Име дјевојчице спаја два народа

Шеф посланичког клуба владајуће Слободарске партије Аустрије (ФПО) Јохан Гуденус и његова супруга српског поријекла Тајана добили су ћерку.

Забава 07.04.2018 | 11:31
Име дјевојчице спаја два народа
Гуденус, који се вјенчао у Бањалуци у присуству предсједника РС Милорада Додика, којем је поручио “поздравља те зет РС”, пренио је да је је постао отац дјевојчице. Његова супруга Тајана је из Бањалуке.

Његова супруга Тајана породила се у четвртак у Бечу.

– Моја ћерка ће се звати Анастасиа Мари Луизе. Име Мари Луизе је добила по мојој мајци, а Анастасиа је старо хришћанско име, које значи васкрсење, и спаја како Србе, тако и Аустријанце –  објаснио је Гуденус Тањугу.

Гуденус је потпредсједник владајуће ФПО, а раније је био и замјеник градоначелника Беча.

Он је познат као аустријски политичар који његује одличне везе са Србима, а тако и Србијом и РС, одакле му је супруга поријеклом.

Гуденус је, на овогодишњем Дану РС одликован од стране предсједника Српске, који је њему, као и лидеру ФПО Хајнц-Кристијану Штрахеу, који је постао вицеканцелар, уручио највиши орден РС.

Тај орден, али и бројне изјаве у корист РС, прије свега да српски народ у БиХ треба да добије право на самоопредјељење, изазвали су буру у аустријској јавности, па тако и осуду опозиционих партија, међу којима и Социјалдемократске партије (СПО), која се годинама приказивала као наводни пријатељ српског народа.

Међутим и поред “жестоке паљбе” по њима Гуденус и Штрахе остали су при својим ставовима и настављају да подржавају српски народ.

(Тањуг)
 
 

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

анастасија

07.04.2018 09:41

Пуно среце и здрављ мајци и принови зелимо од срца сада церо узми зета под своју контролу малога преваспитај оно под србски знас да зет мора дасе преваспита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улт

07.04.2018 09:56

Теско србима ако их овај расист спаја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муу

07.04.2018 09:56

У Аустрији зене владају.Мускарци су метле и то оне брезове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

07.04.2018 09:56

Била једном једна царевина, која се звала Република Српска.....

ОДГОВОРИТЕ