то, будућа жена принца Харија, разведена глумица америчког порекла – Меган Маркл, већ је успела да постави своје трендове, ван свих устаљених модних конвенција предвиђених за носиоце „плаве крви”.

Забава 07.04.2018 | 20:44
Прекршила: Меган мијења протокол
Можда вама неће изгледати толико зачудно, али ових 10 правила које је Меган прекршила, шокирали су јавност и окореле поштоваоце протокола.

Ношење торбе у руци

У новембру прошле године, Меган је пркршила краљевски протокол када је у рукама носила Стратхбурy торбу. Наиме, торбе са дршком нису нарочито прихватљиве, јер онемогућавају да шаке буду слободне. То је заправо веома важан фактор, пошто чланови краљевске породице треба да имају слободне руке како би могли да се рукују. Због тога су пожељније ташне које могу да се држе испод руке, или носе преко рамена. И, знајте да су чланови краљевске породици ти који први пружају руку, никако не може бити обрнуто.



Неуредна коса

Меган се често може видети са благо речено лежерном фризуром, која подразумева опуштене пунђе и разабарушену косу. Ово је још један модни прекршај, с обзиром да се у краљевској породици генерацијама коса крије испод шешира или држи перфектно уредна, где је свака длака на свом месту.



Голе ноге

Када је, заједно са принцем Харијем, иступила да објави веридбу, Меган на себи није имала дуге најлон чарапе. Показати голе ноге јавности, велики је „но но!“ у очима краљевске фамилије.Краљица Елизабета већ се 91 годину појављује у чарапама, као и Кејт Мидлтон, која их увек носи када на себи има сукњу или хаљину.



Провидна хаљина

Многи су били бесни и збуњени када се појавила официјална фотографија која је најавила венчање Меган и Харија. На њој је Меган обучена у црну хаљину дугих рукава, чији је горњи део потпуно прозиран, са детаљима у виду златног лишћа. Овакав неконвенционалан приступ, многе је збунио и непријатно изненеадио, али изгледа да Меган (за сада) игра по својим правилима.



Поцепане фармерке

Још једном када је Меган распламсала модну дебату, јесте када се на Ивицтус играма у Торонту, појавила у поцепаним фармеркама, искрзаним на дну и са прорезима на коленима. Иако је ово потпуно регуларни тренд међу нама смртницима, у краљевској породици је тако нешто недопустиво. Ретко ћете затећи племиће у џинсу, а посебно у формалним приликама. Уосталом, размислите само да ли сте икада видели Кејт Мидлтон у поцепаним фармеркама са рупама..?



Дијамантски прстен

И док једни завиде дијамантском вереничком прстену Меган Маркл, други заправо ни не знају да је овим прекршила још једно ултимативно правило. Све остале даме у краљевској породици, далеко више преферирају драго камење од дијаманата. На пример, Кејт Мидлтон носи прстен лејди Дајане са сафиром. Овај драги камен носиле су још Краљица мајка и принцеза Ана, док је принцеза Маргарет на свом прсту имала рубин.



Ношење модних брендова који нису британски

Традиција налаже да се носе искључиво британске модне марке и креатори, попут Бурберрy-а и Алеxандер МцQуеен-а, што када размислите има смисла. Али не и за Марклову. Поред тога што јеамеричког порекла, доста времена провела је у Канади, где је као глумица радила на серији Суитс. Тако је једном важном приликом носила бели капут канадског бренда Лине тхе Лабел, као и драп капут марке Смyтхе ин Јануарy.



Сјај за усне

Како тврди часопис Харпер’с Базаар, сјај за усне је нешто што се заобилази у краљевској породици, јер осим што делује помало вулгарно, приликом разиграног ветра коса се због њега може залепити на усне. Зато је свима било велико изненађење када се Меган појавила овако нашминкана, и то на божићном ручку код краљице.



Различите минђуше

Комбиновање две или више различитих минђуша некима је још увек табу, а камоли краљевској породици. Те тако када је Меган на једном уху имала три звездице, а на другом облик слова В, сви су остали шокирани и благо збуњени њеним избором, а пре свега комбинацијом накита.



Црно одело

Ако добро погледате, видећете да су јарке боје веома популарне у моди краљевске породице. Али не и код Маркл! Она је у званичној посети Велсу, носила комплет црну одевну комбинацију, какву би други племићи оставили само за тужне догађаје, попут сахране.



Многе је овакав изглед будуће Харијеве жене ражалостио, мада барем је у руци држала зелену торбу, што је ипак унелоједну боју у читав стилски ансамбл.

Извор: Курир/Стил.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Укинути дзабаламу

08.04.2018 21:02

То је барем једноставно, али за Енглезе недостизно.

ОДГОВОРИТЕ