Партизан у плеј-офу: Све дужници, а дуг огроман!

Ниједног од седам противника у плеј-оф фази Суперлиге Партизан није два пута победио ове сезоне. Напредак и Звезду није уопште, с тим што ни црвено-бели нису "ваљак".

Фудбал 08.04.2018 | 23:30
Партизан у плеј-офу: Све дужници, а дуг огроман!
После 30 одиграних кола у Суперлиги Србије дошло је време да се раздвајају клубови (плеј-оф и плеј-аут групу) и деле бодови...

У наредних седам кола добићемо одлуку коме ће шампионска титула, ко ће поред првака у Европу, али и која ће се два клуба наредне сезоне такмичити у Првој лиги.

Нема сумње, очекује нас интересанта борба, а, чини се, најмање неизвесности биће у трци за првака, у којој су главни конкуренти и ове године - лидер Црвена звезда и актуелни шампион Партизан.

Пред "парним ваљком" је паклено тешка мисија и поред императива победе у "вечитом дербију", првој наредној утакмици и то у Љутице Богдана (14. април), навијачи Партизана и изабраници Мирослава Ђукића мораће да верују у стопроцентни учинак до краја сезоне, али и да се надају киксевима Звезда, која поред евентуалног пораза у дербију мора барем на још две утакмице да изгуби бодове.

Црвено-бели имају шест бодова предности и у случају да се две екипе нађу на врху табеле са једнаким бројем поена по завршетку такмичења, гледаће се пласман током регуларног дела Суперлиге, а ту предност има Црвена звезда.

Партизан је прошле сезоне направио сензацију и успео у финишу да претекне највећег ривала, али сада је пред црно-белима дефинитивно тежи задатак и за многе "немогућа мисија".

Занимљиво, Партизан је од ривала у плеј-офу само Чукарички иРаднички победио у Хумској. Сви остали су успевали да однесу бодове. Црно-бели су против Звезде, Чукаричког, Радничког из Ниша, Вождовца, Напретка и Спартака изгубили чак 21 бод!

ПАРТИЗАН У ПЛЕЈ-ОФУ

14. април (гост): Црвена звезда

***"Вечити" су ове сезоне два пута играли нерешено. У првом дербију одиграном на стадиону Црвене звезде било је 0:0, а у децембарском у Хумској 1:1.

21. април (домаћин): Чукарички

***Црно-бели с Топчидерског брда успешнији су од црно-белих са Бановог брда. Али, Чукарички је на стадиону Партизана успео почетком октобра да "откине" два бода прваку, док је недавно "парни ваљак" као гост победио 2:0.

25. април (домаћин): Раднички Ниш

***У последњих годину дана створила се велика тензија између два стара противника. Управо је у Нишу Партизан прошлг маја направио одлучујући корак за трону, а ове сезоне је на Чаиру остао без целог плена. Раднички је победио 1:0. Прва утакмица одиграна је још у септембру и Београђани су били бољи 3:1.

29. април (гост): Војводина

***Новосађани су традиционално неугодан ривал Партизану. И ове сезоне "лале" су успеле да на стадиону у Хумској, иако на надигране, остану непоражене. Утакмица је завршена 1:1. На "Карађорђу" су црно-бели имали више успеха крајем прошлог лета 1:0.

5. мај (домаћин): Напредак

***И Крушевљани су узимали бодове Партизану у текућој сезони. И то укупно пет, самим тим су и најнеугоднији ривал црно-белима. У Београду је Партизан у последњим тренуцима стигао до бода голом Евертона из офсајда, али по крушевачкој ораници на стадиону "Младост" за "ваљак" у децембру није било пролаза. Напредак је победио 2:1.

12. мај (гост): Вождовац

***"Змајеви" су први начели Ђукићев састав у Суперлиги Србије. После почетна три везана тријумфа на почетку домаћег шампионата, Вождовац је одиграо сјајну утакмицу у Хумској и савладао Партизан 3:1. Био је то почетак посртања црно-белих, који су после тог меч све чешће губили бодове, али су "на крову" три месеца касније били бољи од "змајева" 1:0.

19. мај (домаћин) Спартак

***И на крају Спартак. "Голубови" су из Хумске у новембру однели два бода - 1:1, док је у Суботици у првом кругу било 1:0 за Партизан.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар