Роналдо у епизоди: Зашто сам напустио Барселону и...

. . . и како ми је трансфер у Интер променио живот? Феномен открио неке досад непознате детаље. . .

Фудбал 09.04.2018 | 00:00
Роналдо у епизоди: Зашто сам напустио Барселону и...
Дан за премотавање филмова и присећање на нека стара, другачија фудбалска времена. А у главној улози - Интер из Милана.

Прво је чувени арбитар Пјеро Чекарини после равно две деценије од оне „велике пљачке“ у Серији А проговорио о немилом догађају на Деле Алпију, да би само неколико часова касније светлост дана угледао интервју и Роналда Феномена где је причао о одлуци да задужи опрему Неразура.

Подсетимо, Роналдо је шокирао планету када је 1997. године као најбољи стрелац Барселоне прешао у Интер у трансферу вредном 28.000.000 евра. Сада је први пут отворено говорио о томе зашто је отишао из Барселоне, како га је каталонски великан разочарао због одуговлачења с потписивањем новог уговора и зашто му је трансфер у Интер - најбоља одлука коју је донео? 

„Био сам у преговорима са Барселоном око продужетка уговора. Одлучио сам да не останем пошто нисам могао да верујем директорима Барселоне. Интер се одмах јавио, што је за мене представљало велики изазов“, говори Роналдо и наставља:

„У то време италијанска лига била је најјача на свету, уједно и најтежа. Верујем да сам направио најбољи могући избор за себе“.

Како сам тврди - између Интера и њега постојала је велика љубав од првог тренутка.

„Да, то је права, велика љубав. У Интеру сам посао Феномен, тада су почели тако да ме зову. Бескрајно сам захвалан Интеру на свему. Хвала свим Интеристима што су плакали заједно са мном, што су славили са мном и уживали у нашим победама“.

Присетио се идол бројних генерација и свог лигашког дебија у дресу Интера. Било је то у победи над Брешом (2:1) на стадиону Ђузепе Меаца, последњег дана августа.

„Било је то нешто прелепо. Много сам био срећан и узбуђен. Стадион је био крцат и емоције су навирале сас вих страна. И ја сам био много емотиван тог дана. Цео дан је био као из бајке“.



Вратио је Роналдо филм и на један од најважнијих голова у дресу Интера - против Спартака у Москви у полуфиналу тадашње Купа УЕФА. Интер је као гост славио са 2:1 после тријумфа на свом терену идентичним резултатом. Оба гола у Москви дао је управо Роналдо.

„Сећам се да је било много хладно, чак -18 степени Целзијуса. Изашли смо на терен прекривен снегом и знам даје меч био одложен за два сата како би редари могли да га среде. Играли смо у непријатељској атмосфери, али су ме навијачи Спартака импресионирали много. Била је то баш велика утакмица. Била нам је потребна победа, а ја сам дао прелеп гол. Ипак, сећам се да смо као тим играли сјајно. Зато смо после и узели пехар“.



Роналдо је остао упамћен као легенда Интера и човек за којим су навијачи годинама патили. Јесте Бразилац провео пет година у Интеру, али је готово две пуне сезоне провео ван терена због две тешке повреде колена које су му уништиле каријеру. Тачније, Роналдо није имао тако величанствену каријеру какву је могао да имао, иако је упркос свим тим повредама израстао у можда најбољег центарфора свих времена. 

У Интеру је постигао 59 голова на 99 званичних утакмица. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар