Милан обећао Гатузу нападача за 25 голова!

Плус гомилу бесплатних појачања. . . ! Росонери имају план за наредно лето. . .

Фудбал 08.04.2018 | 23:00
Милан обећао Гатузу нападача за 25 голова!
Са око 250.000.000 евра уложених у појачања, Милан је прошлог лета променио скорпо целу прву поставу. У стартних 11 код Гатуза се налази пет или шест новајлија од прошлог лета, а не рачунамо Андреу Контија који би сигурно био стартер да није било повреда...

И даље се не зна каква је финансијска будућност клуба, али изгледа да је ситуација много боља од оне којом је медији представљају. Газда Јонгхонг Ли је јуче уплатио потребних 11.000.000 евра за функционисање клуба и очекује се да до краја сезоне уплати још око 35.000.000 евра на шта се обавезао када је преузимао клуб. У суштини, све иде по плану ако се погледа летњи прелазни рок и количина новца коју је Кинез уложио.

Али медији на Апенинима инсистирају да Ли нема довољно новца да испуни све обавезе и да ће у октобру бити у проблему како да врати око 300.000.000 евра позајмљених од америчког фонда Елиот. Са бомбастичним летњим прелазним роком у Милану су рачунали на сигуран пласман у Лигу шампиона, али је први део сезоне био очајан и сада само чудо у финишу сезоне може некако да угура Росонере међу четири првопласирана тима и донесе им елитно такмичење и сигуран новац од њега.

Ипак, у клубу кују планове као да је све у најбољем реду и већ смишљају прве потезе за наредни прелазни рок. Милан је већ договорио доласке левог бека Ивана Стринић из Сампдорије и голмана Пепеа Реине из Наполија. Они долазе као слободни играч без обештећења пошто им истичу уговори. Близу Милана је и јужнокорејски везиста Ки Сунг Јунг којем такође истиче уговор у Свонсију и он би требало да буде искусна алтернатива са клупе.

Ни ту није крај бесплатним појачањима. Милан жели и Џека Вилшира из Арсенала, такође играча којем истиче уговор. Међутим, проблем је његова плата од 4.000.000 евра и то што тражи 10.000.000 евра бонуса само за потпис уговора. Милан сматра да је то превише... Зато се Росонери опет окрећу старој и јефтинијој жељи - Милану Бадељу. Хрват је био велика жеља бившег тренера Монтеле, али га Фиорентина тада није пустила. И ризиковала је да га изгуби без обештећења јер и Бадељу истиче уговор следећег лета. Искусни везиста жели у Милан и нема тако високе финансијске захтеве као Вилшир, па делује као реалније решење.

Дакле, Милан се враћа на старе Галијанијеве навике о довођењу бесплатних играча, али спрема и једно велико појачање које ће платити - Андреу Белотија! Тачније, жели нападача високе калсе који ће им гарантовати 25 голова по сезони. Оно што нису добили летос у Силви и Калинићу који су заједно плаћени преко 60.000.000 евра.

Белоти је прошлог лета био једна од главних мета Росонера. Нудили су прво 40.000.000, па онда и 60.000.000 евра, али је газда Урбано Каиро одбио обе понуде. Белоти је тада имао велику жељу да пређе у Милан за који навија, чекала га је „седмица“ коју је носио његов идол Шевченко, али је Торинов газда остао непопустљив. Тражио је превеликих 100.000.000 евра. И погрешио... Белоти је од тада пао у форми, а пала му је и цена. Милан ће понудити можда и мање него летос, а Каиро ће морати дебело да смањи летошње захтеве. Можда и да их преполови.

После неуспелог покушаја прошлог лета да купи Белотија, Милан се тада задовољио довођењем Николе Калинића, али је Хрват поптуно разочарао и први је на листи за одласке наредног лета. Наводно и тренер Гатузо инсистира на продаји Калинића и довођењу неког врхунског голгетера као кључног појачања, а Белоти му је први пик. То је био и један од услова у преговорима са руководством клуба око новог уговора који је потписао јуче. Управа му је обећала Белотија и креће у испуњавање те жеље. Торинов нападач и даље има жељу да пређе на Сан Сиро и нада се да ће Каироовог пута показати више разума.

Ако ипак ни овога пута не дође до договора, Милан се окреће неким другим метама. То су Един Џеко, Алваро Мората и Карим Бензема. Сви они су и раније били на листи жеља Росонера, али није дошло до трансфера. Најближи је био Мората који је на крају изабрао Челси, а Џеко је давнашња жеља Росонера. неко од њих би требало да дође, а Белоти је убедљиво најпожељнији.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар