Де Зерби: Ђуричић има квалитет за Наполи, Рому и Интер!

Филип Ђуричић је уврштен у најбољи тим 30. кола Серије А, а тренер Беневента Роберто Де Зерби верује да може да игра и у јачим клубовима од фењераша лиге.

Фудбал 06.04.2018 | 15:45
Де Зерби: Ђуричић има квалитет за Наполи, Рому и Интер!
Ђуричић је у победи над Вероном 3:0 био један од кључних играча Беневента. За добру игру је награђен овацијама са трибина иако су Дијабате и Летиција дали голове.

Србин каже да су неки од разлога за добру игру, одговарајућа тактичка поставка Де Зербија и Филипово померање на позицију плејмејкера.

"Срећан сам због овација, захвалан сам навијачима и надам се да им је ова утакмица пружила разлог за осмех. Често сам имао контакт са лоптом и био сам на офанзивнијој позицији. Почео сам у формацији 3-6-1 где сам био више лево, али сам затим прешао напред на место плејмејкера", рекао је Ђуричић, преносе италијански медији.

Роберта Де Зербија после Вероне очекује највећи могући изазов у Италији, екипа Јувентуса која се по свему судећи окреће само домаћем шампионату после пораза од Реала у Лиги шампиона.

Де Зерби каже да је меч са Јувеом готово "немогућа трка, али се управо у таквим мечевима многе ствари мењају".

Похвалио је и српског играча који се претходних сезона борио за минуте у тимовима за које је играо.

"Имам играче као што су Ђуричић и Гиљерме, који би такође били добри у тимовима попут Наполија, Интера и Роме. Још морају да напредују наравно, али имају неспорно много квалитета", рекао је Де Зерби.

Беневенто и Јувентус играју у оквиру 31. кола у суботу од 15 часова.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар