Русија и Кина истински партнери

Министар спољних послова Русије, Сергеј Лавров угостио је кинеског колегу,, Ванг Јиа и истакао да је сарадња Москве и Пекинга кључни фактор стабилности у свијету.

Свијет 05.04.2018 | 14:45
Русија и Кина истински партнери
Лавров је данас рекао да односи између Русије и Кине имају "истински стратешки карактер" и додао да они служе као примјер "добро избалансираном и одговорном приступу међународним питањима", преноси АП.    

Кинески министар спољних послова је истакао да заједнички напори Москве и Пекинга помажу да се осигура стратешка безбједност.

Како агенција наводи, Русија и Кина су осмислили кованицу коју описују као "стратешко партнерство", чиме изражавају заједничко противљење "униполарном" свијету, термину који користе да опишу глобалну доминацију САД.

Кинески министар одбране који је такође ове недјеље посјетио Москву, рекао је да је његова посјета знак Америци о све ближим војним везама између Русије и Кине, наводи америчка агенција.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Муу

05.04.2018 13:13

Гадило би ми се зивити у овим дви дрзаве.Обицни мали цовјек нема истинске слободе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Муу

05.04.2018 14:56

Нема живота за цовјека без Данске Норвеске Њемацке Свице Америке Канаде Францхске Аустрине а ово Кина Русија Турска само мислис да зивис уствари се патис

Name

Јој

05.04.2018 15:44

Интересантно како увијек знамо гдје је боље иако вјетоватно нигдје од набројаних земаља нисмо били нити се информисали несто висе макар преко оних који су вец тамо али не од домицилног становника него од странца.Исто тако питам вас ста сте у својој земљи подузели да се стање мјења.Јели мислите да су Данци и ини то благостање, по васем, добили на пладњу.Мислите да они воле кад им се на грбацу накаце балкански падобранци.Е моји балканци ставите прст на цело и не критикујте све и сваког у својој земљи јер у тој маси лосег су и дјела васих родитеља па прво њих преиспитајте засто су дозволила да вама буде лосе а онда мјењајте себе јер нигдје није лијепо као у земљи из које си поникао.То вам је исто као кад пренесрте неку биљку из Аустралије и посадите је на Балкану.Хоцели се примити?