Чемпионшип: Шта ово би?! Кардиф промашио два пенала!

Шта се ово десило у Велсу?! Кардиф промашио два пенала у 94. и 96. минуту, Невес евроголом вратио Вулвсима свих 17. 900. 000 евра! Са каматом! У Кардифу победа Вукова и скоро па сигурна промоција у Премијер лигу!

Фудбал 06.04.2018 | 23:42
Чемпионшип: Шта ово би?! Кардиф промашио два пенала!
У игри је још 18 бодова, теоретски Вулверхемптон ће морати да сачека још два кола пре но што добије дозволу да прослави повратак у Премијер лигу. У пракси, то је већ урадио вечерашњим минималцем на апсолутно лудом гостовању код Кардифа који му је подарио прво Рубен Невес захваливши се тако не само на поверењу, већ и на обештећењу од 17.900.000 евра колико је клуб са Молиноа платио Порту како би га довео у Енглеску, а потом и сви фудбалски богови лично, пошто Велшани у судијској надокнади промашили не један, него два пенала?!

Али да се вратимо на почетак и Рубена Невеса. Чемпионшип је очигледно представљао само степеник каНевесовом походу на елиту. Просто, друголигашки ниво - па нек је то и најјача друга лига на свету - одавно је прерастао. Статистика не сведочи довољно о његовом доприносу на терену, али овај гол то чини боље него било шта друго. Играо се 67. минут утакмице у Кардифу, када је Рубен Невес наместио лопту и из слободног ударца са неких 25 метара лопту сместио тамо где голман домаћег тима Нил Итриџ није могао да је ухвати таман да је на шакама имао џиновске руковице. Велемајсторија која је Вулвсе одвукла на девет бодова предности у односу на Кардиф, 14 у односу на трећепласирани Фулам.

Нема везе што и једни и други имају утакмицу мање, ово већ делује као недостижна разлика. Вулвси незадрживо грабе ка Премијер лиги, а самим уласком у њу не само да ће наплатити сав новац уложен уНевеса - и не само њега - већ ће остати и за нове, уносније уговоре.

Вечерас, заслужена победа у судару два потпуно различита стила: класичног острвског Нила Ворнока и условно речено континенталног - од ноге до ноге - који форсира Нуно Еспирито Санто. Имао је и Кардиф своје шансе, уосталом због жеље да нападне фаворите Ворнок је ваљда изоставио и Марка Грујића не само из стартне поставе, већ и из протокола, па је тако српски репрезентативац највећи дерби полусезоне посматрао са трибина. Или се бар тако надамо, јер би у супротном то значило да га је некаква повреда одвојила од терена. За сада, нема вести о томе. Наравно, Грујићево одсуство одмах је покренуло спекулације о томе да ли то значи да ће га Јирген Клоп вратити у Ливерпул после повреде Емреа Џана? Бар што се тиче тога стигла је дефинитивна информација: не, Редси ни немају право да то ураде.

Али да се вратимо на Кардиф, имао је, дакле, своје шансе. Штавише, имао је два пенала у судијској надокнади, али прво је Џон Руди одбранио ударац Герија Медина у 94. минуту, да би одмах потом био свиран и други једанаестерац, који је Џунио Хојлет у 96. послао на пречку! Нестварно.

Чемпионшип, 41. коло:

Петак:

Кардиф - Вулверхемптон 0:1 (0:0)
/Невес 67/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар